FINALELAGENE ER KLARE

De fire lagene som skal spille cupfinale i 2022 er bestemt. Tre av dem spilte finale også i september, mens ett skal spille finale for aller første gang.

I kvinneklassen er finalelagene nøyaktig de samme som i forrige sesongs finale som ble spilt i september; BK Tromsø og Koll IL. I klassen for menn gjentok TIF Viking prestasjonen fra i fjor og er klare for en ny finale. Motstander denne gangen blir Koll IL, et lag som har vært utrolig nær finalespill i flere sesonger, men som nå for første gang i klubbens historie har klart det på herresiden.

KVINNER:
BK Tromsø – Koll IL

MENN:
Koll IL – TIF Viking

Trekningen av finalene er foretatt, noe som selvsagt blir ekstra viktig når vi har fire lag som foretrekker å spille med blå drakter. Første lag i kampene er trukket som hjemmelag, og kan velge først.

 

SPENNENDE SEMIFINALER

Semifinalene bød på høy spenning, selv om enkelte lag kanskje var favoritter på forhånd. Alt kan skje når så mye står på spill, og ingen lag er uslåelige. I klassen for kvinner vant BK Tromsø mot TIF Viking på hjemmebane. Den semifinalen ble avgjort over kun én kamp da kansellerte fly satte en stopper for semifinale 1. I Tromsøhallen hang TIF Viking godt med på notene, til tross for at det ble et 3-0-tap. I den andre semifinalen spilte Koll IL mot Randaberg IL, og Oslo-jentene hadde et 2-3-tap med seg fra første semifinale. Dermed var utgangspunktet før andre semifinale klart; Koll IL måtte vinne 3-0 eller 3-1 for å avgjøre uten golden set. Dette klarte Koll IL med glans. De storspilte i Randaberghallen, og avanserte til finalen etter en sterk 3-0-seier.

I klassen for menn har vi latt oss imponere over 1. divisjonslaget Sandnes VBK, anført av rutinerte og dyktige Håvard Aarrestad. Semifinale 1 i Giskehallen 2 ble svært jevnspilt, og Sandnes VBK vant også ett sett mot serielederne i Mizunoligaen. I Kringsjåhallen, i semifinale 2, fikk Koll IL vist at det likevel er en viss klasseforskjell mellom lagene, og det ble en solid 3-0-seier. I den andre semifinalen var det spenning til aller siste slutt. TIF Viking vant 3-2 over NTNUI i Trondheim i semifinale 1, et godt utgangspunkt som ville gi avansement med seier i semifinale 2 på hjemmebane. Men da NTNUI  gikk opp i en 0-2-ledelse i Åsane Arena, fikk bergenserne kniven på strupen. Det taklet de imidlertid meget bra, og TIF Viking vant de tre neste settene.

 

UTSETTER CUPFINALEN

Restriksjonene som ble iverksatt 15. desember innebærer at toppidrett fortsatt kan gå som normalt, men med svært begrensede muligheter for publikum til stede. Siden vi ikke aner varigheten disse tiltakene vil ha, har NVBF valgt å utsette cupfinalene til et tidspunkt som åpner for å skape en flott ramme rundt dem. Finaledato vil bestemmes innen midten av januar.

Les om hele Norgescupen 2021-2022 her.

 

FINALELAGENE 2022

BK Tromsø kvinner

Regjerende norgesmester BK Tromsø.

Koll IL kvinner

Kolljentene får en ny gullsjanse.

Koll IL menn

Endelig cupfinale på Koll-gutta!

TIF Viking menn

Ny sjanse for cupgull til TIF Viking.

 

Start typing and press Enter to search