8.delsfinaler i NM senior og 1.divisjonskamper er tilbudet på helgens meny!

Tidligere denne uken var det en nyhet om årets NM der man fikk vite hvem som skulle spille i 8.delsfinalene. I den runden kommer lagene fra Mizunoliga med, og derfor er det ingen ny serierunde for disse lagene denne helgen. Noen kamper er ferdigspilt, mens de siste spilles fredag kveld og i helgen. Oversikten over kamper og resultater ligger her.
Så langt kan man trygt si at favorittene, altså Mizunoliga-lagene, har innfridd og tatt hjem klar seier. Vil dette fortsette i de resterende kampene, eller får vi oppleve en ny overraskelse i likhet med i fjorårets 8.delsfinaler?

I sesongen 2019-2020 ble det levert en aldri så liten cupbombe da 1.divisjonslaget Torvastad slo ut selveste storebror fra Randaberg. Mange trodde at det som sto på nettet måtte være en skrivefeil og at Randaberg hadde vunnet kampen. Men den gang ei! Torvastad tok skalpen og kjempet videre i cupen. Det ble stopp i kvartfinalen da OSI ble akkurat litt for sterke, men sensasjonen var et faktum.
I år skal akkurat de samme lagene møtes igjen til et nytt cupoppgjør. Torvastad befinner seg nå i 2.divisjon og har mistet noen viktige brikker fra fjorårets lag. Men det betyr ikke at laget har tenkt å bare gi seg og la Randaberg dra hjem med seier i bagasjen. Man kan godt tro at klubben har tenkt å stille opp mannsterk med masse lyd på tribunen (i hvert fall så langt det er lov innenfor dagens restriksjoner) og gjøre det vanskelig for Randaberg.
Mulige andre interessante oppgjør kan nevnes: Askim – Asker menn; kan nyopprykkede Asker slå laget som rykket ned i fjor og som har klare planer om ny opprykk?

1.divisjon
Som leserne sikkert forstår er flere 1.divisjonslag opptatt med 8.delsfinalene i NM. Men slik er det ikke for lagene som er andrelag i klubben der førstelaget spiller i Mizunoliga. Andrelagene får ikke delta i NM, og dermed får de muligheten til å pynte litt på resultatene i serien. I tillegg er det enkelte lag som ble slått ut av NM i 16.delsfinalene som har seriekamper, og det er  lag som er satt opp med både NM- og seriekamper denne helgen.

Hvis man ser på tabellen for 1.divisjon vil man se at det kun er OSI kvinner som fortsatt er ubeseiret i serien. Laget spilte en tøff cupkamp mot Oslo Volley torsdag kveld, og allerede søndag tar de imot Sandnes VBK i serien. Spørsmålet er om de kan stille 100% i begge kampene eller vil holde noe igjen for søndagens oppgjør? Når det gjelder motstanderen skulle Sandnes ha spilt kamp også lørdag mot Koll 2. Dessverre må den kampen utsettes da Koll-laget er satt i karantene pga. påvist smitte i laget. Dermed blir det kun en kamp på kvinnesiden denne helgen.

Situasjonen til Koll 2 kvinner er tilsvarende som for herrelaget til BTSI som skulle spilt mot OSI 2 i Bergen denne helgen. Det betyr at OSI kun får møte TIF Viking 2 til kamp på søndag. Kan mannskapet fra Oslo ta poeng fra laget som har vært i toppen av 1.divisjon i mange år, eller vil laget fra «de 7 fjellenes by» ta en forventet hjemmeseier? Askim møter Spirit Lørenskog og trenger en seier for å ta igjen for tapet mot Førde forrige helg. Spirit på sin side trenger sårt en seier. Laget som ellers har vært blant de beste i serien befinner seg på siste plass uten seier så langt. Uvant og sikkert frustrerende for klubben, og de vil vise at de kan mye mer enn det tabellen viser. Siste kampene i runden er Førde 2 som er på reise til Rogaland der de møter Sandnes VBK og TVN. Begge hjemmelag trenger en seier for å holde følge med lagene i toppen av tabellen, så man kan godt regne med noen tøffe oppgjør for gjestene.

Alt i alt en nokså spennende og interessant helg i volleyball-Norge. NM med sin egen atmosfære og sine muligheter for sensasjoner. Serien der lagene skal vise «consistency» og kvalitet over lengre tid, men der hver kamp fort kan bety nedrykk når sesongen er ferdig. Menyen står klar. Da er det bare å velge hvilken forrett, hovedrett og dessert man ønsker, og vi vil tro at du ikke blir skuffet. Kos deg og nyt helgen med topp volleyball.

Start typing and press Enter to search