Sandasol – Norgesturnè med sandvolleyball i fokus

I mai og juni reiser vi “Norge-rundt” for å treffe klubber som ønsker å starte opp med sandvolleyball for barn og/eller ungdom eller som har svært liten aktivitet og planlegger å utvide sitt treningstilbud for denne gruppen. Vi ønsker å bidra til en inspirerende kveld med med faglig påfyll, latter og glede. Hva kan være bedre enn å starte sommeren på banen med sand under tærne, sol fra skyfri himmel, venner og ikke minst en utfordrende og morsom idrett?

De to første ukene av turen, er vi så heldige å ha fått med Irene Sand som trener!

Her skal dere få bli litt bedre kjent med Irene og hennes erfaringer. Irene er en minivolleyballentusiast, elsker å ha med barna ut i sanda, og gleder seg til å være med på tur for å inspirere andre! Vi er veldig glade for å ha fått med oss Irene, og håper mange klubber i Øst og Sydvest vil ha besøk av oss i mai!

Se foreløpig reiserute og søk om å få besøk her!

 

Vi spurte Irene om hennes erfaringer med minivolleyball / minisandvolleyball, og hennes tanker om Sandasol-turneen.

 

Hva tenker du om å være med på Sandasol-turneen? Og hva tenker du om konseptet?

Jeg gleder meg til å være med på Sandasol-turneen. Konseptet er kjempebra! Nå skal vi i NVBF besøke volleyballfamilien som vi har savna stort under siste års koronapandemi!

Vi ses til tullball, ballsidighet og minivolleyballspill i sanda!

Sandasol_gul

Hvor lenge har du vært trener i minivolleyball og minisandvolleyball? Fortell litt om din kompetanse og erfaring.

Jeg har vært minivolleyballtrener siden 2011. Først ett par år i Byåsen IL i Trondheim. Nå er jeg minivolleyballtrener på åttende året i Steinkjer Volleyballklubb. I år er jeg delaktig i aktivitet for 1. klasse, 2.-3. klasse, 5.-7. klasse og Teen.

Min minivolleyballkompetanse og erfaring har kommet etter ukentlige aktivitetstimer sammen med barn i gymsal og idrettshall. Jeg har fulgt egne og andres barn i minivolleyballspillets nivåer. Den ukentlige refleksjonen (egenrefleksjon og refleksjon sammen med andre voksne knyttet til lagene) om hvorfor ting gikk som de gikk, har vært svært nyttig i utvikling av min trenerkompetanse.

Parallelt med det å være trener i klubb, har jeg i flere år vært kursholder/instruktør/trenerutvikler i NVBF, og jeg har lært mye i møte andre trenere, og har forsøkt å plukke med meg de smarteste (og morsomste) lærdommene fra alle trenerne jeg har møtt.

Min aller første erfaring med minivolleyballspillet var gjennom deltakelse på trenerkurs i regi av Kåre Mol i Trøndelag i 2007.

 

Jeg har de siste tre sesonger vært minisandvolleyballtrener i Steinkjer Volleyballklubb. Da har vi blant annet holdt aktivitet/treninger på gress, på kunstgress og i ballbinger, i påvente av sommeråpning av lokal sandvolleyballbane.

Vi er heldige å ha naboklubber med gode sandvolleyballanlegg. Vi har oftere og oftere reist på besøk til Verdal VBK og Inderøy IL, for å trene og spille sammen.

 

Jeg har erfart at veien fra å være minivolleyballtrener til å være en minisandvolleyballtrener ér kort!

 

Jeg har erfart at veien fra å være minivolleyballtrener til å være en minisandvolleyballtrener ér kort! Man kan gjøre alle de vanlig lekaktiviteter og de samme øvelser på alle slags underlag. Jeg tok med meg alt av innendørserfaring i minivolleyball utendørs, og plutselig var jeg også kjent med å drive sandvolleyballaktivitet for barn. Når det gjelder ren sandvolleyballkompetanse, så har jeg plukket opp nyttige tips fra blant annet sandvolleyballentusiast Ivar Bjerkan i Inderøy IL og av sandvolleyballtrener Martin Engvik som oppdaterte oss trøndere på sandvolleyballaktivitet Namsos for noen år tilbake.

Minisandvolleyball som konsept er helt fantastisk. Alle barn elsker å leke i og med sand. Vi har hatt spillere som har lekt i sanda med bøtter og spader, og har vært strålende fornøyd med treninga fordi de har fått lov til å gjøre akkurat det. Etter hvert er det de samme barna som løper, ruller, hopper og spretter rundt på banen for å fange og kaste ball. Sandvolleyball er aktivitet som er lett å like, av alle.

Minisandvolleyball som konsept er helt fantastisk. Alle barn elsker å leke i og med sand.

Start typing and press Enter to search