DiamantVolley

Foto: Eirik Førde

DiamantVolley – volleyball sin variant av Unified

I DiamantVolley kan personer med og uten utviklingshemning komme sammen og dele idrettsglede. Unified idrett, idrett med partner, oppfordrer folk med ulike forutsetninger til å delta sammen i idretten, inspirert av et enkelt prinsipp: trening og lek sammen gir kort vei til vennskap og forståelse.

I DiamantVolley er fokuset på lek – man blir kjent med ballen og hverandre på en morsom måte!

Du kan lese mer om Unified idrett på Special Olympics sine hjemmesider.
Special Olympics har også laget en film om Unified idrett. Den kan du se her.

DiamantVolley er et konsept som er utviklet for å bidra til at flere klubber skal kunne tilby volleyball for personer med nedsatt funksjonsevne.

Diamantvolley er spesielt egnet for utviklingshemmede, men foreldre, søsken, støttepersoner eller andre oppfordres til å delta.

 

Minivolleyball

Når man spiller DiamantVolley, bruker man samme tilpasninger som i Minivolleyball.

Minivolleyball er et konsept som er utviklet som et volleyballtilbud for barn hvor det balanseres mellom ballsidighet og volleyball-/sandvolleyballtekniske bevegelsesoppgaver, både individuelt og sammen med andre. Målet er å tilrettelegge for en trygg og inkluderende ramme der barna trives.

  • Man kan bruke et spesielt nett som er lett å henge opp, som har lav høyde og som har plass til at mange bruker det på samme tid, kalt LongNet. Se mer om LongNet her.
  • Man bruker baller som er mykere og lettere enn vanlige volleyballer.
  • Man har flere ulike nivå som kan brukes om hverandre – en som spiller på nivå 1, kan fint spille mot en på nivå 3!

Miniliga – spill turnering med DiamantLaget!

I alle regionene spilles det Miniliga – turneringer der lag fra regionen møtes og spiller minivolleyball mot andre klubber. Her er DiamantLag alltid velkomne til å delta!

En turnering varer i ca 2-3 timer, og alle spillere får premie.

Ta gjerne kontakt med oss dersom dere har lyst å delta på turnering, så hjelper vi dere!

Vestli IL Unified

Vestli IL har god erfaring med bruk av Minivolleyball for personer med nedsatt funksjonsevne. Vestli IL Unified har hatt treninger siden 2014, de deltar på turneringer, og de har et godt fellesskap! Og de anbefaler på det sterkeste andre klubber til å starte opp det samme tilbudet!

Støtteordninger

Et viktig suksesskriterie for vestli IL, har vært at de er flinke på søknad og rapportering. Det finnes mange muligheter til å søke om støtte til prosjekter. Her er noen av de.

Utviklingsmidler
NVBF lyser ut utviklingsmidler for å støtte opp om gode klubbprosjekter. Her kan man bl.a. søke om midler til oppstart og videreutvikling av trenings- og konkurransetilbudet for parautøvere. Mer informasjon  og søknadsskjema finnes på denne nettsiden: Utviklingsmidler

Støtte- og tilskuddsordninger – NIF
NIF tilbyr ulike støtte- og tilskuddsordninger. Mer informasjon om ordningene, samt retningslinjer og kriterier, finnes på NIFs nettsider.

Fond og Stiftelser

Ønsker din klubb å starte opp DiamantVolley?

Har dere allerede tilbud om Minivolleyball, trenger det ikke være så lang vei til å få startet opp et tilbud om DiamantVolley. Kanskje kan det være lurt å starte opp i samarbeid med andre klubber?
Husk at det finnes gode muligheter til å søke om støtte til oppstart!

Ta kontakt med oss, så hjelper vi dere videre!

Har dere spørsmål om DiamantVolley, eller ønsker dere å starte opp men trenger litt starthjelp? Ikke nøl med å ta kontakt med oss på kompetanse@volleyball.no 

Nyeste innlegg

Samarbeidspartnere

Cloudnames Lerøy Mikasport Mizuno Nordic Choice Hotels Norwegian Frende Forsikring Antidoping Norge Amedia Svane
Cloudnames Lerøy Mikasport Mizuno Nordic Choice Hotels Norwegian Frende Forsikring Antidoping Norge Amedia Svane

Start typing and press Enter to search

CEV school project