Foto: CEV

Europacupfinale for norsk trenerduo

Hovedtrener Tore Aleksandersen og assistenttrener Bendik Gabriel Huus leder laget som ble nummer to i Bundesliga for kvinner i fjor, Allianz MTV Stuttgart, og årets sesong har vært historisk god. Ikke bare er laget ubeseiret i serien, med 18 av 18 seire, de skal også kjempe om gull i CEV-cupen! I finalen møter den norske trenerduoen et av verdens beste lag, Eczacibasi Dynavit Istanbul fra Tyrkia.

Det vil bety utrolig mye for klubben å vinne Europacupen. Det er første gang Allianz MTV Stuttgart er i finalen i denne turneringen. Jentene har allerede levert over hva jeg forventet av dem før sesongen, men vi skal gjøre alt vi makter for å få med oss pokalen hjem til Tyskland, der den hører hjemme.

Tore Aleksandersen  

Foto: CEV

Utrolig comeback!

Veien til finalen for Aleksandersen og Huus har ikke vært enkel. I 8.delsfinalen stod det italienske storlaget Busto Arsizo på motsatt side av nettet. Dette er et lag som i forrige sesong nådde Champions League Final Four. Etter at Allianz MTV Stuttgart gikk på et 3-0-tap i første kamp i Italia var det få eksperter som trodde at laget ville klare å avansere til kvartfinalen. Det ville kreve seier 3-0 eller 3-1 i returoppgjøret, og deretter seier i golden set, som går til 15 poeng. Hjemmearenaen til Allianz MTV Stuttgart, SCHARRena gikk helt i ekstase da seieren, 16-14 i golden set, var et faktum!

Måten vi klarte å snu 8.delsfinalen på hjemme mot Busto Arsizo, som på forhånd hadde slått oss 3-0 i Italia, viser vinnermentaliteten i laget. Vi klarte å følge gameplanen til kampen veldig bra, selv uten vår antatt beste angriper som var syk. I finalen har vi vært heldige og trukket samme fordel som vi hadde mot italienerne – med hjemmebane i siste kamp. Troppen vår er frisk og klar, og vi gleder oss til å spille!  

Bendik Gabriel Huus

I kvartfinalen mot tyske SSC Palmberg Schwerin og semifinalen mot kroatiske Mladost Zagreb var det liten tvil om at Allianz MTV Stuttgart var best. I returoppgjøret i semifinalen vant jentene til Aleksandersen og Huus helt overlegent 3-0 (25-16, 25-13, 25-10)!

Første finalekamp blir spilt i Istanbul tirsdag 15. mars, mens returoppgjøret spilles i Stuttgart uken etter, tirsdag 22. mars.

Om du vil se kampene kan du lage deg en bruker på EUROVOLLEY.TV for å se dem der, eller ta turen til Tyskland og få med deg gigantoppgjøret LIVE.

 

Start typing and press Enter to search