Trude Solum Gjertsås fikk tildelt Ildsjelprisen 2023.

Foto: Kate Sønstebø v/Norges Volleyballforbund

Under årets Cupfinale 2024 ble det delt ut en rekke priser før, under og etter kampene. Det ble delt ut Ildsjelprisen, to Hedersmerker i gull, ett Hedersmerke i sølv og Fair Play-prisen. NVBF vil gratulere alle og takke for lang og trofast innsats for volleyballmiljøet, lokalt og nasjonalt.

I tillegg vil vi rette en takk til alle som bidrar for å bygge opp under den flotte idretten vår. Tusen takk for innsatsen!

Idsjelprisen 2023 – Turid Solum Gjertsås (Lierne IL)

Hun har vært primus motor for Liernevolleyballen i flere tiår. Hun har bidratt som spiller, trener, oppmann, leder i volleyballgruppa. Står på sent og tidlig. Enten det er trykkeri på drakter, t-skjorter og annet treningsutstyr. Bidrar med arrangement, rigging av baner, kiosksalg, kampgjennomføring og annet. Stiller alltid opp på dugnad. Turid tilrettelegger det meste slik at utøverne skal kunne prestere best mulig. Hun har og et stort engasjement for rekruttering slik at alle skal få prøve volleyballidretten. Alltid blid og positiv. Foredragsholder på NVBFs cupfinaleseminar «Hvordan har en liten klubb fra en liten fjellbygd lyktes med toppsatsing i volleyball».

Hedersmerke i gull – Bente Siljander

Bente Siljander er en trofast ildsjel i klubbsammenheng, for Nyborg VBK og TIF Viking. De fleste vet vel hvem Bente er. Hun har hatt sittet i Forbundsstyret fra 2012-2022. På Tinget 2022 ble hun valgt til leder av Valgkomiteen. NVBF spurte Bente i 2021 hva som er var den viktigste motivasjonen for å stå i frivillig arbeid over så lang tid, og hun svarte:
Jeg har selv drevet med idrett og har sett viktigheten av å ha noen som organiserer slik at barn og unge kan få drive med det de liker. Siden våre tre barn har spilt volleyball, har det gitt et unikt samhold i familien at vi har hatt et felles «prosjekt, sier hun.
I det store og hele har jeg fått energi av å være en del av et fellesskap sammen med andre engasjerte mennesker. Jeg har utviklet meg som menneske i de ulike rollene jeg har hatt. Ikke minst er det kjekt å kunne gjøre noe for andre.

På spørsmål om hvilke nøkkelfaktorer som er de viktigste for å lage et godt aktivitetstilbud er svaret hennes:
-Godt miljø, respekt for alle, åpenhet, engasjement, klare å engasjere mange foresatte, ta vare på hverandre.

Hedersmerke i gull – Beate Sødal 

Ansatt i NVBF (over 20 år og i to perioder), likte seg så godt at hun kom tilbake etter å ha vært i Skiforbundet. Hennes hovedjobb er landslagskoordinator i sandvolleyball, og hun styrer påmeldinger og avmeldinger, og har ansvaret for lageret, med trykking og levering av utstyr til landslagene etc. Beate er en JA-person, stor evne til small talk og knytte kontakter. Beate har nesten daglig kontakt med det europeiske og det internasjonale forbundet i sesongen, og alle vet hvem Beate er. Det er mye logistikk og skjema som krever en administrativ stø hånd og Beate er også hotellkontakt, og har oppfølging av NVBFs avtale med Mizuno. Hun jobber utover arbeidstid for å gi service til utøvere, trenere, klubber og øvrige enkeltpersoner som hun har dialog med.

Hedersmerke i gull – Bjørn Sletvold (Koll IL): Bjørn har alltid vært en synlig, sterk og trofast figur i klubben (KOLL IL), og i norsk volleyball. Han er den som alle vender seg til i vanskelige situasjoner, og med sitt diplomatiske vesen, hjelper han å løse utfordringer. Han er evig til stede. Bjørn brenner for idretten vår, med roller som far, leder, trener, lege, og representant. Alltid en forsiktig pådriver for utvikling og fremgang. Det som er viktig å trekke frem, er hans bred interesse for hele spenn fra mini, til elite, til lagledere, til sittevolley.

For å nevne noe har han vært medlem i Koll IL fra 2006, trener i Koll, trener for regionlag vb 2014-2016, trener for regionlag svb 2015-2016, trener for landslag ungdom gutter 2018-2019, lagleder på H1 Elite, leder i Koll volleyball siden 2015 til d.d., kursansvarlig for NVBF for Trener 1, del av medisinsk støtteapparat for landslagene, leder NM-komite – junior-NM sandvolleyball i 7 sesonger d.d., spiller på Koll M50 – initiativtager/pådriver, «Alt mulig mann»/materialforvalter for landslagene i en årrekke og aktiv i opprettelse av Koll Arena.

Hedersmerke i sølv  – Espen Sørbø
Dette er et merke som går til en person som har gjort mye for volleyballen både som spiller og trener, og som har lang fartstid i vår idrett. Denne personen startet med volleyball på 80-tallet og var innom flere klubber og landslag før stoppestedet ble klubben som i dag har en meget stor plass i hjertet hans.
Foruten å være spiller og trener har han også tilbragt flere timer i klubbens styre med planlegging av sesong og aktiviteter. Han kan kalles en kverulant, og håper stort sett alltid å få det som han vil. Men som oftest så er jo dette til det beste for klubben og dem rundt den. Han startet sin spillerkarriere på det blide sørland, hadde et lite stopp i øst før han endte opp i Rogaland. Han er en utrolig dyktig trener som har høstet mye heder og medaljer på seniornivå, og vet å få spillere til å prestere bedre enn de hadde trodd var mulig. Han har klart å kapre flere kongepokaler, seriemesterskap og sluttspillmesterskap i sin trenerkarriere. Det er nok ikke mange trenere i volleyball-Norge som ikke vet hvem han er. Han har også klart å bli kåret til årets trener, en pris han selv ikke trodde han noen gang ville motta.
For alle de timene Espen Sørbø har tilbragt i en hall med utallige damer, utallige spillere og utallige reiser til land og strand. For at han alltid fullfører og aldri gjør noe halvveis. For at han gir så mye til frivillighets-Norge. Espen har tatt damevolleyball i Rogaland til nye høyder, satt Randaberg enda mer på kartet og gjort damevolleyball enda kjekkere å se på. Og ute i Europa vet de faktisk at det finnes et lag som heter Randaberg og som kan bite fra seg.

Fair Play Prisen 2023 – Frode Tvinde: Fair Play-prisen tildeles Frode Tvinde på bakgrunn av hans fremragende arbeid for verdibasert ledelse i Skarphedin IL Volleyball, spesielt rettet mot unge utøvere. Hans mentorering er spesielt viktig for å sikre gode forbilder i lokalområdet.

Fair play handler om respekt, holdninger og adferd innenfor flere områder, og prisen skal gis til en eller flere som formidler positive verdier og holdninger og utøver fair play og enkelt sagt hvordan vi oppfører oss mot hverandre. Det kan være respekt på og utenfor banen, i garderoben, overfor kampfunksjonærer, arrangørstab, foreldre, spillere, konkurrenter, publikum, media, at man som person, lag eller klubb viser lojalitet til sporten vår, til regelverket, til dommeren, og kort sagt hvordan vi oppfatter og behandler andre som en del av norsk volleyball.

Om prisen:

Fair Play Prisen skal gis til en person, lag eller klubb som er medlem av NVBF.

Fair Play Prisen skal synliggjøre fair play gjennom å løfte frem gode eksempler på fair play og utøvelse av NVBFs verdier.

Renate Bjerland og Sverre Grønnevik Flåskjer ble kåret til MVP i årets cupfinaler 2024. 

Cupfinalenes MVP (most valuable player) i kampen mellom Randaberg IL – Koll IL ble tildelt Renate Bjerland for fremragende spill. Hun har vært essensiell for Koll IL sin vei til finalen. Hun står også som beste poengplukker i NM og på en knepen andreplass som beste poengplukker i Mizunoligaen. Dette er Renates Bjerland’s tredje MVP-pris i en cupfinale, noe som er en meget sterk prestasjon!

Cupfinalens mannlige MVP i kampen mellom BK Tromsø – Koll IL ble tildelt Sverre Grønnevik Flåskjer. Sverre var essensiel i både forsvar- og angrepspillet til Koll IL. Gjennom NM blir Sverre stående som tredje beste poengplukker og andre beste blokker. Man kan enkelt si at han har vært en viktig spiller gjennom hele NM!

NVBF gratulerer!

Foto: Nicholas Noreng – Sportskollektivet, Nigel Boyce & Tomm Hansen

Start typing and press Enter to search