Koll kvinner og TIF Viking menn får revansj for tidligere tap, mens BK Tromsø kvinner og Førde menn på nytt trekker det lengste strået.

Før helgen ble det stilt noen spørsmål om man ville oppleve revansjens time når 1.semifinalene skulle spilles. I samtlige kamper var det et tidligere oppgjør, enten i årets serie, fjorårets NM finale eller  pre-season turnering, der motstanderne hadde noe de ønsket å revansjere. For Koll kvinner og TIF Viking ble ønsket oppfylt, mens BK Tromsø kvinner og Førde menn nokså enkelt knuste ønsket til motstanderne,

For 14 dager siden møtes Randaberg og Koll i serien. Etter et knalltøft oppgjør kunne Koll reise hjem med en 3-0 seier i bagasjen. Rapportene fra kampen sier at noen få baller var hele differansen, som fort kunne gitt Randaberg seier. Da er det ganske interessant å se at helgens semifinale kamp ble også vunnet av Koll 3-0 og differansen er nesten identisk med det som skjedde for 14 dager siden. Har Koll fått det viktige overtaket som kan være avgjørende når lagene møtes igjen i januar? Oslolaget trenger kun 2 sett for å sikre plass i finalen, mens Randaberg må vinne 3-0 eller 3-1 for å tvinge frem et Golden Set.

Ikke like tøft var oppgjøret og resultatet mellom TIF Viking og BK Tromsø kvinner. Forrige helg var nordlendingene på tur til Bergen der de vant nokså enkelt 3-0. Igjen var laget fra nord på tur til fjellenes by, der det på ny ble en enkel 3-0 seier. Det er mye som tyder på at returoppgjøret i Tromsø 16.januar vil bli en fest dag for hjemmelaget der de sikrer plass i finalen. Noe som vil være historisk for klubben!

Blant herrelagene var det mest spenning knyttet til oppgjøret mellom Koll og TIF Viking. TIF Viking, som tidligere het Nyborg, har vært et dominerende lag i Mizunoliga og Cupen i mange herrens år. Koll på sin side har utviklet et lag som utfordrer TIF Viking på alle måter og som gjerne vil overta rollen som volleyball Norges ledende lag. Damelaget til Koll har vunnet NM og serien utallige mange ganger. Nå ønsker herrene å vise hva de kan få til. Dessverre ble det et 3-0 tap for TIF Viking, som nå har minst en fot allerede i finalen. Hjemme i Bergen trenger guttene å vinne kun to sett i den andre semifinale for enda en gang å komme til en finale.

Hvem blir så motstanderen? Etter helgens seier i Trondheim er det klart at Førde må regnes som stor favoritt i returoppgjør 16.januar. I likhet med TIF Viking har Førde vært nesten synonymt med NM finale. De har vunnet 3 av de siste 5 finaler og viser et nokså unikt egenskap å avgjøre cupkamper i deres favør. Å spå andre enn Førde i finalen vil kunne gi ganske høye odds. Nå er det klart at kampen må spilles og studentene fra Trondheim har absolutt ikke gitt opp håpet om en tur til finalen. Men hjemmebane fordel blir fort avgjørende når Førde kun trenger å vinne 2 sett før finaleplassen er sikret.

NM tar nå en aldri så liten «juleferie». Lagene har 6 uker før returoppgjøret skal blåses i gang. Før den tiden skal siste serierunde i Mizunoliga før jul gjennomføres. Deretter skal julefreden ringes inn. Hvordan tiden imellom nå og januar skal benyttes er uviss, men man kan godt gjette at det blir en del timer i hallen med harde forberedelser til andre halvdelen av serien og andre semifinalene.

Bildet viser Koll jentene som jubler for seieren i 1.semifinalen. Spørsmålet er om Randaberg har det som trengs å endre bildet slik at det er de som til slutt står jublende igjen?

Start typing and press Enter to search