Tromsdalen VGS vant mixklassen i MVGS i Bergen januar 2020. Foto: TIF Viking

5 av 11 fylkeskommuner gir ikke adgang til at skoler får møte hverandre på grunn av frykt for spredning av covid-19.

Avdeling Arrangement og Konkurranse (A&K) har vært i kontakt med alle Norges fylkeskommuner for å se på mulighetene for å arrangere fylkesfinaler i vår årlige populære skoleturnering.  Signalene vi har mottatt er entydige; 5 av våre 11 fylkeskommuner har gitt klar beskjed om at det ikke er tilrådelig at elever fra mange forskjellige skoler møtes på så store arrangementer dette skoleåret. Meldingene slår fast at skolene skal prioritere å få gjennomført vanlig undervisning, samt at elevene skal skjermes best mulig fra aktiviteter der man må blande elever fra flere skoler.

Beskjeden fra fylkeskommunene er forståelig slik samfunnet er for øyeblikket, men det medfører dessverre at det er umulig for A&K å gjennomføre fylkesfinalene der skolene kan kvalifisere seg til landsfinalen MVGS.  Konsekvensen er at grunnlaget for å avgjøre hvilke skoler som skulle deltatt i landsfinalen også er blitt borte. På bakgrunn av dette har A&K henvendt seg til Forbundsstyret med forslag om at landsfinalen for 2021 avlyses. Dette er nå vedtatt.

Arrangør av landsfinalen som skulle gått av stabelen i januar 2021 er Gulset IF Volleyball. Klubben vil få tilbud om nytt arrangement i januar 2022. Samtidig vil Førde VBK, som var tildelt arrangementet i 2022, få tilbud om å arrangere mesterskapet i 2023.

Start typing and press Enter to search