Info til dommere i Sydvest

Dommerutvalget i region Sydvest har fire medlemmer og ledes av Jens Olav Rydningen fra Froland. De øvrige medlemmene er Trond Krogsæter (Haugesund volleyball), Geir Vestbø (Lauvåsen IF) og Vilde Holm (Sandnes VBK).

Trond Krogsæter (e-post: tkrogsaeter@hotmail.com) har ansvar for å sette opp dommere på kamper i 2.div. og 3.div. i region Sydvest. Alle med bestått Dommer 1-kurs har mulighet til å bli satt opp til disse kampene.

WHOSTHEREF

Region Sydvest bruker nettstedet Whostheref.com til kommunikasjon mellom Trond Krogsæter og dommere. Alle som ønsker dommeroppdrag må gå inn og registrere seg der.

Du må lage en bruker ved å legge inn e-postadressen din og velge et passord.

Når du har skaffet bruker og logget inn er det to ting du må fylle ut med en gang:

  1. «Contacts» – der du søker opp deg selv og fyller ut med de opplysningene det spørres etter.
  2. «Availibility» – der får du opp en kalender. Gå inn og merk av de datoene du ikke har mulighet til å dømme på. Når dette er gjort kan jeg sette deg opp på kamper de dagene du er ledig.

Når du får en oppnevning til kamp, vil du få en mail om dette. Da må du svare om du aksepterer utnevningen eller ikke.

Her finner du brukerveiledning til Whostheref.

Facebook-gruppe for info

Facebookgruppen vår heter Volleyballdommere i Region Syd Vest. Søk den gjerne opp og bli medlem her. Vi vil bruke denne gruppen som en infokanal til dommerne.

Bestilling av klær

Dommere må bruke uniform . Den kan dere bestille på nettsiden til JS-sport.

https://js-sport.no/product-category/volleyball/

Dere må bestille dommertrøye og dommerbukse. Det anbefales at dere også kjøper hvitt belte og fløyte.
Dere må også skaffe dere hvite sko.

Dommerregning

Her finner du et tomt eksemplar av en dommerregning. Denne fyller dere ut etter hver seriekamp, og den skal sendes  på e-post til kontaktpersonen til det laget som er hjemmelag i den kampen som dere har dømt (laget som står skrevet først).

Alle kontaktpersoner for lag i region Sydvest finner du her:
https://volleyball.no/kontaktpersoner-lag-lavere-divisjoner/ (Velg Sydvest)

Dømming der NVBF skal utbetale honorar

Dersom du dømmer i RM, i rankingturneringer eller i andre turneringer der NVBF skal utbetale honoraret må du gjøre dette gjennom VISMA Expense. Les her hvordan du oppretter en bruker i VISMA. Når du har en egen bruker logger du deg inn på en PC og fører inn de kampene du har dømt der.  NVBF utbetaler 15. og 30. i hver måned.

Dommerlisens

Dersom du ikke betaler lisens som spiller eller trener, må du betale en egen dommerlisens. Dette må du snakke med lisensansvarlig i klubben din for å få ordnet, slik at du kan betale den på Minidrett-brukeren din.

Internasjonalt kampskjema

I 2. divisjon brukes såkalte “internasjonale kampskjema” der serverekkefølge og spillerbytter skrives inn. Dette skjemaet finnes her (Det skal kopieres i A3 for bruk i kamp.) Som dommer er det viktig at du behersker og forstår dette kampskjemaet. Opplæring i føring av kampskjemet finnes her.

Nyeste innlegg

Samarbeidspartnere

Cloudnames Lerøy Mikasport Mizuno Nordic Choice Hotels Norwegian Frende Forsikring Antidoping Norge Amedia Svane
Cloudnames Lerøy Mikasport Mizuno Nordic Choice Hotels Norwegian Frende Forsikring Antidoping Norge Amedia Svane

Start typing and press Enter to search