KLUBBKOMITEER SANDVOLLEYBALL

Hvorfor skal en klubb ha en egen sandvolleyballkomite?

Å være tillitsvalgt i en klubb er kjempegøy, og for de aller fleste den beste hobbyen man kan ha. De aller fleste klubbene våre har sitt hovedfokus på innendørssesongen, og jobber jevn og trutt med dette særlig i perioden august-april. Når mai kommer har de fleste da behov for å senke skuldrene litt, så når sandvolleyballsesongen starter kommer den litt for brått på.

Vi tror at mange klubber har et uforløst potensiale i sandvolleyball, og vi tror at det er lurt å jobbe med utendørssesongen litt på samme måte som innendørssesongen. Men de som allerede har hatt mange oppgaver vinteren gjennom trenger fri, så her må det kanskje nye koster til. Det er ofte også enklere å si ja til kortere og konkrete oppgaver.

Et klubbstyre kan opprette komiteer og utvalg ut fra klubbens behov. Man KAN sette komiteene på organisasjonskartet og dermed gi valgkomiteen i oppgave å finne folk, men man må ikke. På årsmøtet kan styret få i oppdrag å opprette de komiteer/utvalg klubben trenger, og så vedta dette på et styremøte.

Vi mennesker er ulike. Noen synes det er aller mest gøy å være oppmann for GU15-laget, andre liker seg best på arrangementssiden – og atter andre elsker sandvolleyball. Hvis vi lar de sandvolleyball-elskende få ansvar for dette tilbudet i klubben, vil kanskje enda fler bli enda mer glade.

I noen klubber er det allerede stor sandvolleyballaktivitet, men i de aller fleste klubbene foregår utendørssesongen i mer uorganiserte former. Vi tror at dersom flere klubber tilbyr organisert aktivitet på sand, vil det gagne klubben på mer enn en måte. Det kommer vi tilbake til lenger ned.

En sandvolleyballkomites oppgaver kan være:

  • Gjøre avtale med kommunen om fast bruk av kommunale sandvolleyballbaner
  • Sette opp faste treningstider og gjøre disse kjent i klubben
  • Rekruttere trenere og/eller bidra på treningsfeltet som trenere
  • Holde seg orientert om de turneringene som finnes i nærheten
  • Arrangere turneringer! Faste klubbturneringer er kjempegøy – se nettsiden for turneringer og miniturneringer for mer info!
  • Hjelpe utøverne å finne makkere når de har lyst til å delta på turnering
  • Holde kontakten med styret, ikke minst om de økonomiske sidene av turneringsspill
  • Kontaktpunkt mot NVBF, klubber og andre interesserte knyttet til sandvolleyball. Vi oppfordrer alle klubber til å registrere komitemedlemmene med funksjonen «sandvolleyballansvarlig» i klubbadmin/sportsadmin. Da kan komitemedlemmene motta informasjon fra NVBF direkte til sin e-post.

For noen spillere er innendørssesongen det viktigste, og flere av våre ungdommer har andre aktiviteter på sommeren. Og det er helt supert, det bør de fortsette med. Men for noen blir det rett og slett en volleyballpause, kanskje helt fra mai til september. Det er lenge. Og kjedelig etter kort tid. Det er også flere andre idretter som har bare vintersesong, disse utøverne leter også kanskje etter en sommeraktivitet. Da kan sandvolleyball være helt gull, og for noen kan dette være veien inn i en ny idrettskarriere.

Å ha organisert sandvolleyballaktivitet gir også klubben klingende mynt i kassa. Når vi foretar den årlige medlemstellingen i april, kan de med organisert sandvolleyballaktivitet telle sine utøvere to ganger. Altså, en utøver som både er med på treninger inne og ute = to – som er dobbelt så mye lokale aktivitetsmidler pr. utøver.

Dessuten – for de som virkelig har lyst til å bli gode innendørsspillere er det ikke lurt å ha en lang pause; faste økter på sand gir bedre innendørsspill. OM det er viktig. Også kan man jo faktisk finne de spillerne som har lyst til å kun satse på sandvolleyball. Det vet jo vi i Norge at i ytterste konsekvens kan ende med OL-gull!

Sandvolleyball er gøy! Sportslig utfordrende med stor involvering og mange balltouch. Idretten er i seg selv så fartsfylt, motiverende og morsom at man vil rekruttere nye spillere. Lekenheten og den uformelle stilen gjør også at det er en foretrukken idrett blant ungdom og unge voksne.

Sandvolleyball gir mulighet til å tilby flere spillere et sportslig tilbud. Mange steder i landet ligger det ubrukte baner som kan benyttes til trening og spill. Banene er også ofte omkranset av gressletter som også kan brukes hvis man skal aktivisere mange. Flere klubber opplever også utfordringer knyttet til halltid innendørs. Her kan sandvolleyball være et godt supplement.

Nei, klart ikke – men vi tror det er lurt om flere tar litt ansvar, enn at èn står aldeles alene og må gjøre mye. Å ta vare på våre frivillige er smart, da varer de lenger. Det er også en av grunnen til at vi tror det er lurt med nye folk på sandvolleyball; de som er aktive innendørs trenger også litt pause, så på den måten steller vi penere med alle.

En komitè trenger ikke å ha mange mennesker, men 2-3 personer er det nok lurt å la samarbeide. Jo mer organisering som må til, jo flere mennesker bør bidra. Er klubben liten og miljøet veldig oversiktelig kan kanskje en være nok – her finner klubbene ut hva som passer best for den enkelte.

Absolutt! Sandvolleyball er kult, bakoverlent, enkelt, krever få spillere og er mindre stramt – så her kan foreldre også være nybegynnere. Det kreves ingen sandvolleyballkompetanse for å sette på musikk, rake eller slå gresset rundt bana. ALLE kan bidra!

Trenger du tips til hva en sandvolleyballkomité skal gjøre?

Da inviterer vi deg til å bruke seks minutter på dette webinaret!

Start typing and press Enter to search