Velkommen til NM Sandvolleyball 2024

NM KVALIFISERING 1.-2. JUNI

QUEEN & KING OF THE COURT 12.-13. JUNI

NM HOVEDRUNDE 14.-16. JUNI

NM FINALER SØNDAG 16. JUNI

Før NM starter, inviterer vi til Queen & King of the Court onsdag og torsdag. Både internasjonale og norske lag deltar i denne i denne fartsfylte turneringen. Dette formatet byr på en unik og morsom vri på tradisjonell sandvolleyball, med raskt tempo og og høy underholdningsverdi.

Gratis inngang!

Program for NM Sandvolleyball 2024

1.-2. juni: Kvalifiseringsturnering

Lagene med høyest seeding, i tillegg til lag tildelt wild card, i alt 12 lag plasseres direkte i hovedrunden. Resterende lag spiller om 4 plasser. Turneringsformat er avhengig av antall påmeldte lag, og spilles på Voldsløkka i Oslo.

14.-16. juni: Hovedrunde

Fredag 14. juni: Puljespill
16 lag i hver klasse fordeles i 4 puljer a 4 lag. Det spilles modifisert puljespill, seed 1 – 4, og seed 2 – 3. Vinnerne møtes fredag kveld om puljeseier.
Lørdag 15. juni: Siste puljekamp og sluttspill
Først spilles kamp om 3.-4. plass i pulja. Deretter spilles 8.delsfinaler der puljetreere møter puljetoere. Puljevinnere går rett til kvartfinale lørdag ettermiddag.
Søndag 16. juni: Finaledag
Semifinaler, bronsefinaler og finaler.

Todelt arrangement

NM senior er delt på to byer og to arrangørklubber dette året. Denne løsningen er vurdert som god grunnet det ulike antallet baner man har behov for å benytte i kvalifisering og i hovedrunden.

Kvalifisering i Oslo

Kvalifiseringsturneringen til NM senior spilles på åtte baner på Voldsløkka i Oslo. Stovner SK er arrangørklubb.

Hovedrunde i Lillesand

Hovedrunden skal spilles på baner beliggende i havneområdet Kokkenes midt i vakre Lillesand sentrum. Lillesand Kommune, KSK og NVBF er arrangør.

Kongepokal

I 2024 vil vinneren av NM Senior Sandvolleyball motta Hans Majestet Kongens Pokal.

Seeding

Seeding til NM følger rankinglisten for sandvolleyball i Norge. Poengene en spiller har oppnådd er gyldige i 365 dager fra finaledatoen i turneringen, og seedingen settes når påmeldingsfristen til NM utløper.

Ved poenglikhet i seedingen er rekkefølgen avgjort ut fra følgende:

  1. Laget med høyest totalranking.
  2. Laget med den spilleren som har oppnådd høyest poengsum i én enkelt turnering.
  3. Trekning.

Seedinglisten for hver klasse ligger nedenfor.

Lucky Looser

Dersom et av de 16 lagene som er kvalifisert for hovedrunden må trekke seg, og NVBF får beskjed om dette innen torsdag 13. juni kl. 22.00, vil den ledige plassen gå til et av lagene som fikk 5. plass i kvalifiseringen. Disse lagene vil da bli innkalt til et Teams-møte torsdag kveld der det trekkes om en plass i hovedrunden. NVBF vil, etter beste evne, legge til rette for at lag som får lucky looser-plass i hovedrunden får en kampstart fredag de kan rekke frem til.

Start typing and press Enter to search