Politiattestordningen – digital temakveld

NIF inviterer til webinaret «Politiattestordningen»

Idretten skal være et trygt sted å være for alle som ønsker å være en del av den. Fra tid til annen opplever vi dessverre at noen ikke opplever idretten som trygg, men blir utsatt for uønskede tilnærminger, trakassering og overgrep. Norges idrettsforbund jobber kontinuerlig for å begrense og forhindre at dette skjer. Som en viktig del av dette arbeidet har vi politiattestordningen.

Alle som skal ha et ansvars- eller tillitsforhold overfor mindreårige eller personer med utviklingshemming, må fremvise en ren politiattest.

Ved å kreve en politiattest bidrar vi til å forhindre at personer som utgjør en risiko for overgrep eller ha skadelig innflytelse, får mulighet til å ha trener eller tillitsverv i idretten. Attesten viser om vedkommende er dømt for overtredelse av alvorlige lovbrudd som seksualforbrytelser, vold- og narkotikaforbrytelser. Det er viktig å presisere at politiattest i seg selv ikke er et uttømmende virkemiddel mot trakassering og overgrep, men det er et av flere viktige grep for å skape en trygg idrett.

  • Men hva er egentlig politiattestordningen og hvorfor må vi ha den?
  • Hvem skal levere politiattest?
  • Hva må idrettslaget gjøre?
  • Kan man være trener mens man venter på politiattesten?
  • Når kan vi be om fornyet politiattest?

Det er mange spørsmål knyttet til ordningen og hvordan man skal gjennomføre og organisere dette i idrettslaget. I dette webinaret får du svar på blant annet disse spørsmålene, og vi ønsker å tydeliggjøre oppgavene idretten har, knyttet til politiattesten.

Foredragsholdere:

Per Tøien, idrettspolitisk rådgiver i NIF

Per har jobbet lenge i Norges idrettsforbund med blant annet bistandsarbeid, breddeidrett, strategi- og samfunnskontakt, kommunikasjon – og i de siste årene med idrettspolitikk og myndighetskontakt. Var med i regjeringens arbeidsgruppe som utformet grunnlaget for politiattestordningen for frivillige organisasjoner, og har jobbet med temaet i Norges idrettsforbund siden før ordningen ble innført i 2009.

Håvard Øvregård, seniorrådgiver verdiarbeid i NIF

Håvard har hatt ansvar for arbeid med forebygging og håndtering av seksuell trakassering og overgrep i NIF siden 2011, siste året sammen med sin kollega Cecilie Prebensen. Før dette var han prosjektleder for «Med idretten mot homohets». Sammen med Per har han i flere år fulgt opp arbeid med politiattestordningen. Han er medlem av Europarådets «Pool of European Experts on Sexual Violence in Sport», og arbeider også med å følge opp politiattestordningen internasjonalt.

Temakvelden arrangeres av NIF fagteam barneidrett, som er et fagsamarbeid mellom alle idrettskretsene i NIF. Alle idrettslag og klubber er invitert!

Det er gratis å delta.

Temakvelden gjennomføres digitalt på Teams, og alle påmeldte får tilsendt lenke til møterommet dagen før.

TID OG STED

Kurset vil foregå via Teams.

Onsdag 9.juni kl. 18:30-20:00

Praktisk info

Kursholder: NIF. Foredragsholdere: Per Tøien og Håvard Øvregård.

Passer for: Styremedlemmer som har ansvar for politiattest

Forutsetning for deltagelse: Som deltager på webinaret må du selv ha tilgang til pc/mobil som tillater deltagelse via Teams. Du må også selv kunne logge inn og benytte verktøyet slik at du får deltatt i webinaret.

Link til pålogging blir sendt til alle påmeldte dagen før.

 

Pris

Det er gratis å delta.

Påmelding

Påmeldingsfrist: mandag 7.juni

Du benytter ditt eget brukernavn og passord ved innlogging. Du vil også finne kurset ved å logge inn på minidrett og søke på ordet «nvbf» under fanen kurs.

Påmeldingen er bindende.

Har du problemer med brukernavn og passord til minidrett vennligst kontakt NIF IT på 21 02 90 90/[email protected].

Vi gjør oppmerksom på at hvis det er klubb som skal betale kursavgiften må klubbleder melde på deltager. En veileder til hvordan dette gjøres finnes her: Veileder

Nyeste innlegg

Start typing and press Enter to search