KSK jubler for seier i K40. Foto: KSK

….HAR VI DET BRAAAA! Vi er venner for livet, sånne er gode å ha!

 

NM Veteran i Kristiansand

Helgen 5.-7. mai inviterte KSK til NM Veteran i Gimlehallen i Kristiansand. Arrangørklubben hadde lagt alle forhold til rette for en herlig helg med volleyballglede og sosialt samvær. 27 lag deltok i årets mesterskap, og verdige vinnere ble kåret i seks ulike klasser. I den yngste kvinneklassen var åtte lag påmeldt, noe som sannsynligvis er ny rekord, og veldig gledelig.

Kvinner 30 ble vunnet av Beachdamene, et lag bestående av mange av våre tidligere internasjonale sandvolleyballspillere. I finalen slo de Oslo Volley, med nykommer Hinna på en flott tredjeplass.

Menn 30 ble for første gang vunnet av NTNUI Old Boys. Laget vant en solid seier over regjerende mester TIF Viking i finalen, noe som garantert smakte godt for trønderne. Bergenserne har vært en tøff nøtt for klubben i en årrekke, men kanskje er en barriere nå brutt?

I Kvinner 40 ble det en populær hjemmeseier til arrangørklubben. KSK-jentene har vært nær gull i denne klassen flere ganger, og endelig satt spillet perfekt. I finalen slo de Haugesund 2-1 og kunne juble for seier.

I Menn 40 vant Dynamo over TIF Viking Golden Boys i finalen. Den innledende puljekampen mellom de to lagene endte også med Dynamo-seier, men da med minste mulige margin. I finalen var det derimot ingen tvil om hvor seieren skulle ende, og Dynamo-gutta kunne juble for NM-gull. KSK deltok også her, med et solid lag som var litt for ungt for regelverket.

I Kvinner 50 tok Straen VBK en sterk seier. De vant 2-1 over Bergkameratene i finalen, etter at Bergkameratene vant det innbyrdes oppgjøret i puljespillet. G.U.T.S. ble nummer tre.

Straen VBK ble eneste klubb med to NM-gull i dette mesterskapet, med seier også i klassen for Menn 50. Etter flere år med gull til Spirit i eldste herreklasse var det denne gangen Straen VBK som var best. Spirit ble slått 2-1 i finalen, mens Lidingø SK ble nummer tre.

Vi gratulerer norgesmestrene 2023!

K30: Beachdamene
K40: KSK
K50: Straen VBK

M30: NTNUI Old Boys
M40: Dynamo
M50: Straen VBK

Mest verdifulle spiller i hver klasse: 

K30: Janne Kongshavn Hordvik, Beachdamene
K40: Linda Berge Olsen, KSK
K50: Bettina Kjeldsen Myrestrand, Straen VBK

M30: Jon Arnesen, NTNUI Old Boys
M40: Trym Holter, Dynamo
M50: Bjørn Inge Espeland, Straen VBK

Kampoppsett, resultater og spillerliste for alle lag finnes i Profixio.

Gimlehallen er en romslig og trivelig hall for et mesterskap som dette, med god plass både for oppvarming, kampgjennomføring og for lagene til å sitte og slappe av mellom slagene. Hallen har fått nytt gulv siden sist NM Veteran ble arrangert der, da mange sikkert husker at flere akillessener røk. Denne gangen fikk vi heldigvis ingen alvorlige skader. KSK vartet opp med en rikholdig kiosk i hallen med sunne, gode sandwich og søte kaker, vafler og karameller.

Lørdag kveld var det duket for fest, og banketten ble avholdt i et flott lokale med utsikt over hele Kristiansand på toppen av Hotell Norge. Kjetil Stray Homme, standup-komiker og tidligere volleyballspiller i KSK, ledet banketten, og han skapte en positiv og løs stemning. Det ble vist bilder fra hallen på storskjerm, medaljer ble utdelt, og mesterskapets mest verdifulle spillere ble kåret. Banketten ble avsluttet med god musikk og mye dans på dansegulvet, ikke bare swing.

Vel blåst, KSK!

Tusen takk til arrangørklubb KSK for et strålende utført arrangement. Tusen takk til alle deltakende lag for alles bidrag til en helt super helg sammen.

Vi sees i Bergen i 2024

Tren godt i tiden som kommer, spreke volleyveteraner, så treffes vi igjen på neste års mesterskap. Det skal arrangeres i Bergen, med TIF Viking som arrangørklubb. Og helgen som er satt av er 24.-26. mai 2024.

Start typing and press Enter to search