De neste seks årene vil du kunne se volleyball på TV2!

Avtalen er på seks år med en opsjon på ytterligere fire år og innebærer at TV 2 skal sende A-landskamper i Norge og Eliteserien (Mizunoligaen) for herrer og kvinner. Minimum 8 kamper per sesong vil bli sendt på TV 2 Sport 2, mens alle kampene i Mizunoligaen vil bli tilgjengelig live på TV 2 Sumo.

 

– Mot slutten av et bokstavelig talt uvirkelig år, gleder det meg meget at vi kan kunngjøre en langsiktig mediaavtale mellom TV 2 og Norges Volleyballforbund. Volleyball blir synlig for langt større seergrupper! Cupkamper, eliteserie, breddevolleyball, Norgestour i sandvolleyball – mulighetene er mange og avtalen har en varighet på 10 år!
For NVBF er dette den viktigste avtalen vi har signert med tanke på synliggjøring og markedsføring av vår kjære idrett, og vi takker TV 2 og MyGame for tilliten og det kloke valget, sier Eirik Sørdahl som er president i Norges Volleyballforbund.

Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 fremhever viktigheten av å ha et tydelig norsk fotavtrykk.

– TV 2 skal være for hele Norge, og volleyball har såpass mange klubber og medlemmer at det er en veldig naturlig samarbeidspartner som passer godt til vår strategi. Ingenting ville vært bedre enn om denne oppmerksomhet kan være med på å øke rekrutteringen i idretten. Det vi kan er media og så kan idretten idrett. Begge parter har ansvar for å få det til på en god måte og så må vi prøve å eksponere det etter den avtalen vi har lagd. Men vi trenger hjelp fra grasrota, at alle kjenner at man eier dette sammen og at alle er med og bidrar, ikke minst i breddedelen av dette, forteller kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

Harald Strømme og hans medgründer Edvard Tveten har etablert My Game og inngått samarbeid med TV 2. Sammen har de tidligere sikret seg rettighetene for norsk håndball og ishockey fram til 2030, og nå blir også volleyball med på ferden. Avtalene strekker seg for 10 år.

– Vi skal jobbe med AI-teknologi på kameraer, såkalt ubemannede smartkameraer som følger spillet. Det er en teknologi som gjør det mulig å dekke breddekamper og gjøre dem tilgjengelig for de som bryr seg aller mest: familie, venner og fans. Så langt ned i alder som idretten selv ønsker det. Det installeres fastmonterte kameraer i hallene, de skal bare stå der og krever ikke bemanning i det hele tatt. Så kjøper man abonnement og kan følge sitt lag og se sine barn eller barnebarn eller nieser og nevøer spille, de viktigste idrettsheltene i livene våre. Det gjør det morsommere å spille, og det blir lettere å få familien engasjert. Jeg tror det både vil styrke rekrutteringen og hindre frafallet når man kommer til alderen hvor mange slutter, forteller Harald Strømme i My Game.

Iver Horrem, markedssjef i Norges Volleyballforbund er selvfølgelig strålende fornøyd med avtalen.

– Samarbeidet med TV 2 og My Game skaper forutsigbarhet og nye spennende muligheter som legger til rette for at volleyballen skal fortsette å vokse i fremtiden-det er slike samarbeid man leter etter, de som virkelig kommer til å gjøre en forskjell.

Vi gleder oss til å se mer volleyball på TV-skjermen i årene fremover!

Start typing and press Enter to search