Hold Norge Rent og Norges Volleyballforbund inviterer klubber til å bli med på ryddeaksjoner på baner og strender over hele landet i løpet av sommeren 2022. Ta med spillere, trenere, familie, venner og andre frivillige og bli med på å plukke søppel for å ta vare på naturen. Det er estimert at det er 8 millioner tonn søppel som er på avveie i havet hvert år. Ved å delta på en ryddeaksjon bidrar man til å rydde opp søppel i tillegg til å lære mer om forsøpling.

 

Hva er en ryddeaksjon?

Ryddeaksjoner kan både være små og store. Når klubben er arrangør definerer man selv sted, varighet og antall deltagere. Eksempelvis kan man ta med seg barn/ungdommer på en 30 minutters ryddesjau rundt hallen eller banen før trening. Man kan også ta en utflukt til en strand eller park der man kombinerer trening og rydding. Plastposer/avfallssekker og hansker er alt man trenger for å komme i gang. Førstehjelpsutstyr kan også være greit å ha med. Hold Norge Rent bidra med gratis ryddepakker for de klubber som ønsker det og har gunstige refusjonsordninger hvis man har utgifter til eksempel containerleie eller hvis man må betale avgifter når man skal kaste søppelet.

 

Vinn besøk av våre OL-helter

Hvor mye søppel kan vi rydde sommeren 2022? Vi oppfordrer alle klubber til å registrere sin aksjon via ryddenorge.no. Ved å navngi ryddeaksjonen «sandvolleyball» og deretter klubbnavn kan vi se hvor mye volleyballfamiliene har bidratt til å rydde denne sommeren. Alle som registrerer klubbens ryddeaksjon på ryddenorge.no med riktig navn innen 30. september er med i konkurransen om spennende premier. Hovedpremien er et besøk av en av våre OL-helter Anders Mol eller Christian Sørum.

På ryddenorge.no kan du også se andre aksjoner dere kan delta på, finne oversikt over forsøplede områder, se hentepunkter for gratis ryddeutstyr, samt oversikt over hvor dere kan levere avfallet etter ryddeaksjonen.

 

La oss sammen bidra til ryddige sandvolleyballbaner og strender i hele Norge!

 

Les mer om hvordan du arrangerer og oppretter en ryddeaksjon her: https://ryddenorge.no/.
NVBF har også en egen nettside her: https://volleyball.no/hold-sandvolleyballbanen-ren/

Start typing and press Enter to search