Bli litt bedre kjent med våre to fremste kvinnelige sandvolleyballspillere før NM

Vi har vært så heldige å få tatt en prat med de som for tiden er Norges høyest rangerte sandvolleyball på kvinnesiden, Emilie Olimstad (21) og Sunniva Helland-Hansen (25) nå rett før NM braker løs på Voldsløkka.

Laget består av Emilie fra Åmli og Sunniva fra Øystese, som begge satser hardt mot OL i Paris i 2024. Laget ble satt sammen før 2022-sesongen, og det virker som at dette er starten på et meget spennende sandvolleyballpar. Når de blir bedt om å beskrive hverandre på og av banen kan de fortelle at Sunniva er en kriger på banen som aldri gir seg, og som spiller med stor selvtillit selv om stillingen er 20-20 og kampen står og vipper. Emilie er den med en voldsom konkurranse- og vinnerskalle, samtidig som hun er veldig teknisk god.

De er blitt veldig gode venner, som er en stor fordel når det blir opp mot 250 reisedøgn i året. Da er det godt at de mener de matcher godt personlighetsmessig, og at humøret gjerne følger hverandre.

Emilie er en frimelder, som fører til mange morsomme samtaler. Hun er tilstede og munter, med mye tull som settes stor pris på.

Sunniva

God start, tøff mellomperiode

Laget fikk en god start på sesongen, hvor de for hver turnering forbedret resultatene sine, både i challenger og elite16. Det kom litt overraskende på jentene, som før sesongen var veldig usikre på hva slags nivå de holdt i forhold til resten av verdenseliten. Etter at de kun var et fattig poeng unna å komme seg til VM, har det vært litt tyngre. I hovedsak er det utenomsportslige ting utenfor deres kontroll som har påvirket laget uheldig. Det har vært tøft, men de er nå fast bestemt på å bruke det til å bli sterkere på den delen av å være toppidrettsutøver. Sulten på å vise seg frem i kommende turneringer har også blitt stor, og nå gleder de seg bare til å spille flere kamper.

Skremmeskudd til helgens konkurrenter

Når det nå nærmer seg NM har laget et klart mål om å ta gull. Sunniva har allerede to NM-gull fra tidligere, og tar gjerne en tredje. Nå gleder de seg til å spille i Norge og spesielt delta sammen med sin norske volleyballfamilie. Det er ikke så ofte de har mulighet til å spille turnering i landet, så det skal bli kjekt å få vist seg frem. De lover å spille på samme måte som de gjør internasjonalt, og ikke holde noe tilbake.

Ettersom det er en stund siden sist turnering har de fått muligheten til å trene mye, med et spesielt fokus på det fysiske. Nytt styrkeprogram skal forhåpentligvis være med å løfte laget til en formtopping inn mot turneringene som kommer i oktober og november. Samtidig er de opptatt av at deres spillestil er basert på et høyt tempo i legg/angrep, som krever mye presisjon. Dette er det viktig at de jobber med hver dag.

Følg deres reise

Laget er mye på farten, og de deler en del på sine instagramkontoer (Sunniva, Emilie). På spørsmål om de har en bevisst strategi for hva de legger ut, svarer de at de prøver å oppdatere ærlig, og ikke bare når ting flyter rosenrødt. Men det er ikke noe de tar veldig seriøst, og Emilie har ikke helt skjønt hvordan man får følgere og sånt. Vi mener likevel at dette er gode kontoer å følge, litt uhøytidelig, samtidig som man virkelig skjønner hva slags toppidrettsutøvere våre beste jenter er.

NM på Voldsløkka starter fredag 26. august, med finaler på søndag.

Alt om helgen finner på på NM-sidene.

Sandvolleyballdamene dropper bikinien – VG

Foto: FIVB

Start typing and press Enter to search