Foto: Tomm Hansen

Cupfinalistene 2022 avgjøres i helgen!

Helgen 11.-12. desember skal andre kamp av semifinalene i norgescupen spilles, og vi vil få vite hvilke fire lag som skal spille cupfinale i 2022! Første kamp, helgen 4.-5. desember, gav oss flere tette og spennende oppgjør, så det er bare å glede seg til de avgjørende kampene.

Sandnes VBK imponerte

Begge de første semifinalekampene i klassen for menn endte med dobbeltseier til bortelagene. Sandnes VBK kjempet lenge bra mot Koll IL, men måtte til slutt se seg slått 1-3 i Giskehallen. Dermed må laget som leder Mizunoligaen, Koll IL, kun vinne to sett på hjemmebane for å nå klubbens første cupfinale for menn noensinne. I den andre semifinalen tok NTNUI imot TIF Viking i Dragvoldhallen. Det så lenge ut som at NTNUI hadde god kontroll, og hjemmelaget ledet også 2-1 i sett, men TIF Viking skjerpet seg og vant til slutt 2-3. Bergenserne har dermed fordelen på sin side i returoppgjøret som skal spilles i Åsane Arena. Den fordelen kan komme godt til nytte, ettersom andre semifinale blir lagets fjerde kamp på syv dager! TIF Viking er for tiden i Østerrike og spiller CEV Challange Cup mot Union Raiffeisen WALDVIERTEL. Tirsdag kveld tapte de første kampen 3-1 i sett, og de må dermed vinne 3-0 eller 3-1 for å få muligheten til å spille golden set. Det er uansett en svært god erfaring for spillerne å møte lag fra andre nasjoner og å spille kamper på et høyere nivå, men om det er en fordel med så mange kamper på kort tid, er tvilsomt.

Stream til kveldens kamp kl 17:00 i CEV Challange Cup finner man HER

Livescore finner man HER

Randaberg med utrolig comeback

Semifinalen for kvinner mellom Koll IL og Randaberg IL ble en skikkelig thriller av en kamp! Koll vant første sett greit, og laget så lenge ut til å ha full kontroll i andre sett da de ledet 23-14. Men med Wilde Jakobsen på serve skjerpet Randaberg seg skikkelig, og de vant hele 11 poeng på rad! Det endte til slutt med et femtesett der Randaberg var tøffest da det gjaldt som mest, og de vant 16-18 i en sterk borteseier. Koll har dermed havnet i samme situasjon som herrelaget til NTNUI, og de må vinne på bortebane for å nå cupfinalen 2022.  De to siste semifinalistene på kvinnesiden skulle spilt sin første semifinale i Bergen søndag 5. desember. Men den kampen ble ikke spilt grunnet kansellerte fly fra Tromsø. Dermed blir det bare spilt én kamp mellom TIF Viking og BK Tromsø, og vinneren av kampen avanserer til finalen i Oslo i januar.

Alle kampene kan sees på Tv2 play med abonnement, og statistikk til kampene finner du HER.

Start typing and press Enter to search