Det er klart for andre runde i Mizunoligaen og 1. divisjon. Gigantoppgjør i Førde, frihelg for noen og trippel bortekamp andre. Uansett – spenningen fortsetter!

Forrige helgs sesongstart i Mizunoliga og 1.divisjon viste at de forhåndsomtalte favorittene stort sett innfridde. Lag som TIF Viking, Førde, Koll, OSI, BK Tromsø, Oslo Volley, Randaberg – bare for å nevne noen – kunne gå av banen med seier i bagasjen. Denne helgen vil noen av disse møtes til innbyrdes kamp, mens andre vil få motstandere som trenger poeng på motsatt side av banen. Hvem vil innfri på ny? Hvem snubler og må tåle et nederlag? Førde – TIF Viking er en klassiker i norsk volleyball, og vi er så heldige at vi får denne godbiten allerede i runde to. Spennende blir det også i Oslo hvor Koll herrer er storfavoritt til å åpne sesongen med tre seire etter en god kamp i Trondheim sist helg. Allerede fredag kveld spiller laget mot nyopprykkede Asker.

Tre av TIF Viking sine lag skal i ilden denne helgen.

Hva med de som tapte i sesongåpningen? Kan de reise seg og vise at de fortjener plass i det gode selskapet når man skal spise kirsebær med de store? Blir årets Mizunoliga tettere enn noen gang tidligere, eller har korona-avbrekket skapt større avstand mellom de beste og nest beste? KFUM Volda fikk det tøft i Oslo sist helg, men en god hjemmekamp kan fort løfte laget i en tid hvor klubben har møtt på tøffe utfordringer utenfor banen.

Koll møter Lierne søndag. Foto: Karoline Aase Bahr.

Hvordan er så forholdene i 1.divisjon? Mange av forhåndsfavorittene gikk av jublende av banen i serieåpningen. Samtidig viste enkelte lag, som ikke fikk så god omtale før starten, at de virkelig er å regne med. Både nyopprykkede Koll 2 og Lierne (kvinner) klarte å ta skalpen på mer erfarne motstandere. Til helgen vil nettopp disse to lagene møtes til kamp i Kringsjåhallen. Vil bussturen fra Trøndelag, og kampen lørdag mot OSI, bli skjebnesvanger for jentene fra Lierne? Eller kan de vise at det gror godt med volleyball i Trøndelag og ta hjem et par seire til? Og i 1. divisjon for menn skal en av forhåndsfavorittene, TIF Viking, spille trippel bortekamp i Osloområdet. Det er en prøvelse for et ungt og lovende lag.

Vil vi få et lag i våre nasjonale serier som blir årets “kasteball” og gå fra tap til tap? Eller kan vi få oppleve et skikkelig “Cinderella Team”, et lag som ingen trodde på, men som overrasker alle og ender opp som Dronning eller Konge? Det er selvsagt altfor tidlig å kunne svare på disse spørsmålene, men det er morsomt å stille dem – ikke sant? Morsomt å fundere over hva som skjer blant våre toppklubber og med våre topputøvere. Spesielt hvis vi ikke kan gå i hallen selv og oppleve dem på nært hold.

Årets sesong vil bli minneverdig på mange, mange forskjellige måter. Vårt håp – vår tro – er at dette vil bli fordi vi blir dratt opp til fjellets topp med ekstreme prestasjoner. Fordi vi blir del i lagenes kamp for å spille volleyball midt i en usikker hverdag og får kjenne på pulsen deres når de entrer banen og kjenner på “the adrenaline rush” man får når kampen skal starte. Fordi volleyball er liv, og livet er volleyball, på en og samme tid.

Nå er det snart kamp. Nå er det snart tid til å begeistres. Nå er det VOLLEYBALL!!
Kos dere og nyt livet.

Start typing and press Enter to search