Det har vært mye å juble over for Førde-trener Jan Egil Tvinde og nøkkelspilleren Martin Olimstad. Kan serielederen også slå Koll i helga?Foto: Førde VBKs Facebookside

Vi er nå halvveis i desember, og for mange begynner juleferien å nærme seg, men før den tid er det igjen årets siste kamper i Mizunoligaen!

Denne helgen er det fire herrekamper, og først ut på lørdag er oppgjøret mellom TVN og Randaberg. Lokaloppgjøret i Rogaland blir viktig for Randaberg i kampen om toppplasseringer på veien inn mot juleferien. Guttene fra Toppvolley på sin side har kun spilt to kamper så langt i sesongen, men har i begge kampene klart å ta et sett, så det blir spennende å se om de klarer å gi Randaberg en skikkelig kamp, og kanskje også hente sin første seier.  Randaberg på sin side har vært en hard nøtt å knekke for motstanderene så langt denne sesongen, og har så langt kun tapt 5 poeng, men de er avhengige av 3 poeng for å holde følge med Førde.

Førde på sin side skal ut i helgens andre oppgjør, når de tar imot NM-finalist Koll på hjemmebane. Dette er en kamp mellom to sterke lag som det knyttes høye forventninger til . Førde har vært i det umulige hjørnet hele sesongen, men er det et lag som kan klare å stoppe seiersrekken deres er det guttene fra Oslo. Koll kommer inn i kampen med masse selvtillit, og en Lars August Udnesseter Johnson som har vært deres store angrepsspiller denne sesongen. Året til begge lagene avsluttes med en skikkelig toppkamp i Øyrane Arena før en velfortjent juleferie.

I søndagens første kamp skal den andre NM-finalisten i ilden i sesongens andre oppgjør om Nord-Norge når BK Tromsø tar imot ØKSIL i Tromsøhallen. Da disse to lagene møttes tidligere denne sesongen stakk ØKSIL av med 3-0 seier, og det er store forventninger om at det er et revansjesugent lag fra Tromsø som skal ta imot deres nærmeste naboer i mizunoligaen. Det har også vært høy aktivitet fra begge leire i sosiale medier i forkant, så det er liten tvil om at Slaget om Nord-Norge er viktig for begge eliteklubbene fra nord!

Årets siste kamp spilles i Torvastad Arena når Torvastad får besøk fra Bergen. Det er to lag som begge fikk seg en på tygga i Nord-Norges sist uke som møtes når TIF Viking reiser sørover for årets siste tur. Hjemmelaget  Torvastad som trenger poeng i kampen om å beholde plassen i Mizunoligaen denne sesongen, og etter en sterk seier mot Koll har ungguttene fra Torvastad bevist at de holder et høyt nivå og kan konkurrere med de beste. Hjemmeseier her vil bringe dem forbi NTNUI på tabellen og opp på kvalifiseringsplassen. TIF Viking har så langt vunnet samtlige kamper på hjemmebane 3-1, men har hatt større problemer på bortebane hvor de så langt denne sesongen har tapt 2/2 kamper 3-0. Vil denne trenden snu før juleferien med seier mot Torvastad?

På damesiden spilles kun to kamper – og kampen det knyttes helt klart mest spenning til er oppgjøret mellom Førde og Volda. De to lagene kjemper begge i bunnen av tabellen, og kun vinneren av kampen vil avslutte høstsesongen på trygg grunn. Med Oslo Volley jagende bak med en rekke kamper til gode, er nok ingen av lagene fra Nordvest komfortable med tabellsituasjonen. Det er kun to uker siden lagene møttes i Volda, da vant Førde ganske klart 3-0. Men Volda imponerte mange ved å ta sett mot Koll sist uke, så det kan bli en dramatisk og jevn kamp. Hjemmelaget håper nok at Erin Mutch skal ha en like bra kamp som i bortekampen, mens Volda håper å få kantspiller Edna Todorova mer inn i kampen denne gangen.

Damekampen mellom ToppVolley og Randaberg skal, basert på tabellen fra i fjor, være kampen med størst nivåforskjell i årets Mizunoliga. Europacupdeltakerne fra Randaberg vil gjerne ta sin sjuende seier på rad og ta tilbake tabelltoppen Viking kapret sist helg. Det er vanskelig å se for seg et annet resultat enn borteseier, men det er spørsmålstegn rundt viktige Maria Dahl som tråkket over i cupsemifinalen.

Etter helgens kamper ønsker vi alle god jul, og gleder oss til oppstarten etter sesongpausen som kommer allerede 6. januar.

Denne teksten er produsert av NTV.

Start typing and press Enter to search