Hver måned presenterer vi månedens klubb i NVBF! Målet er å vise mangfoldet i klubbene våre, vise gode eksempler, og synliggjøre aktiviteten som skjer rundt i de ulike klubbene. 

MÅNEDENS KLUBB

Hver måned presenterer vi månedens klubb i NVBF! Målet er å vise mangfoldet i klubbene våre, vise gode eksempler, og synliggjøre aktiviteten som skjer rundt i de ulike klubbene. 

MÅNEDENS KLUBB

Sandefjord Turn & Idrettsforening ble stiftet 30. november 1900, og kontingenten var den gang 2 kroner i året.  Volleyballklubben i byen har hatt flere perioder med aktivitet siden 1970 tallet, men ingen perioder med like mye aktivitet og utvikling som vi kan vise til de siste 3 årene.

STIF har mange ulike grupper; allidrett for barn, basket, bordtennis, friidrett, håndball, orientering, petanque, turn og volleyball.

Simen Tanum flyttet hjem til Sandefjord i 2019 og hadde god timing da flere volleyballentusiaster flyttet dit samtidig og ble med på et slagkraftig herrelag som sesongen før bare hadde 3 medlemmer. På dette tidspunktet var de det eneste laget og de måtte raskt opprette et treningsalternativ for yngre og uerfarne, både gutter og jenter som trente sammen under navnet «rekruttlaget». Rekruttlaget bar klubbens tunge ansvar for talentutvikling videre fra 2019-2021. Da startet de eget u15 gutte- og jentelag, u19 gutter, H2 og D1, mye basert på spillere fra denne gruppen. Høsten 2022 var målet å stabilisere klubbens vekst da de merker det er mye nytt for styret og klubben, ressursene strekkes tynt. Likevel ble det slik at de, med god støtte fra forbundet i form av utstyr og veiledning, starter Minivolley høsten 2022. Her har de fått med flinke engasjerte ungdommer som hjelpetrenere i en gruppe med ivrige barn. De håper og tror denne gruppa vil bidra til rekrutteringen inn i deres ungdomslag.

Visjon

Etablere og opprettholde volleyball som et godt treningstilbud for barn, ungdom og voksne i Sandefjord. Jobber med utgangspunkt i at det er bredde og inkludering som skaper topp.

STIF FOR ALLE – ALLE FOR STIF

S Samhold
T Tillit
I Idrettsglede
F Fellesskap

Mål for klubben

Sandefjord jobber nå med mål om å utvikle et kompetent og inkluderende volleyballmiljø der unge voksne utøvere på sikt får mer ansvar i klubben. De bruker mye ressurser på å utdanne ungdom, også fordi de er en såpass ung klubb at de har få erfarne voksne som kan bidra som trenere og andre tillitsverv. De har tro på at dette kan skape en stabilitet i volleyballgruppa gjennom å ha mange engasjerte trenere, ledere og spillere som får en tilhørighet ut over et medlemskap.

Overordnet mål i klubben er å få på plass rammene for å kunne starte opp med nye 12-13 åringer høsten 2023. Når det er sagt, mener H1 selv de burde spille i 2.divisjon og H2 vil opp i 4.div. Deres U19 gutter var i fjor uerfarne NM debutanter, men ønsker i år å være med å kjempe om virkelig gode resultater. D1 rykket opp fra 5. divisjon i fjor i sitt første år i serie og har ambisjoner om spill i 3. divisjon neste sesong.

Utdanning 

Etter noen år med korona der klubben har vært i stor vekst er det godt å få sendt utøverne på kurs igjen. De har i november hatt 13 ungdommer på dommerkurs og i løpet av 21/22 sesongen 10 unge og gamle på trenerkurs + ytterligere 5 på dommerkurs.

Klubbens styre ønsker også utvikling og deltok på forbundets klubb- og trenerkonferanse tidligere i høst.

Sandvolleyballaktivitet 

Sommeren 2022 fikk en kickstart med Sandasol, Irene Sand og Kate Sønstebø på besøk i starten av mai. Tross noe kalde temperaturer på kveldene hadde klubben 30+ ungdommer på trening, før 15 seniorspillere kom for sine beach-økter utpå kvelden. Gjennom sommeren har de hatt treningstid to ganger i uken på baner som settes opp hver gang. Oppmøtet utover sommeren har variert mellom 6 og 20 unge og gamle som møtes for spillhygge ved anlegget i Sandefjord sentrum. De har ikke egen sandvolleyballbane, og de setter opp og tar ned nettene hver gang. For å få til treningene i år, har et tilfeldig samarbeid med Sandefjord Minigolf vært vitalt for lagring av utstyr, bruk av kiosk og sanitærfasiliteter.

Sandvolleyballens dag 7.august arrangerte de Sandefjordmesterskap i Sandvolleyball for senior. De hadde fire baner som det ble spilt kamper på fra tidlig morgen til sen kveld, for å komme igjennom og utnevne verdige vinnere. Erfaringen fra i år er at unge og gamle som er nye til beach og kan synes det er tungt i starten har stor utvikling og mestring bare de gir det litt tid og møter til trening 😊

Snøvolleyball!

Sandefjord hadde mange ungdommer som spilte snøvolleyball vinteren 21/22. De fikk låne nett av klubben og satt opp selv. Gjengen spilte med alt fra 2-6 på banen, lærte mye og hadde det veldig gøy. Snøvolleyballsesongen hadde sitt høydepunkt med familiedag, aking, grilling og snøvolleyball på to baner i akebakken.

Ventelister

God erfaring med ungdommene som startet 2021, svært lite frafall og mange som ønsker å være med å spille. Det er lange ventelister grunnet mangel på plass og lite trenerkapasitet.

Drømmen

Det er et ønske at volleyball er et selvsagt alternativ som fritidsaktivitet i Sandefjord, der idretter som håndball og fotball har lang tradisjon og godt fotfeste. Videre at yngre, kompetente og engasjerte utøvere bidrar i ledelse av klubben og bidrar til videre utvikling. I tillegg at det blir en selvfølge å få halltid til ungdommer som vil drive med aktivitet, så vi slipper å sette noen på venteliste.

Sandefjord har fokus på bredde også i klubbstyret, der de har pedagoger, håndtverkere og helsepersonell på plass. Alt som skal til for å ha en handlekraftig gjeng med et helhetlig syn på organisert fritid 😊

RØROS IL VOLLEYBALL

Sted: Røros, Trøndelag

Antall medlemmer (per des.21): 

 • Aktive medlemmer volleyball: 31
 • Aktive medlemmer sandvolleyball: 22

Treningsgrupper:

 • 6.-8. klasse
 • senior (mix)

Konkurranseaktivitet:

 • 3. divisjon menn
 • håper å få til teenturneringer i 2022/2023-sesongen
 • Arrangerer og deltar på lokale mixturneringer 

Visjon: Vi skal være en motor i Rørossamfunnet, for å skape aktivitet, mestring og glede

Verdier: Utviklende – ArtutFørr alle!

Andre idretter i idrettslaget: Fotball, ski, Turn, håndball, skiskyting, orientering, allidrett, voksentrim, gymlek

Funfact: Klubben driver bobilparkering på idrettsplassen sommerstid, og har dette som sin hovedinntekstkilde.

Røros IL
Røros er ei fjellbygd med strenge vintre og myggrike somre, ei bygd der samhold og trivsel står i høysete. Idrettslaget har 125 år lange tradisjoner, og tar på dypeste alvor det samfunnsansvaret de er gitt. I 2007 ble volleyballideen unnfanget, og ifølge egen hjemmeside ble det fødsel samme sommer på plenen til en av ildsjelene.  

Bredden i fokus
Volleyball i Røros har vært først og fremst et trimtilbud for voksne, helt til Morgan Bobil besøkte bygda i august 2021. Da dukket det opp noen unge ungdommer som syns sandvolleyball var så moro at de forlangte å få bli med innendørs også. Og høsten 2022 har klubben valgt å hive seg på Åpen hall-prosjektet, noe som kan gi rekruttering både til klubbledelse og spillerstallen. (Første kveld med åpen hall er 11. november.)
 

Som resten av idrettslaget er det bredden som har hovedfokuset i volleyballgruppa. De har vedtatt noen setninger som ledestjerner: 

 • Bedre organisering av volleyballaktiviteten i distriktet 
 • Øke antall i distriktet som får prøve volleyball på «riktig» måte 
 • Øke antall barn, ungdom og voksne i distriktet som deltar på volleyball minst en gang i uken 
 • Vedlikeholde og forbedre sandvolleyballanlegget 

Leder Vidar Kojan Grind sier at de drar stor nytte av å være en del av et fleridrettslag, ikke minst fordi de samme utøverne kan teste flere idretter uten ekstra kostnad. Det viktigste er, sier han, at barn og unge får prøve seg fram slik at de finner en idrett de kan ha med seg også i voksen alder. Klubben har samlet sine idretter rent fysisk, og ved at utøverne ser de andre aktivitetene velger flere å prøve seg på mer enn en idrett.  

Gode naboer
I tillegg til å samarbeide innad i idrettslaget, har de også et tett samarbeid med naboklubber. Er noen medlem i Os IL, Tolga IL eller Tron Volleyballklubb kan de komme på trening på Røros – gratis. De samme klubbene arrangerer mixturneringer sesongen gjennom, både hver for seg og sammen.
 


Vi ønsker å presentere klubbene våre fordi
vi er stolte av dem. Og hva er klubben selv stolt av? Leder Vidar nøler ikke før han svarer «Bredden i aktivitetstilbudet». For Vidar, han ser hele klubben, hele lokalsamfunnet under ett, og Røros skal være et bra sted å leve for alle. 

Bergstaden Røros er rent geografisk veldig værhardt plassert. Men, klubben har allikevel fått til et flott sandvolleyballanlegg på idrettsplassen med tre baner og god sand. Dog er drømmen innendørs sandvolleyballhall – og i klubbleders ånd; gjerne både padle- og sandvolleyballhall. 

Vi ønsker Røros IL Volleyball masse lykke til både med sesongen og framtida. 

Samarbeidspartnere

Cloudnames Mikasport Mizuno Nordic Choice Hotels Norwegian Antidoping Norge
Cloudnames Mikasport Mizuno Nordic Choice Hotels Norwegian Antidoping Norge

Start typing and press Enter to search