Tilreisende lag fra Hordaland, Møre & Romsdal, Trøndelag og hele Østlandet ankom Oslofjord Convention Center i løpet av fredagsettermiddag og lørdag morgen. Oslofjord Arena har de perfekte rammene for volleyball med meget bra sportsdekke og god plass rundt banene. Her inviterte NVBF, OCC og Tønsberg VBK til volleyballfest gjennom helgen. Det ble mange spennende og jevne kamper fra første puljekamp og vanskelig for lagene å vite hvem de skulle møte, da det skulle spilles mot ukjente lag fra andre konkurransesoner og divisjoner.

Solen ønsket lagene velkommen fredag og flere av lagene som ankom denne dagen benyttet seg av anledningen til en treningsøkt i hallen.

Puljekampene startet lørdag men først ble det holdt et lite lagledermøte før kampene startet i hver klasse hvor man oppfordret lagene til å følge med i Profixo både med lagets kamper og dommeroppdrag. Vi oppfordret til #FairPlay ikke bare med ord men i handling og væremåte, og avsluttet møte med lykke til og gå nå ut på banen å spre #volleyballglede!

Kvartfinalene Kvinner:

Stovner – Sotra Blå (3DK)
Halden – Koll K50 (3DK)
Sotra – OSI Damer 6 (3DK)
OSI D2 – OSI Damer 4 (3DK)

Kvartfinalene Menn:

Hamar – Kvernbit
OSI H4 (3DM) – Tønsberg (3DM)
Sandefjord – OSI H2
Oslo Volley – Tønsberg 2 (3DM)

Lørdagskvelden var det invitert til sosial samling og quiz i lobbyområdet hvor nesten 60 spillere var innom. Seks lag deltok i den meget allsidige, underholdende og lærerike quizen som Quiz-Master Gunnar Hay, OSI, hadde forberedt. Spenningen var stor da poengene ble utdelt, men det var en jentegruppe på 5 fra OSI D2 som stakk av med seieren.

Søndag hadde alle lagene 2 kamper hver, med sluttspill og plasseringkamper.

Det var meget gode finalekamper som ble spilt og god stemning i hele hallen. Spesielt bra var det under kvinnenes bronse- og finale hvor vi kunne høre jubel og heiarop fra tilskuerne i hele hallen. Helgen ble dermed avsluttet med å kåre turneringens vinnere, samt trekning av noen gevinster til en verdifull spillere. Vi hadde ingen jury som plukket ut MVP, men vi ønsker å fremme bredden og mener at hver spiller er verdifull, derfor ble det trekning av lag og spiller som fikk en liten oppmerksomhet.

Premier for verdifulle lag og spillere (etter trekning) gikk til:

Sotra Blå Kvinner, Francine Uy: Boken Gull i Munn + Mizuno sleeves

Stovner Kvinner: Boken Gull i Munn + Mizuno sleeves

Hamar menn, Alexander Vatn: Mizuno jakke

Halden Menn:  Caps

NTNUI Menn: Mizuno jakke

I damenes bronsefinale var begge lag preget av skader og slitne spillere, men begge lag avsluttet med stil hvor Sotra med sin store heiegjeng var det laget som gikk av med seieren.

Stovner SK – Sotra VBK: 0-2 (20-25; 13-25)

Bronsekampen for menn ble spilt mellom Hamar VBK og Tønsberg VBK (3DM), begge klubbene hadde med to lag i herreklassen, men her var det førstelagene til begge klubbene som møttes. Hamar var jevnt over litt bedre, men Tønsberg slo bra ifra seg under hele kampen.

Hamar VBK – Tønsberg VBK: 2-0 (25-23; 25-19)

Siden klassene var slått sammen ble det også kåret turneringens beste 3D lag.

Arrangørklubben Tønsberg sitt herrelag kom seg helt til bronsefinalen og ble dermed det beste herrelaget som hadde meldt seg på i 3DM. Det var kjekt for dem å oppleve at deres ny oppstartete herregruppe klare å slå fra seg og komme seg så langt i denne turneringen, etter flere år med manglende herrelag.

I dameklassen ble det en rein 3DK finale i kampen om 5-6. plassen hvor OSI Damer 4 møtte Koll K50. Det yngste laget viste seg å ha mest krefter og seieren gikk til OSI som var den klubben med flest deltakende lag.

Vi gratulerer til de beste 3D lagene som deltok:

Tønsberg Menn og OSI Damer 4 som begge lag vant en Vinnerball fra Mikasa i premie!

Finalevinner dameklassen – Gallaturneringen 2024

Halden – OSI D2:  2-1 (25-23; 18-25; 15-13)

Finalevinner herreklassen – Gallaturneringen 2024

Oslo Volley – OSI H2: 2-0 (25-22; 25-23)

Stor takk til arrangørklubb Tønsberg som også hjalp til under kampene som dommere og i sekretariatet om det var behov.

Til alle deltakerne!

Tusen takk for deres bidrag til en flott helg med mye smil, morro, hygge og ikke minst fantastiske volleyballprestaasjoner. Dere har gjort denne helgen til en fest og bidratt på en god måte. Vi håper at vi ser alle igjen til neste års Gallaturnering, i tillegg ønsker vi flere lag velkommen.

Kan vi sammen klare å la Gallaturneringen vokse å bli årets gøyeste og viktigste møteplass for bredden i årene fremover?

TAKK TIL:

  • Laglederne for god oppfølging og dialog i forkant!
  • Arrangøklubben Tønsberg VBK for deres gode innsats og fulle kontroll under turneringen. Alle ble møtt av smil og et hjelpsomt hovedsekretariat.
  • Tusen takk til OCC sin prosjektgruppe som var utrolig serviceinnstilte og hadde lagt til rette så mye i forkant for vi ankom.

Så stor og flott Arena med god plass, innholdsrik kafeteria og god service av personalet. Leilighetene lagene bodde på var helt topp, og supert at med egeninnsats så blir prisen overkommelige for de fleste. Lagene bygget teamspirit med å kunne bo så tett på hverandre og likevel med stor komfort.

Takk til fotograf for flotte bilder.

Turneringsinformasjon og resultat:

Fullstendig kampoversikt og alle resultater fra Gallaturneringen finner dere her i Profixio

 

Bilder: 

Fotograf: Espen Schive/Oslofjord Convention Center.

Ved videre bruk av bildene husk å krediter fotograf og Oslofjord Convention Center.

For flere bilder fra Gallaturneringen av Fotograf Espen Schive kan ses og lastes ned : HER 

Start typing and press Enter to search