Det ble mye å juble for begge hjemmelagene i Øksneshallen i helgen!
Foto: ØKSIL sin Facebook-side

De nyopprykkede lagene til ØKSIL fikk nye, gode opplevelser i helgen da henholdsvis Torvastad og Førde var motstandere. Damelaget innledet jubeldagen ved å slå Førde 3-1, og sikre seg sin femte seier på sju kamper i årets serie. For Førde førte tapet til at de blir liggende på kvalifiseringsplassen, og at neste ukes oppgjør mot KFUM Volda blir et nabooppgjør både geografisk og på tabellen.

ØKSIL-herrene fulgte opp med en svært imponerende 3-0-kamp mot Torvastad. Det var liten tvil om hvor seieren skulle havne, og hjemmelaget er nå oppe i 11 poeng etter åtte runder. Lange steg er dermed tatt mot sluttspillet, men motivasjonen er nok på topp før de reiser mot Tromsø neste helg.

Og der kommer de til å møte knallhard motstand! Tromsø har virkelig gjort Tromsøhallen fryktet i høst, og er både cupfinaleklare og tredjeplasserte i Mizunoligaen. I helgen var det fjorårsmestrene fra TIF Viking som ble sendt hjem fra Tromsø med 0-3 i sekken, etter en underholdende volleyballkamp. Oppleggerne Marcel Mazur og Jonas Langlo fant midtspillerne sine godt i et hardtslående 2.sett hvor lagene fulgte hverandre ikke bare til døra, men også godt inn i huset. Først da stillingen var 29-29 falt avgjørelsen, da Tromsøs Magnus Ellingsen fant ut at han like gjerne kunne serve to serveess, og avgjøre settet i hjemmelagets favør. Svært imponerende og tøft av en så ung spiller.

Tilbake i dameserien hadde Viking bedre uttelling. De måtte slå Lierne 3-0 borte for å overta tabelltoppen, og Sigri Zachariassen og hennes angrepsspillere leverte varene. Viking er dermed ubeseiret halvveis i årets seriesesong, og kan med forventning se frem til dramatiske dobbeltoppgjør mot Randaberg og Koll på nyåret. For Liernes del betyr tapet at de mister litt kontakt med medaljekampen. Laget fra Trøndelag ligger imidlertid relativt komfortabelt på 5.plassen, og har litt pusterom i kampen om sluttspillplass, slik tabellen ser ut nå.KFUM Volda var nok en gang nære mot Koll, og hentet med seg en settseier på hjemmebane. Likevel endte det med tap 1-3, og Volda ligger fortsatt sjetteplassert på tabellen. Med flere kamper spilt enn de andre lagene er det ingen tvil som at de ligger utsatt til på tabellen, og neste ukes kamp mot Førde blir første sjanse til å forbedre stillingen sin. Koll kunne på sin side juble over å forsvare tredjeplassen sin, etter å nok en gang ha stått mot presset fra KFUM Volda.

I 1.divisjon kvinner klatret Tromsø opp på opprykksplassen med klare borteseire mot BSI og Viking 2, og leder dermed til jul. NTNUI imponerte på ny med sin åttende strake 3-0-seier, og jakter like bak. Også nedrykksstriden tetter seg virkelig til etter at både Rival og Sandnes vant hjemme, mens Bodø Volley tapte sine to bortekamper i Rogaland. Heller ikke Skjetten og Viking 2 kan føle seg altfor trygge i det dameserien tar juleferie.

Neste helg spilles de siste kampene før jul. Da er det fire herrekamper og to damekamper i Mizunoligaen, i tillegg til to herrekamper i 1.divisjon.

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search