Foto: CEV

Europacupfinale for norsk trenerduo

Hovedtrener Tore Aleksandersen og assistenttrener Bendik Gabriel Huus leder laget som ble nummer to i Bundesliga for kvinner i fjor, Allianz MTV Stuttgart, og årets sesong har vært historisk god. Ikke bare er laget ubeseiret i serien, med 18 av 18 seire, de skal også kjempe om gull i CEV-cupen! I finalen møter den norske trenerduoen et av verdens beste lag, Eczacibasi Dynavit Istanbul fra Tyrkia.

Det vil bety utrolig mye for klubben å vinne Europacupen. Det er første gang Allianz MTV Stuttgart er i finalen i denne turneringen. Jentene har allerede levert over hva jeg forventet av dem før sesongen, men vi skal gjøre alt vi makter for å få med oss pokalen hjem til Tyskland, der den hører hjemme.

Tore Aleksandersen  

Foto: CEV

Utrolig comeback!

Veien til finalen for Aleksandersen og Huus har ikke vært enkel. I 8.delsfinalen stod det italienske storlaget Busto Arsizo på motsatt side av nettet. Dette er et lag som i forrige sesong nådde Champions League Final Four. Etter at Allianz MTV Stuttgart gikk på et 3-0-tap i første kamp i Italia var det få eksperter som trodde at laget ville klare å avansere til kvartfinalen. Det ville kreve seier 3-0 eller 3-1 i returoppgjøret, og deretter seier i golden set, som går til 15 poeng. Hjemmearenaen til Allianz MTV Stuttgart, SCHARRena gikk helt i ekstase da seieren, 16-14 i golden set, var et faktum!

Måten vi klarte å snu 8.delsfinalen på hjemme mot Busto Arsizo, som på forhånd hadde slått oss 3-0 i Italia, viser vinnermentaliteten i laget. Vi klarte å følge gameplanen til kampen veldig bra, selv uten vår antatt beste angriper som var syk. I finalen har vi vært heldige og trukket samme fordel som vi hadde mot italienerne – med hjemmebane i siste kamp. Troppen vår er frisk og klar, og vi gleder oss til å spille!  

Bendik Gabriel Huus

I kvartfinalen mot tyske SSC Palmberg Schwerin og semifinalen mot kroatiske Mladost Zagreb var det liten tvil om at Allianz MTV Stuttgart var best. I returoppgjøret i semifinalen vant jentene til Aleksandersen og Huus helt overlegent 3-0 (25-16, 25-13, 25-10)!

Første finalekamp blir spilt i Istanbul tirsdag 15. mars, mens returoppgjøret spilles i Stuttgart uken etter, tirsdag 22. mars.

Om du vil se kampene kan du lage deg en bruker på EUROVOLLEY.TV for å se dem der, eller ta turen til Tyskland og få med deg gigantoppgjøret LIVE.

 

Samarbeidspartnere

Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP
Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP

Start typing and press Enter to search