Foto: Tomm Hansen.

Det ble en forrykende søndag i Ekeberghallen da NM Regionlag U16 skulle avgjøres. Og til slutt var det Rogaland og Hordaland som stod igjen som gullvinnere i henholdsvis jente- og gutteklassen.

Jenter

I semifinalene søndag morgen vant Nord over Øst, mens Rogaland slo Møre og Romsdal. Dermed ble det bronsefinale mellom Øst og jentene fra Møre og Romsdal. Etter et jevnt førstesett som Øst til slutt vant, storspilte jentene fra Øst i andresett. De sikret seg dermed bronsemedaljer i årets NM.

Frem til finalen hadde Nord gått gjennom hele mesterskapet uten å tape sett, mens Rogaland hadde vist litt mer varierende spill innledningsvis. Derfor var det nok mange som holdt en knapp på nordnorsk gull dette året. Men jentene fra Rogaland ville det annerledes. Etter en litt famlende kampstart, og 0-5 på poengtavla, kom de sterkt tilbake. Og med tøff serving og knallhard jobbing vant Rogaland første sett. I andre sett gikk Nord tidlig fra, og de viste klasse i angrepsspillet sitt. Rogaland klarte aldri å hente inn forspranget, og Nord sikret settseier. Dermed skulle finalen avgjøres med et tredjesett, noe Rogaland hadde vist seg svært gode til å takle tidligere i mesterskapet. Også i finalen var de tøffe når det gjaldt som mest, og de gikk opp i en klar ledelse som Nord aldri klarte å hente inn. Rogalandsjentene kunne dermed juble for gull.

Agder sine jenter sikret seg 5. plass etter to flotte seire på søndag.
På 6. plass kom Hordaland, mens Sogn og Fjordane delte 7. plassen med Trøndelag.

All star team – jenter

En jury bestående av Norges juniorlandslagstrenere kåret turneringens beste spillere i de ulike posisjonene. Kaptein på Rogaland, Kaia Flatekvål, ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller.Ingrid Fugleskjelle fra Øst vant prisen «Publikums favorittspiller». Prisen er basert på stemmer fra publikum.

Beste kant – Bertine Skipevåg Tveit, Rogaland
Beste kant – Ane Stavem, Nord
Beste midt – Hedda Øvereng, Møre og Romsdal
Beste midt – Ariel Vaigafa, Rogaland
Beste diagonal – Julianne Haughom, Nord
Beste libero – Eline Hansen, Nord
Beste opplegger – Helma Stavem, Nord
Mest verdifulle spiller – Kaia Flatekvål, Rogaland

Fotograf Tomm Hansen har tatt mange fine bilder fra jentefinalen og satt dem sammen i en liten film. Den finner du her.

Gutter

Søndag morgen vant Rogaland over Øst i en relativt jevn semifinalekamp, mens Hordaland slo Nord i den andre. Dermed ble det bronsefinale mellom Øst og guttene fra Nord. Dette ble et tett oppgjør der lagene først vant hvert sitt sett nokså klart. Deretter var det duket for et spennende tredjesett. Etter flere lange og spektakulære ballvekslinger var det til slutt Nord som vant settet, og de kapret dermed bronsemedaljer i NM Regionlag.

Hordalands gutter hadde, i likhet med Nord-jentene, gått gjennom hele mesterskapet frem til finalen uten å være skikkelig truet. Laget hadde vist en imponerende stabilitet, med svært gode mottak, harde angrep og en solid blokk. I finalen mot Rogaland fortsatte Hordaland å imponere, og kampen ble egentlig aldri ordentlig spennende. Den endte med enda en solid 2-0-seier til Hordaland. Rogaland fikk vist at de fortjente finaleplass, men turneringens beste lag var Hordaland. Gratulerer med velfortjente gullmedaljer.

Sogn og Fjordane spilte godt på søndag og sikret seg en flott 5. plass foran Møre og Romsdal på 6. plass.
På delt 7. plass kom Trøndelag og Agder.

All star team – gutter

Juniorlandslagstrenerne kåret Hordalands kaptein, Jens Aasgard, til mesterskapets mest verdifulle spiller. Stanislaw Zajaczkowski fra Rogaland vant to priser. Han ble kåret til  «Publikums favorittspiller» og han ble i tillegg kåret til mesterskapets beste opplegger.

Beste kant – Eivind Solberg, Hordaland
Beste kant – Oscar Majak Gundersen, Øst
Beste midt – Elias Solberg Strandbu, Nord
Beste midt – Sebastian Nicoara, Hordaland
Beste diagonal – Olav Ingebrigtsen, Hordaland
Beste libero – Emil Olsen, Hordaland
Beste opplegger – Stanislaw Zajaczkowski, Rogaland
Mest verdifulle spiller – Jens Aasgard, Hordaland

Takk for denne gang

Tusen takk til alle spillere, lagledere, foreldre og heiagjenger, for en utrolig flott helg i Ekeberghallen. Arrangørklubb OSI skal ha en stor takk for å ha gjennomført et supert arrangement.

Alle resultater fra mesterskapet finner du her.
Tomm Hansens bilder fra fredagen under NM Regionlag 2020 finner du her. Bilder fra finaledagen finner du her.

 

Start typing and press Enter to search