Tønsberg VBK vant NM U19 i mars 2020. Foto: Gunnar van Brandis

 

Full aktivitet i volleyball-Norge

 

Tirsdag kveld kom endelig klarsignal fra regjeringen, og NVBF kan starte opp med aktivitet på alle nivå. Det betyr at både seriespill og turneringer kan arrangeres som normalt fra og med 2. februar 2022. NVBF håper alle ser frem til å komme i gang, og at resten av sesongen kan gå som planlagt. Det vil sannsynligvis dukke opp utfordringer i tiden fremover. Spesielt vil nok flere oppleve utbrudd innad i laget, og vi vil her skissere hvordan sesongen vil bli.


Aldersbestemte NM 

Våre aldersbestemte mesterskap vil kunne gjennomføres som vanlig; med 48 deltakende lag, fulle haller og opplevelse av vårens vakreste eventyr. Nedenfor gir vi en oversikt over når og hvor de ulike mesterskapene skal arrangeres.

NM U19

NM U19 skal spilles i Molde helgen 11.-13. mars, altså om litt over en måned. Det er SK Rival som er arrangør.
Tiden frem til mesterskapet er knapp, og det vil IKKE kunne gjennomføres kvalifiseringsturneringer som normalt. Det blir i dag åpnet opp for åpen påmelding, og de lagene som ønsker å delta skal registrere seg i Profixio. Frist for registrering er onsdag 9. februar. Torsdag 10. februar vil NVBF, ut fra reglement for aldersbestemte NM, tildele plasser og gjennomføre seeding og puljeinndeling. Lagene vil deretter bli informert om de har kommet med i mesterskapet, og de kan gå i gang med bestilling av reise og overnatting. Informasjon om prosessen frem til mesterskapet vil sendes til alle aktuelle klubber torsdag 3. februar.
Link til åpen påmelding: NM U19
Link til SK Rivals hjemmeside: NM U19 2022 i Molde

NM U15

NM U15 gjennomføres som planlagt helgen 1.-3. april i Volda, med KFUM Volda som arrangørklubb.
Det vil bli gjennomført kvalifisering i form av regionmesterskap (RM U15) i alle regioner i løpet av februar. Påmelding til mesterskapet skjer i Profixio seinest 3 dager etter RM U15.  Lag som ikke er kvalifisert, men som ønsker å delta, melder seg på venteliste. Mer informasjon om nøyaktige datoer for RM U15 i hver region sendes ut til lagene fra NVBF.

NM U17

NM U17 er blitt flyttet fra sin opprinnelige dato, 25.-27. mars, til helgen 29. april-1. mai. Mesterskapet skal spilles på Ålgård utenfor Stavanger med Gjesdal IL som  arrangørklubb.
Det vil bli gjennomført regionmesterskap (RM U17) i alle regioner i løpet av februar som teller som kvalifiseringsturnering for mesterskapet. Samme prosessen med påmelding og melding om lag på venteliste vil bli brukt.

NM Regionlag U16 volleyball

NM Regionlag er blitt flyttet fra sin opprinnelige dato, 14.-16. januar til helgen 25.-27. mars. Årets NM Regionlag skal spilles i Bergen.

NM Senior

Det er nå bestemt at NVBFs årlige festdag, cupfinalene 2022, skal gå av stabelen i Ekeberghallen lørdag 7. mai. Der vil norgesmester og vinner av Kongepokalen 2022, kåres. Kampene sendes på TV2, og det er håp om fullsatte tribuner enda en gang. Mer informasjon om cupfinalene vil bli gitt på volleyball.no.

NM Veteran

NM Veteran 2022 går som planlagt 27.-28. mai. Mesterskapet skal spilles på flotte Åsane Arena i Bergen, og TIF Viking er arrangørklubb.

Mini/Teen

Alle turneringer går som planlagt fra og med 2. februar. Vi gleder oss til å se mange barn og ungdom i full aktivitet.

 

Seriespill senior: Mizunoliga, 1.divisjon og lavere divisjoner

Omberamminger

NVBF går nå i gang med å omberamme de kampene som har blitt utsatt. For å få dette til å gå opp, vil vi være avhengig av at lag er fleksible og løsningsorienterte. Sannsynligvis må en god del kamper spilles som enkeltkamper eller i treningstid. For noen lag vil det også være aktuelt å utvide sesongen. Målet er at alle serier skal bli gjennomført og at vi dermed kan kåre en serievinner.

Ved smitte i laget

For volleyballsesongen 2021-22 gjelder fortsatt unntaket at man stiller til kamp dersom man har minst 7 spillere (nasjonale serier) eller 4 spillere (lavere divisjoner) tilgjengelig. Dersom man, på grunn av smitte internt og at spillere er i isolasjon, ikke kan stille med det nødvendige antall spillere, skal NVBFs konkurranseavdeling ([email protected]) informeres. og kampen vil bli forsøkt omberammet.

For lavere divisjoner skal man også gi beskjed til motstanderlag og dommere, slik at de vet at dere ikke kommer. Er det under et døgn til kamp, bør denne kontakten tas på telefon i tillegg til mail. For de nasjonale serier skal denne informasjon gis til [email protected], mobil 94879173.

Dersom det ikke er mulig å omberamme kampen, vil laget som ikke kan stille tape kampen 3-0 uten videre sanksjoner.

Følg med på volleyball.no for videre oppdateringer om seriespill, retningslinjer og annen aktivitet som skjer fremover.

Start typing and press Enter to search