Nils Ringøen under WT i Cancun. Foto: FIVB

Uttak til EM U22 er klart

13.-16. mai skal sesongens første junior-mesterskap i sandvolleyball spilles i Baden. Norge er sikret to lag med i hovedrunden under EM U22.

Utøverne som skal representere Norge i klassen for menn under EM U22 er Markus Mol (19) fra Strandvik og Nils Ringøen (20) fra Kristiansand. Guttene går inn i turneringen som seed 21, noe som betyr at de vil møte Latvia (seed 5), Spania (seed 12) og Bulgaria (28) i puljespillet. Guttene vil bli coachet av Oda Ulveseth.

På kvinnesiden er det tatt ut to lag, men bare Norges førstelag er inne i hovedrunden per dags dato. På Norge 1 er Åmli-jentene Emilie Olimstad (20) og Frida Berntsen (19) tatt ut, mens på Norge 2 er Birgitte Maaseide (18) fra Stavanger og Thea Jürgensen (20) fra Øksnes tatt ut. Trener for jentene er landslagstrener Martin Engvik. Olimstad og Berntsen er seedet som nummer 20 i turneringen, noe som betyr at de vil spille mot Spania (seed 4), Ukraina (seed 13) og Litauen (Seed 21).

Olimstad og Berntsen har tidligere spilt sammen med stor suksess.  Jentene vant bronsemedaljer under Ungdoms-OL i Buenos Aires i 2018. Mol og Ringøen har sølv og gull i WT i Oslo i 2019 som beste resultat fra tidligere, da med andre makkere.

EM U22 skal spilles i Weilburgpark i Baden, og mesterskapet starter 13. mai.

Informasjon om mesterskapet, samt kampoppsett og resultater finnes HER.

 

 

Start typing and press Enter to search