Oktober = NEVZA U17 og U19 for ungdom- og juniorlandslagene

Først ut var ungdomslandslagene U17, som var i Ikast, Danmark 17.-19.oktober.

På mesterskapets første dag ble begge lag puljevinnere og kvalifiserte seg direkte til semifinaler. Jentenes motstander i semifinalen var Island mens de norske gutta møtte Sverige. Det endte med seier 3-1 for jentene mens guttene måtte se seg slått 0-3 av de svenske gutta.

Finalemotstander Sverige ble dessverre et lite hakk for sterke for de norske jentene som måtte se seg slått 3-0 i en meget jevn og spennende kamp. I guttenes bronsefinale ble det norsk seier 3-1 over Færøyene.

Vi gratulerer lagene og trenerne med sølv og bronse i årets mesterskap!


Foto: NVBF

Gratulerer til de norske utøverne som ble tatt ut til mesterskapets DreamTeam;  Selma Tryggestad Hodne (diagonal), Selma Vassdal (midtspiller) og Henrik Kaldheim (midtspiller).


Foto: NVBF

I NEVZA-mesterskapene er det alltid med norske dommere og i år var det Milana Maco og Håvard Hamansen-Wallstad som var med på turen. Med 12 lag og litt få dommere var det nok av kamper å dømme for begge to og på mesterskapets siste dag fikk Milana æren av å være 1.dommer i guttens finale mens Håvard var 1.dommer i jentenes bronsefinale – vel blåst og takk for jobben!


Foto: Henrik Petersen, DEN

For flere bilder og resultater fra alle kampene; sjekk mesterskapets FB-side.

Informasjon om uttaket i forkant av mesterskapet – sjekk nyhet på NVBFs webside. 

 

Forrige helg var det juniorlandslagenes tur til å kjempe om gode plasseringer i NEVZA U19 i Rovaniemi, Finland.Foto: Arrangør i Finland

I puljespillet endte begge de norske lagene med 1 seier og 1 tap (jentene vant 3-0 mot Island og tapte 1-3 mot Finland mens guttene vant 3-0 mot Færøyene og tapte 1-3 mot Danmark) og måtte dermed ut i kvartfinaler dag

For guttene ble det seier over England i kvartfinalen mens Sverige ble for sterke i semifinalen. Dermed var det duket for bronsefinale mot hjemmelaget Finland. Her ble det til slutt norsk seier etter en lang og spennende kamp hvor det norske laget trakk det lengste strået i 5.sett.

De norske jentene gikk på et kjedelig 2-3 tap i sin semifinale mot Danmark og i bronsefinale ble Sverige for sterke og vant 3-1. Dermed ble det ingen medaljer for de norske jentene i dette mesterskapet.

MVP & All Star Team


Gratulerer til Johannes Lagesen Fagervold (midstpiller) og Emil Severin Olsen (libero), som begge ble tatt ut på mesterskapets All Star Team. 


Vi gratulerer også Julia Moi Tennøy, som ble kåret til MVP på Norges lag og Even Stray Aas, som ble kåret til MVP på det norske guttelaget.

Dag Morten Skartlien og Thomas Transeth var norske representanter på dommersiden i Finland.

For bilder og resultater fra mesterskapet – sjekk mesterskapets FB-side

Her er link til nyhet om pre-camp i Tromsø og NEVZA-uttaket for U19-landslagene

Her er linker til masse flotte bilder som Einar Juliebø tok av de norske lagene under mesterskapet i Finland:
Jenter
Gutter

NVBF gratulerer utøvere, trenere, dommere & øvrig støtteapparat med et godt gjennomført mesterskap!

Start typing and press Enter to search