Den siste måneden har vi ved utviklingskonsulent i NVBF Irene Sand reist rundt i Norge for å starte opp prosjektet Åpen hall-Ungt lederskap.  Vi har møtt ungdommer i 21 klubber/idrettslag, gitt arrangøransvar til 176 ungdommer og vi har sett de første Åpen hall-arrangementene ta form, bli arrangert. Nå har vi ungdommer med arrangøransvar i hele Norge! Vi er så stolte!

Alle klubbene arrangerer minimum åtte Åpen hall innen midten av mars 2023, og ungdommer med og uten funksjonsnedsettelser blir invitert til variert og tilpasset aktivitet. Nå gjenstår bare ett kursbesøk og det er hos Sportsklubben Stovner. De arrangerer allerede Åpen hall, og har stor suksess med det. Nå skal de la ungdommene ta over ledelsen, slik alle andre Åpen hall-arrangementer i vårt prosjekt blir arrangert.

Disse klubbene deltar i prosjektet, Åpen hall-Ungt lederskap:

BK Tromsø
Bø VBK
Lofotvolley
Mosjøen VBK
Steinkjer VBK
Verdal VBK
Blussuvoll VBK
IL Fjellmann

Røros IL
Tingvoll IL
SS Rival
Førde VBK
Kronstad IL
Bergen Sandvolleyballklubb
Torvastad IL
Vegårshei

IL Jardar
Sportsklubben Stovner
Holstad IL
Kolbotn IL
Askim VBK
Skjeberg VBK

Fem til sytten deltakere fra hver av klubbene har deltatt på kurs i klubbene. De fleste klubbene har også noen ungdommer som i ettertid får ansvar, da flere vil være med! Ungdommene har vært i alderen 12-20 år, og alle har fått tildelt en lederrolle for Åpen hall-arrangementer i regi av egen klubb.

Disse rollene er fordelt:

  • Leder (hovedleder for Åpen hall-Ungt lederskap i egen klubb/idrettslag)
  • Leder for hall/rigging
  • Leder for mat/bespisning
  • Leder for trygghet og sosialt
  • Leder (e) for aktivitet(er)
  • Leder for HMS
  • Serviceleder

Ungdommene får presentert hva de forskjellige rollene innebærer og blir enige om hvem som ønsker den enkelte rollen. Noen steder er de så mange at de deler på rollen, mens andre steder har noen ungdommer tatt på seg flere roller. Det har vært svært spennende og lærerikt å se hvordan ungdommene fordeler ansvar seg mellom. De har vært kjempedyktige til å involvere alle i prosessen og de er gode til å se kvaliteter i hverandre som passer godt i den enkelte rolle. De er også flinke til å la andre prøve en rolle, selv om de selv ikke ser rollen som naturlig for seg. De er klar over at dette er en læringsprosess og de er både spent og lærevillig som ny ung leder i klubben.

I hver av klubbene er det også en voksen kontaktperson som bistår ungdommene ved behov, i planlegging, tilstedeværelse på arrangement, og etter hvert rapportering inn til oss NVBF. Denne voksenpersonen var flue på veggen under starten av kurset, men fikk bistå ungdommene straks de hadde «valgt» ansvarsområde. Ungdommene var svært ansvarsbevisste, og løste oppgaver knyttet til lederrolle raskt og effektivt i dialog med voksen kontaktperson og de andre ungdommene.

Ledergruppene for Åpen hall har valgt å kommunisere seg mellom via messenger og/eller snap. De har også mulighet for å kommunisere effektivt via snap med oss i NVBF. I tiden fremover er volleyballforbundets snap tatt over av «Åpen hall-ungt lederskap», så søk gjerne opp «norwegianvolley», og følg ungdommene gjennom deres lederutvikling.

Nå gleder vi oss til å følge over 180 nye unge ledere i deres læring knyttet til Åpen hall-arrangementer av og for ungdommer i alderen 13-19 år.

Dette er aktiviteter dere mest trolig møter på Åpen hall:

Teen Volley – turnering
Spill en mot en
Spill to mot to
Spill tre mot tre
Smahing!
Hoppserve!
Tilpasset spill etter nivå!
Browniesturnering!
Stigespill
Hot Seat

OG MYE MER!

Opprykk/nedrykk – kongebane
Paradis
Stasjonstrening volleyballl
Stasjonstrening/skadefri
Sittevolley
Diamantvolley/
Minivolleyball
Stikkball
Hauk og due

Twister
Sjakk
Ludo-mesterskap
Kanonball
Mulitball!
Volleyball seks mot seks
Håndball
Hjørnefotball
Basketball

Sjekk om din klubb eller en klubb i nærheten arrangerer Åpen hall!
Velkommen i hallen!
Hilsen alle de nye lederne i norsk volleyball!

 

Åpen hall-Ungt lederskap er støttet av Bufdir.

Start typing and press Enter to search