Bildet er hentet fra Lierne Volleyball sin Facebook-side

Menn

Første hjemmekamp er alltid spennende som nyopprykket lag, men Lierne demonstrerte i helgen hvordan første hjemmekamp kan gjøres. Storseier 3-0 over Rossvoll på en fullsatt hjemmebane gir dem god inspirasjon videre i sesongen, og plasserer dem på opprykksplass etter åpningsrunden.

De to andre nyopprykkede lagene hentet også poeng i serieåpningen. BTSI markerte sitt 1.divisjonscomeback med å tape 3-2 mot et sterkt Førde 2 i Øyrane Arena, mens Oldenborg røk 2-3 hjemme for Viking 2 etter en batalje av en volleyballkamp. To spennende nye lag i 1.divisjon som garantert vil levere flere sterke resultater gjennom sesongen.

OSI håper nok å rykke rett opp igjen til eliteserien, og med hjemmeseier 3-1 mot Viking 2 fikk de en god start. Bergenserne fulgte på sin side opp med seire mot Oldenborg og Sarpsborg, noe som gir en foreløpig tabelltopp med fem poeng på tre spilte kamper. Ellers røk Sotra på et 1-3 tap mot TVN, mens Rossvoll fikk en tung serieåpning med null poeng på to kamper i Trøndelag. Sotra får sjansen til å revansjere seg allerede til helgen, når de møter Oldenborg borte i det som er den eneste herrekampen kommende helg.

Nytt av året i 1.divisjon er at kun 2.plass sikrer seg opprykkskvalifisering, mens serievinneren fremdeles rykker direkte opp til Mizunoligaen. Det er fremdeles slik at de to nederste lagene rykker ned til 2.divisjon.

Kvinner

På kvinnesiden vant begge lagene som rykket ned fra eliteserien i fjor sine kamper. Både Tromsø og NTNUI måtte tåle sure nedrykk fra en jevn Mizunoliga i vår, men var tilbake i slag med seire i helgen. Tromsø slo Bodø Volley to ganger i slaget om Nord-Norge, mens NTNUI vant Midt-Norgeoppgjøret mot nyopprykkede SK Rival.

Ellers viste BSI at de kan bli både medaljekandidater og opprykksutfordrere, med seier 3-2 mot Sandnes og 3-1 over TVN. Bergensstudentene legger seg foreløpig på 2.plass, bak BKT, og det blir spennende å følge utviklingen videre.

I de øvrige kampene gikk OSI på et overraskende tap 2-3 hjemme mot nyopprykkede Viking 2, mens Koll sitt andrelag hadde grei kontroll på Viking med 3-1. Koll-laget kan fortsette sin gode sesongstart når de møter Rival på bortebane søndag, i det som virkelig kan bli en tett kamp. For øvrig skal også Sandnes nordover i neste runde, hvor de møter både serieleder BK Tromsø og foreløpig tabelljumbo Bodø Volley. Det vil nok også bli en spennende test for Bodø Volley, som kun har møtt topplaget fra nord så langt.

Denne teksten er produsert av Norsk ToppVolleyball (NTV).

Start typing and press Enter to search