I mai og juni reiser vi “Norge-rundt” for å treffe klubber som ønsker å starte opp med sandvolleyball for barn og/eller ungdom eller som i dag har svært liten aktivitet og planlegger å utvide sitt tilbud for denne gruppen. Vi ønsker å bidra til en inspirerende kveld med med faglig påfyll, latter og glede. Hva kan være bedre enn å starte sommeren på banen med sand under tærne, sol fra skyfri himmel, venner og ikke minst en utfordrende og morsom idrett?

I mai og juni reiser vi “Norge-rundt” for å treffe klubber som ønsker å starte opp med sandvolleyball for barn og/eller ungdom eller som i dag har svært liten aktivitet og planlegger å utvide sitt tilbud for denne gruppen. Vi ønsker å bidra til en inspirerende kveld med med faglig påfyll, latter og glede. Hva kan være bedre enn å starte sommeren på banen med sand under tærne, sol fra skyfri himmel, venner og ikke minst en utfordrende og morsom idrett?

Er det din klubb vi besøker i sommer?

Hva skjer når vi er på besøk?
Når vi kommer på besøk til til klubb består kvelden av to deler. Den ene delen (ca. 1,5 timer) tilbringer vi sammen i sanden. Her kan trenere, foreldre, spillere og andre ressurspersoner få ny inspirasjon og kunnskap om hvordan man organiserer treninger. Sammen med dere finner vi ut hva økta skal fokusere på, og eksempler på temaer kan være:

  • Minisandvolleyball – hvordan starter vi opp?
  • Sandvolleyball for ungdom – hvordan starter vi opp?
  • Hvordan organisere treningsgrupper for barn/ungdom med få baner og mange spillere?
  • Hvordan organisere treningen når både ny og mer erfarne spillere skal trene samme?

Den andre delen av kvelden (ca. 1,5 timer) tilbringer styret sammen med vår klubbveileder. I denne økten fokuserer man på ett av fire temaer som skal bidra til bedre klubbdrift i klubben. Temaene som kan velges er:

  • Styrets ansvar
  • Årshjul og rutinebeskrivelser for vårt styre
  • Hvordan arrangere LT-turnering? (For klubber som tidligere ikke har arrangert sandvolleyballturneringer)
  • Valgfritt tema om klubbdrift. Her kan klubbene komme med ønske om tema innenfor emnet klubbdrift. NVBF vil så langt det lar seg gjøre imøtekomme temaet.


Hvem kommer på besøk?

Klubbveileder Kate Sønstebø er med på hele reisen. Kate er primus motor for Sandasol-prosjektet, og gleder seg stort til å dra på tur!

Les mer om Kate her. 

Kate har i tillegg alltid med seg en trener i bilen.

Trener – del 1 (øst og sydvest):
Irene Sand. Irene er en minivolleyballentusiast, elsker å ha med barna ut i sanda, og gleder seg til å være med på tur for å inspirere andre! Vi er veldig glade for å ha fått med oss Irene, og håper mange klubber i Øst og Sydvest vil ha besøk av oss i mai!

Les mer om Irene her. 

Trener – del 2 (Vestland, Trøndelag, Nord):
Vitor Macedo. Vitor har lang erfaring som både spiller og trener, og har massevis av kunnskap å dele med dere! Vi er heldige som har fått med oss Vitor på tur, og håper flest mulig benytter muligheten til et besøk. Vi gjør oppmerksom på at Vitor snakker engelsk.

Les mer om Vitor her.


Når og hvor kan vi komme på besøk?

Vi starter vår Norges-turne i Oslo den 1. mai. Deretter reiser vi mot sørlandet via Moss til Kristiansand. Underveis foretar vi flere stopp hvis klubber ønsker besøk. Fra Kristiansand fortsetter vi nordover mot Stavanger og Haugesund. Deretter vender vi tilbake mot Østlandet og avslutter første runde i Oslo 16. mai.

Andre del av turen starter i Bergen lørdag 22. mai. Vi setter kursen nordover langs kysten til vi etter hvert kommer til Trondheim. Fra Trondheim går turen nordover via Helgeland før vi besøker Lofoten/Vesterålen, Tromsø og når turens nordligste punkt – Honningsvåg – 13. juni.

Turen sørover igjen blir preget av en del rene transportetapper, men vi satser på stopp både i Mosjøen og Trondheim før vi avslutter i Oslo lørdag 19. juni.

Dagsetappene du finner i oversikten er foreløpige, ruta blir bestemt av hvilke klubber som ønsker å få oss på besøk. Ikke nøl med å melde din interesse selv om din klubb ikke ligge nøyaktig ved den planlagte veien – vi tar alle interessert med i betraktningen når vi legger den endelige reiseplanen.

Hva må klubben gjøre for å få besøk?
Først må klubbens styre bestemme seg for at man vil organisere et varig tilbud for barn og/eller ungdom i sandvolleyball. Hvis svaret er ja og dere ønsker besøk fra NVBF fyller klubben inn interesseskjemaet i linken under. Klubben må ha en ansvarlig kontaktperson som NVBF kan samarbeide med om besøket. Når NVBF har bekreftet dato for besøk må klubben holde av baner og sjekke at nett osv. er i orden. Deretter må medlemmene inviteres til en felles kveld der sandvolleyball står i fokus. NVBF vil be om navn og fødselsdato for alle som deltar på denne klubbkvelden.

Siste mulighet til å fylle inn interesseskjemaet er fredag 26. mars 2021 (fredag før påskeferien starter for skoleelevene).


Presisering 

Vi forsøker så langt det lar seg gjøre å besøke alle interesserte klubber. Samtidig kan det i noen tilfeller, hvis mange ønsker besøk, bli aktuelt at naboklubber deltar sammen samme kveld. Hvis vi må prioritere mellom klubber, vil klubber som ikke har aktivitet eller svært liten aktivitet bli prioritert. Dette fordi vi ønsker flere klubber som organiserer faste sandvolleyballtreninger for barn og ungdom.

Turen skal foregå i mai og juni, og vi vet at pandemien vil være en del av samfunnet også da. Det betyr at vi vil ta alle gjeldende smittevernregler på alvor. Vi forbeholder oss også retten til å unngå geografiske områder som opplever stort smittetrykk på det tidspunktet planen tilsier at vi skal reise dit. Klubber som blir berørt av en avlysning vil selvfølgelig bli kontaktet.

Spørsmål
Spørsmål om turneen kan rettes til NVBF fortrinnsvis ved utvikling og kompetanse [email protected] eller 419 33 774.


Vi gleder oss til sommeren og håper å se myldrende liv på alle sandvolleyballbanene rundt om i landet denne sommeren! 

barn-og-sandvolleyball

Foreløpig reiserute

Start typing and press Enter to search