En gjeng som ser frem til EM-kvalifiseringskamper i Volda.
Bak f.v. Arne Lothe fra Sparebank1, landslagskaptein Jonas Kvalen, ordfører Sølvi Dimmen og Markedsjef i Norges volleyballforbund Iver Horrem. Foran f.v. Eirik Larsen Hasle, Stian Gaudestad, Iver Sjåstad Åsebø, Kirsti Eide Brattli og Asle Våge. Foto: Stine Akeren Bjørdal

EM kvalifisering i Volda!

Det er nå klart at Volda med KFUM Volda som medarrangør blir hjemmebanen for herrene i august. Det skal spilles tre kvalifiseringskamper hjemme mot Hellas, Kroatia og Kypros.

Kampdetaljene kan man finne i kampsenteret til CEV.

EM-kvalifiseringen for senior er det store høydepunktet for våre seniorlandslag i volleyball sommeren 2022. Målet er å kvalifisere seg til EM-sluttspillet i 2023.

Kamper:

  • 3. august: Norge – Hellas
  • 14. august: Norge – Kroatia
  • 17. august: Norge – Kypros

Forrige gang landslaget spilte i Volda var i 1989.

KFUM Volda er tilbake på kartet

KFUM Volda er et tidligere kraftsenter for norsk volleyball som har fostret mange toppspillere. I dag kan lokale profiler som Jonas Kvalen og Sigurd Festøy bli viktige brikker på landslaget.

Etter en del mindre aktive år er KFUM Volda nå virkelig tilbake på kartet med lag i eliteserien, eliteturnering og flere gode aldersbestemte lag. Gjennom EM-kvalifiseringen håper klubben på å oppnå økt rekruttering og bedre arrangementskompetanse.

KFUM Volda gjennomførte tidligere i år et fantastisk U15 mesterskap hvor klubben tok gull på jentesiden og sølv på guttesiden.

Kampene blir spilt i Volda Campus SpareBank 1 Arena – og dette blir de første landskampene som spilles i hallen. To viktige lokale bidragsytere som har gjort det mulig å gjennomføre kvalifiseringen i Volda er Volda Kommune og SpareBanken 1 Søre Sunnmøre!

Vil skape engasjement i lokalsamfunnet

En suksessfaktor for å lykkes vil være å skape interesse hos barn og unge i kommunen og fylket. Det skal legges opp til samarbeid med skoler i området og blant annet arrangeres volleyballskoler for barn og unge.

Vi gleder oss til august!

 

https://www.nrk.no/mr/tre-landskampar-til-volda-1.15965250

https://www.morenytt.no/sport/i/pW87eW/meistermoete-foer-em-kvaliken-i-volda (abo)

https://mre.no/nyhende/sport/uverkeleg-men-byrjar-ga-opp-for-meg-no/19.13389 (abo)

Start typing and press Enter to search