Foto: Norges volleyballforbund

I helgen ble en historisk begivenhet markert i norsk sittevolleyballhistorie da den første kvinnesamlingen fant sted i Idda Arena i Kristiansand. Ti dedikerte kvinnelige sittevolleyballspillere, sammen med landslagstrenerne Elisabeth Eyde, John Walstad og Parakonsulent Øyvind Lie, samlet seg for å trene og forberede seg til EM i sittevolleyball som skal arrangeres i Stavanger i 2025.

Det var et viktig skritt fremover for kvinnesittevolleyballen i Norge, som tradisjonelt har hatt færre aktive spillere og derfor står overfor unike utfordringer når det gjelder rekruttering og utvikling av et konkurransedyktig landslag. Denne samlingen ble sett på som en nødvendig satsning for å gi kvinnelige utøvere samme mulighet som sine mannlige kolleger til å trene sammen og utvikle seg som et lag.

Fokuset gjennom helgen var på tekniske ferdigheter, spesielt forflytning og ballkontroll. Med totalt fire treningsøkter over helgen, fikk spillerne verdifull tid til å jobbe sammen og styrke båndene på tvers av klubber. Klubbene som ble representert denne helgen var Koll IL, Stovner SK, Tønsberg VBK og KFUM Stavanger, og spillerne kommer fra hele landet der den som dro lengst var fra Øksfjord. Landslagstrener Elisabeth Eyde var strålende fornøyd med innsatsen og progresjonen til spillerne, og uttrykte optimisme og entusiasme for veien videre mot EM.

«En fantastisk gjeng med 10 damer som har en flott progresjon gjennom helgens 8 timer med volleballtrening. Samlinger skaper gode relasjoner mellom spillerne på tvers av klubber, hvor vi begynner å se konturene av et lag som skal være klare til å spille EM på hjemmebane om ganske nøyaktig ett år. Ett lag med ståpåvilje, godt humør og innsats.,» uttalte Eyde.

Denne samlingen representerer et viktig skritt i retning av å etablere et konkurransedyktig kvinnesittevolleyballag i Norge, og skaper optimisme og spenning for fremtiden til sporten i landet.

Norges volleyballforbund vil og takke Marianne Hilmarsen og Agder idrettskrets for god hjelp til denne samlingen i Kristiansand.

Er du eller kjenner du noen som ønsker å spille sittevolleyball? Ta kontakt med vår Parakonsulent Øyvind Lie for mer informasjon.

E-post: [email protected]

Start typing and press Enter to search