Før helgen ble det lagt ut nyheter om Mizunoliga og 1.divisjon. I den ene nyhet ble det fremmet noen spørsmål og «spådommer» om hvordan sesongen ville bli. Her fikk lagene komme med sine betraktninger mens det samtidig var plass for administrasjonen å komme med sine «tanker og vurderinger». Mange spørsmål ble stilt. En god del «tradisjonelle» meninger ble delt og likedan tips om hvem som ville gjør det godt og hvem som skulle slite. Nå er sesongåpningen tilbakelagt og skal man bruke resultatene herfra som fasiten for sesongen så er det klart – favorittene innfrir, nyopprykkede får slite med å beholde plassen!

I bildet som illustrerer denne nyheten ser vi TIF Viking juble for poeng og til slutt seier.. Kampen ble spilt i Tromsø der hjemmelaget kun truet gjestene i 2.settet som endte 23-25. De andre to settene var ganske klare til Bergenslaget. Bildet er tatt av fotografen Emil Weatherhead Breistein og brukt som en beskrivelse i BA av at TIF Viking er på vei frem med ny gullgenerasjon. Hvis dette er tilfellet, så lover det ikke veldig bra for de andre lag i Mizunoliga menn. Resultatene fra helgen viser at Førde VBK og Koll mener at de kan og vil kjempe mot TIF Viking om dette med gullgenerasjon, samtidig som Asker sliter litt tungt.

På kvinnesiden er det i likhet med herrene de lag som anses å være favoritter som innfrir: Oslo Volley, Koll, Randaberg, BK Tromsø. Førde gikk på et tap lørdag mot Randaberg, men reiste seg og vant mot TVN på søndag. TIF Viking, KFUM Volda og Skjetten alle sliter med tap og et utgangspunkt videre der de må håpe å innhente poeng fra hverandre dersom de ikke skulle ha dagen når motstanderen heter noe annet.

I 1.divisjon ser man konturene av at 2.lagene på herresiden er fortsatt sterke lag og blir tøffe motstandere for resten av avdelingen bortsett for Askim. I fjor var det fleste topp plasseringen inntatt av 2.lag og når hele 6 av 11 lag i år er 2.lag – så ser man hvilke utfordringer de andre vil få underveis. For nyopprykkede BTSI og Sotra som fikk beholde plassen i siste liten var helgen en konstatering at veien opp mot de beste er fortsatt er lang vei å gå. Man får håpe at erfaringene kommer fort og at spillerne kan finne frem til spill som vil utfordre og utkjempe de beste lagene. Ellers kan det bli fort vei til 2.divisjon i sesongen 2021-2022.

Blant kvinner er det kun «4» av 9 lag som er 2.lag og blant disse er det 2 nyopprykkede lag: Koll2 og BK Tromsø 2. Begge disse 2 vant deres åpningskamp, mens TIF Viking 2 gikk på et knepet 2-3 tap mot nettopp BK Tromsø 2 i Tromsø. Siste nyopprykkede lag, Lierne IL, fikk en strålende start med klar 3-1 seier over Sandnes VBK. Studentlagene fikk også en god start, i hvert fall for to av dem. Både OSI og NTNUI vant klart 3-0, mens BSI tapte begge sine kamper når de var på tur til Oslo.

Alt-i-alt en ganske fin start på årets Mizunoliga og 1.divisjon. Ingen overraskelser, men heller ingenting som tyder på at man ikke kan vente tette og tøffe oppgjør fremover i sesongen. Til helgen er det ny runde der muligheter for «bomber» kan forekomme. Men dette vil vi først omtalen når neste nyheten kommer i slutten av uken.
Inntil da – kos dere med gode resultater dersom deres lag vant. Eller hold fast på håpet og drømmen dersom laget tapte for det kommer nye muligheter snart.

Ha en fortreffelig fin uke!

Start typing and press Enter to search