CUPFINALEN 2022

Det er fortsatt ledige billetter til cupfinalene 7. mai i Ekeberghallen. Damefinalen mellom Koll IL og BK Tromsø spilles kl. 14:00, mens herrefinalen mellom Koll IL og TIF Viking spilles kl. 16.30.

Kjøp billetter til lørdagens cupfinale HER!

Bli med på volleyballfest 7. mai i Ekeberghallen

Det er ikke uvanlig at cupfinalene er ekstremt spennende, og i år blir nok ingen unntak. Det er fire veldig gode lag som skal møtes, som alle har vist at de er meget sterke hele sesongen.

På herresiden er det de klart to beste lagene denne sesongen som møtes. Både Koll IL og TIF Viking har vært veldig solide i grunnserien, men Koll IL har nå vunnet fire av fem oppgjør mellom klubbene denne sesongen. De tre nylige seirene i finalen i serien var spesielt imponerende, og setter litt av premissene før cupfinalen. Koll IL må nok finne seg i å være favoritter denne gangen. Vanligvis er dette en posisjon TIF Viking pleier å inneha, så det blir spennende å se hvordan laget løser den litt nye rollen å være underdog. Det er et rutinert lag med en strålende Kristian Bjelland i spissen, og etter to strake tap i NM finalene, pluss serien i år så er de nok veldig motivert for å slå tilbake i Ekeberghallen.

På damesiden er det også årets to beste lag fra grunnserien som møtes, en grunnserie som ble avgjort av antall vunnet kamper. I sluttspillet var det litt overraskende at Koll IL ikke klarte å spille seg til finalen, med et lag fullstappet av landslagsspillere. Så her har Oslolaget litt å revansjere. Men når siste kamp de spilte var for over en måned siden så må man nok forvente at laget kan trenge litt tid på å komme i gang.

BK Tromsø kommer direkte fra en kruttsterk sluttspillsfinale som de avgjorde første helgen på bortebane, og vi gjør oss nå klare for en reprise av NM-finalen fra september. Det ble en utrolig jevn kamp hvor laget fra nord kunne juble til slutt etter 16-14 i femtesett, og de har nok ekstremt lyst til å gjenta dette.

En nøkkelduell i denne kampen blir nok Renate Bjerland mot Ragni Steen Knutsen. De to kantspillerne på hvert sitt lag er nødt til å ha en god kamp om de skal vinne denne kampen.

Det blir garantert to meget spennende kamper, slik at om du er i Oslo denne lørdagen og har fri, ta turen opp i Ekeberghallen og bli med på volleyballfesten.

Har du ikke mulighet til å være tilstede i Ekeberghallen, men har lyst til å se finalene likevel? Frykt ikke!

Kampene bli sendt på TV2 Play og TV2 Sport 2

Link TV2 play kvinner BK Tromsø – Koll IL: HER

Link til TV2 play menn Koll IL – TIF Viking: HER

Se egen side om cupfinalen 2022 HER!

Start typing and press Enter to search