Håp om overlevelse, kjente lag på toppen, tøffe oppgjør, spent på hvordan sesongen blir, glede over å være i gang igjen!

Slik svarer klubber med lag i Mizunoliga og 1.divisjon på spørsmål om hvordan de ser på årets sesong.

I går ble det lagt ut en nyhet der starten av årets Mizunoliga og 1.divisjon ble presentert. En sesongstart som absolutt bærer preg av en verdenssituasjon med tiltak for å redusere covid-19-spredning, samtidig som man håper og tror at kamper vil kunne spilles noenlunde normalt. Reiser til byer og steder i Norge som media betegner som «røde» skaper spenninger hos trenere og spillere. Krav om tiltak som forsterket renhold, vask av benker mellom sett, begrenset antall personer i hallen og mye mer er med på å sette sitt tydelige preg på en sesong som blåses i gang i morgen, lørdag 3.10.2020. Men til tross for alt dette så er det klart – alle er klare for å komme i gang igjen og la volleyball bli det man fokuserer på.

Volleyball skal få tilbake smilet på våre ansikter. Begeistring over knallhard smash, blokk som knuser angrepet, serve som får folk til å gispe og resultater som overrasker – det er det vi har ventet lenge på, og nå er det her. Nå skal det spilles, og vi gleder oss vilt!

Administrasjonen har sendt epost til klubbene og bedt dem komme med deres tips om sesongen.
Blant svarene finner man et inderlig håp om at lag som er rykket opp til 1.divisjon skal kunne overleve den nye tilværelsen. Matching og opplevelse av å være blant de beste gir gåsehud, og drømmer om noen overraskende seire midt i realiteten om at man kanskje vil måtte kjempe for å unngå nedrykk. Lag som rykket ned fra Mizunoliga anses som klare favoritter til å ta turen opp til Mizunoliga når sesongen er ferdig, samtidig som klubber med lag 2 i 1.divisjon blir med og bestemmer hvordan dansen blir til slutt. Spesielt nevnes lag som Askim og Spirit Lørenskog (menn) som potensielle lag som vil kunne kjempe om opprykk til Mizunoliga, samtidig som man nevner TIF Viking 2 som et lag som absolutt kan vinne serien, men ikke få lov til å rykke opp. NTNUI (kvinner) anses som sterkeste kandidat til opprykk, men lag som OSI, Sandnes, BSI trekkes frem som utfordrerne NTNUI må kjempe imot.

I Mizunoliga kommer man ikke utenom lag som TIF Viking, Førde, Randaberg og Koll på herresiden, som anses å kjempe i toppen. Samtidig trekkes det frem ny tilvekst i både NTNUI, BK Tromsø og OSI, noe som fort kan gjøre at forhåndstips blir gjort til skamme. Eneste som de fleste enes om er at nyopprykkede Asker sannsynligvis vil få det litt tøft på dette nivået, og det blir ikke overraskende hvis de må ta den tunge veien ned til 1.divisjon på våren 2021.
Når det gjelder kvinnelagene er det et tydelig uttalt ønske fra Koll at de vil vinne både serien og NM. De er revansjesugne etter tap i forrige NM-finale, og de har gjort gode trekk siden mars i forhold til spillerstallen som de mener gir dem det lille ekstra som trengs. Det sies at både Randaberg, Førde, Oslo Volley og BK Tromsø gjerne vil ha et ord med i den saken og har fått på plass spennende spillere som vil prege kampbildet. Vil TIF Viking være i stand til å ta steget opp og kjempe om medaljer, eller vil det bare bli med ønsket? Spørsmål om KFUM Voldas unge mannskap også i år kan skape bølger og overraske slik de gjorde i fjor, er noe som man håper å få svar på. Til slutt er det uvisst hvilken styrke nyopprykkede Skjetten har å by på.

Og midt opp i alt sammen finner man «jokeren» TVN (ToppVolley Norge). Lagene fra Sand påstås å trene mer enn alle andre lag i seriene. Lagene som utvikler morgendagens nye proffspillere, elitespillere, ny tilvekst til norsk volleyball. Hva vil de stelle i stand av kaos, bølger, nye høyder, overraskelser, «breath taking» opplevelser? De spiller bare hjemmekamper og dermed halv sesong, men deres kamper kan fort avgjøre om man rykker ned, må spille i kvalifisering mot lag fra 1.divisjon eller går til sluttspill og kjemper om seriemestertittel. Ingen kan reise til Sand og tenke at her blir det lett og enkelt. Nei da, her blir det motstand og knallhard kjemping om hver eneste ball, det er vi overbevist om.

Avslutningsvis er det blitt sagt at covid-19 kanskje har ført til noe positivt midt oppi alt annet. En del spillere som ellers kanskje ville vært i utlandet er nå hjemme og kan prege årets serie. Færre utenlandske spillere er med i årets serie, noe som betyr at det er flere norske spillere som får sjansen til å vise hva de kan, hvor gode de er. Dette er gode nyheter for norsk volleyball og den utviklingen vi ønsker.

Så – alt i alt – årets Mizunoliga og 1.divisjon blir temmelig lik tidligere utgaver med tanke på hvem som gjør det bra og hvem som kan slite. At hver helg kan bli påvirket av uventede covid-19-forhold er et element som gir litt mer spenning enn det man ellers ønsker. Men det vil aldri kunne ta vekk det viktigste – VI ER IGANG IGJEN!
Møt opp der du kan, følg med på streaming om du ikke kan være i hallen – bli med og gjør årets serier til en minneverdig opplevelse fra start til slutt.

Lykke til alle sammen!

Start typing and press Enter to search