Bente Siljander, en ildsjel av de sjeldne i volleyball-Norge. Foto: BA

I frivillig arbeid for klubben

Bente Siljander er en ildsjel som har vært med i volleyballen i over 20 år. Hun har sittet i Forbundsstyret siden 2010, og hun innehar forbundets hedersmerke i sølv for sin innsats for norsk volleyball. Nå takker hun av i klubbsammenheng. På sin Facebook-side skriver hun dette:

Etter mer enn 20 år i styre og stell i Nyborg VBK og TIF Viking sin volleyballavdeling, har jeg valgt å takke for meg. Det har vært en tung beslutning å trekke seg ut av klubbdriften. En av grunnene til det er at klubben har et utrolig godt miljø som har gitt meg masse energi og glede. Ikke minst det å arbeide sammen med så mange engasjerte mennesker både i styret, på trenersiden og resten av støttespillerne. For ikke å glemme alle de hardtrenende og seriøse spillerne. Men når beslutningen først er tatt, er jeg glad for at det er Inge Bønkel Birkeland som skal ta over lederrollen og hun har med seg dyktige folk i styret.

Suksesshistorien har vært mange, og å ramse opp alle ville tatt for mye plass. Men jeg har vært et utrolig stolt medlem av Nyborg og TIF Viking og det har gitt meg mye god energi og positiv glede gjennom alle disse årene.

Lite visste jeg, da lærer på Marikollen skole, Scott Olsen, meldte på lag på skolemesterskapet i volleyball og Cato var en del av laget, at det også skulle bli starten på min «volleyballkarriere». Etter å ha sett ett sett av første kamp var jeg bitt av basillen. Ganske snart ble det klart at Scott trengte administrativ hjelp og sammen med en del andre engasjerte foreldre dannet vi et styre i Marikollen-Nyborg Volleyball. Siden har det gått slag i slag. 

Volleyball har gitt meg og familien min utrolig mye glede. Med tre aktive volleyballspillere i familien, gikk vi aldri tom for noe å snakke om rundt middagsbordet. Jeg har, sammen med min mann Frode, vært publikum og heiagjeng på utallige volleyballkamper både på junior og seniorsiden. Reisene har vært mange, både i Norge, Europa, USA og Canada. Til det nyvalgte styret; er det noe dere lurer på er det bare å spørre og husk at jeg like å være balltriller hvis dere har behov for det. Jeg skal imidlertid love å ikke gå igjen som en som en syvende mor i huset. Jeg vet dere har blikket rettet fremover og at dere vil gjøre klubb enda bedre i fremtiden. Jeg ønsker Inge, styret og resten av klubben masse lykke til!!

Foto: Tomm Hansen

NVBF har spurt Bente hva som er den viktigste motivasjonen for å stå i frivillig arbeid over så lang tid, og hun svarer:

«Jeg har selv drevet med idrett og har sett viktigheten av å ha noen som organiserer slik at barn og unge kan få drive med det de liker. Siden våre tre barn har spilt volleyball, har det gitt et unikt samhold i familien at vi har hatt et felles «prosjekt». I det store og hele har jeg fått energi av å være en del av et fellesskap sammen med andre engasjerte mennesker. Jeg har utviklet meg som menneske i de ulike rollene jeg har hatt. Ikke minst er det kjekt å kunne gjøre noe for andre»

På spørsmål om hvilke nøkkelfaktorer som er de viktigste for å lage et godt aktivitetstilbud er svaret hennes:

«Godt miljø, respekt for alle, åpenhet, engasjement, klare å engasjere mange foresatte, ta vare på hverandre.»

Frivilligheten er bærebjelken i klubbens virksomhet, og den frivillige innsatsen som Bente og mange andre volleyballentusiaster gjør, er av avgjørende betydning for at klubben skal kunne tilby et godt aktivitetstilbud til sine medlemmer. En annen viktig faktor er å ha mange nok personer som bidrar i klubbens mange oppgaver og ansvar. Da kan man tilby god aktivitet over tid, og det gir et godt klubbmiljø. Vi vet at robuste klubber ikke kommer av seg selv, og det er imponerende det Bente har gjort i klubbens regi over så mange år.

NVBF ønsker Bente lykke til som «klubbpensjonist» og takker henne for solid ledelse og engasjement for klubben i sitt hjerte.

Start typing and press Enter to search