Det nærmer seg juleferie i toppseriene, og flere av dem er svært tette og jevne!
Foto: Erlend Krumsvik

Lag fra Bergen topper begge tabellene i 1.divisjon i det serien nærmer seg juleferien – og Mizunoligalagene markerte Sittneduka 

Bergenslagene har kanskje fokus i 1.divisjon, men i Mizunoligaen ble helgens klart mest dramatiske kamp spilt mellom to hovedstadlag. Nyopprykkede Oslo Volley hadde Koll i kne med en 2-0 ledelse, men cupfinalistene fra Kringsjå slo hardt tilbake, avverget matchball i tie-break og vant til slutt 3-2. Toppscorer Renate Bjerland var som vanlig sentral, denne gangen med 31 poeng. Seieren brakte Koll opp på den viktige tredjeplassen, som er et godt springbrett for resten av sesongen. Oslo Volley vil på sin side ligge på nedrykksplassen ved julepausen, men med flere kamper til gode på lagene rundt seg på tabellen. Helgens kamp viste imponerende spill til tross for tapet.

I begge helgens Mizunoligakamper ble Sittned-uka markert. Koll og Oslo gjennomførte en sittende innmarsj og lagpresentasjon, mens Volda og Førde spilte en lang og underholdende ballveksling med sittevolleyball før kampstart, som Volda til slutt gikk seirende ut av.

I 1.divisjon for menn er det Viking 2 som fører an. Sammen med NTNUI 2 har de imponert mest så langt i år, og bergensernes nylige 3-1-seier på Dragvoll kan ha overført favorittstempelet for seriegull til Georg Lipais disipler. Men ingen av disse andrelagene kan rykke opp, det er det jo det best plasserte «ikke-andrelaget» som gjør. Med helgens seier over Sotra, klatret OSI opp på opprykksplassen med 16 poeng, to poeng foran Lierne. Kan studentlaget fra Oslo slå seg tilbake til eliteserien på første forsøk? Både BTSI og Oldenborg tok også sterke seire i helga og ligger nå fire poeng bak OSI med en kamp til gode, så her er opprykkskandidatene mange.

Ellers har Rossvoll levert tre strake hjemmeseire, og klatret på tabellen etter en tøff start. De har fortsatt spilt litt flere kamper enn lagene rundt seg, men er nå oppe på 5.plass. Serien er knalljevn, og ingen lag bør føle seg trygge på å ikke rykke ned. I skrivende stund er Sotra på trygg grunn, ett fattig sett foran Førde 2. Begge lagene har ni poeng på de første ni kampene. Helt nederst ligger Sarpsborg, som har tapt tre tie-break og fortsatt ikke vunnet. I helgen gikk de fra 2-0 til 2-3 mot Sotra, så den første seieren nærmer seg for blåtrøyene fra Østfold!

I dameserien har BSI nøyaktig samme poengfangst som Viking 2 på herresiden, 25 poeng på 11 kamper. Bergensstudentene har imponerende nok vunnet samtlige fem tie-break de har spilt, og ligger dermed i skrivende stund an til å rykke opp. De største opprykksfavorittene er likevel fortsatt NTNUI, som har vunnet samtlige sju kamper med 3-0 til nå. Dette inkluderer kamper mot serielederne BSI og tredjeplasserte Tromsø. Tromsø har på sin side 20 poeng på åtte kamper og kjemper mot studentlagene om topplasseringene i serien. Til helgen blir det BSI-Tromsø, en nøkkelkamp i tabelltoppen og i slaget om å lede serien til jul!

På tiende forsøk lykkes det for Sandnes i helgen, da de slo Rival 3-2 på hjemmebane. Endelig seier for rogalendingene, som likevel har vært nære ved flere tidligere anledninger. Det er nå nettopp disse to lagene som ligger under streken med fire poeng på ti kamper (Sandnes) og fem poeng på åtte kamper (Rival). Men også Rivals nylige seier mot åttendeplasserte Bodø Volley har signalisert at lagene nederst på tabellen slett ikke er fortapt, men vil kjempe en hard kamp gjennom våren for å klatre på tabellen!

Denne teksten er produsert av Norsk ToppVolleyball (NTV).

Start typing and press Enter to search