NVBF har i dag 4 internasjonale dommere innenfor volleyball.

Disse har mange og spennende oppnevninger for CEV (det Europeiske volleyballforbundet). Norge og NVBF får stadig oppnevninger for våre dommere gjennom sesongen. Dommerkomiteen og NVBF ønsker å presentere disse her.

I tillegg til disse fire har vi også internasjonale dommere i sandvolleyball som vi vil presentere senere.

Navn: Jens Olav Rydningen

Klubb: Froland IL

Alder: 39

Når tok du Dommer 1, Dommer 2 osv.?
Dommer 1 kretsdommer i 2000.
Dommer 2 distriktsdommer i 2002.

Litt kort info om deg som person
Jeg er bosatt i Kristiansand, og jobber som ungdomsveileder i NAV.

Hvor lenge har du dømt i Forbundseriene og elite?
Jeg tok forbundsdommerkurset (Dommer 3 kurs) i 2008, og har siden 2010 dømt fast i eliteserien.
Før sesongstart 22-23 har jeg dømt 259 elitekamper, siden 2010.

Når ble du internasjonal dommer?
Tok internasjonalt kurs i 2019 i Ankara, Tyrkia.

Oppdrag?
Dømte finalerunde i EM U17 i Tsjekkia sommeren 2022

Hvorfor ble du dommer?
Jeg startet min dommerkarriere på sommerleir. Der ble jeg satt til å lede en volleyballkamp. Jeg likte rollen, og mestret den godt. Det førte til at jeg ønsket å prøve det mer. Videre startet jeg med å dømme i bedriftsserien på Sørlandet, før dømming i lavere divisjoner. Det å være en leder, og samhandle med ulike mennesker har jeg alltid likt. Det å være dommer i volleyball utfordrer meg mentalt, og gir meg hele tiden noe å strekke seg etter. Det er en veldig fin måte å kunne bidra til idretten, når jeg selv aldri har vært noe god i ballidrett.

Navn: Ellen Mari Burheim

Klubb: Steinkjer vbk

Alder: 43

Når tok du Dommer 1, Dommer 2 osv.?
Dommer 1 i 1994, Dommer 2 i 1995, Dommer 3 i 2003.

Litt kort info om deg som person
Jeg bor på Inderøy, har samboer og 2 barn på 6 og 8 år. Jeg er utdannet politi og jobber som etterforskningsleder på Stjørdal. På fritiden er jeg engasjert i idrett, jeg sitter i ulike styrer og er turn-trener for 1. og 2.klassinger og mini-volleyball lokalt. Jeg spiller volleyball på et “trim-lag”, og får med meg en og annen venne-turnering innimellom.

Hvor lenge har du dømt i Forbundseriene og elite?
Siden 2004.

Når ble du internasjonal dommer?
2011

Oppdrag?
ca 65 internasjonale kamper i regi av CEV. Utover dette dømt ca 30 kamper i Nevza-turneringer og flere Europamesterskap for studenter i regi av EUSA.

Hvorfor ble du dommer?
Jeg begynte å spille selv for Frol jentelag i 1994 da jeg var 15 år. Det var et krav om at alle måtte ha dommer 1 kurs i klubben. Jeg likte å dømme og tok flere dommerkurs, det ga også et lite påfyll økonomisk. I 2004 måtte jeg ta et valg, om jeg skulle dømme på høyere nivå eller spille. Jeg spilte da aktivt i 1. divisjon for Koll, som libero. Jeg valgte dømmingen og har aldri angret på det. Å kunne reise litt rundt, møte kolleger, spillere og frivillige motiverer til å fortsette som dommer selv i “voksen” alder.

Navn: Geir Vestbø

Klubb: Lauvåsen IF

Alder: 49 år

Når tok du dommer 1, dommer 2 osv.?
Dommer 1 (kretsdommer) i 1987, Dommer 2 (distrikstsdommer) i 1989 og Dommer 3 (forbundsdommer) i 1991.

Litt kort info om deg som person
Jeg har drevet med volleyball siden jeg ble lurt med på ei trening når jeg var 14 år. Etter det har jeg gjort det meste innen volleyball, både som klubbleder, trener, dommer, ansatt og alt mulige verv. Har vært trener for ungdom i mange sesongen, og nå trener jeg ungdom i Kristiansand, og trener regionslaget til Agder for jenter. Holder meg ellers i form med løping, og det er blitt min andre lidenskap i senere tid.

Hvor lenge har du dømt i Forbundseriene og elite?
Husker ikke når jeg dømte første kamp i en forbundsserie, men det må ha vært på 90 tallet en gang

Når ble du internasjonal dommer?   
2011

Oppdrag?  
Ca. 100 internasjonale kamper, med Final Four i European League og kvartfinale i CEV cup som det høyeste. Tror også jeg nærmer meg 400 kamper i eliteserien, så har jeg vel dømt 11 cupfinaler. I sandvolley dømte jeg mye nasjonalt de første årene, og har deltatt i flere NM, blant annet dømte jeg den første offisielle finalen for damer i 1993.

Hvorfor ble du dommer?  
Startet med et ønske om å lære regler, lære mer om spillet, tjene noe lommepenger.

Navn: Thomas André Transeth

Klubb: Dømmer for BSI

Alder: 38 år

Når tok du Dommer 1, Dommer 2 osv.?
Tok dommer 1 ca. i 1997 som 13-åring
Tok dommer 2 ca. i 2004
Tok dommer 3 ca. i 2008

Litt kort info om deg som person
Jeg er født og oppvokst i Bergen og flyttet til Husnes for å gå på videregående skole og volleyballprosjektet der. Sammen med skolen der volleyball var valgfag hadde vi ekstra trening og utvikling for å bli gode volleyballutøvere. Jeg fant ut i denne tiden at jeg ikke hadde veldig store ambisjoner som spiller og valgte å fortsette som dommer. Jeg har alltid likt detaljer og jeg er god på å ta til meg råd og kritikk så jeg fant raskt ut at dette var måten jeg ønsket å utøve sporten på.

I perioden 2005-2007 bodde jeg i Oslo og gikk på Universitetet. Jeg var på denne tiden dommer 2 og brukte bla dømming som ekstrainntekt. På denne måten hadde jeg motivasjon til å dømme mye og i sesongen 2006-2007 dømte jeg nærmere 60 kamper. Interessen for dømmingen økte betraktelig i denne perioden og jeg merket jeg begynte å få forståelsen og erfaringen som skal til for å bli god.

Jeg byttet studiested til Kongsberg i 2007 og tok kort tid etter dommer 3-kurset. Det var nå mindre fokus på å lære seg regler, men heller fokus på regelforståelse og oppførsel. Etter dette dømte jeg stort sett på østlandet før jeg reiste hjem til Bergen i 2010 og fortsatte med dømming i alle divisjoner.

I 2012 ble jeg invitert inn i elitegruppen og har siden stort sett dømt i elite/mizunoligaen.

Jeg startet å dømme i 1.div i ca. 2005 (samme dag som Ellen Mari hadde sin første elitekamp)

Jeg startet å dømme i eliteserien (som det het da) i 2012

Oppdrag?
Jeg var dommer på EUSA (European University Sports) der BSI kvalifiserte seg til spill:
2017 i Rzeszów, Polen
2019 i Łódź, Polen

Jeg har vært dommer i NEVZA:
2019 CEV U17 Køge, Danmark
2022 CEV U19 Rovaniemi, Finland

Jeg tok internasjonalt kurs vinter 2021 og er fortsatt internasjonal kandidat da jeg mangler én praksiskamp for å fullføre.

Siden dette har jeg hatt ett (pluss ett til) internasjonalt oppdrag:
2022: CEV U17 Volleyball European Championship | Women
2022: Jeg var reservedommer i kvalifiseringskampen mellom Norge og Hellas der 2. dommer ikke kunne møte opp pga flyproblematikk. Jeg gikk da inn som 2. dommer i denne kampen.

Hvorfor ble du dommer?
Jeg kan uten tvil si jeg først startet som dommer pga. min far. Han var selv dommer og dømte noen sesonger i eliteserien. Dette var definitivt inspirasjon til å selv starte med volleyball. Jeg trodde først jeg skulle bli spiller, men fant ut at dommergjerningen passet meg mye bedre.

Start typing and press Enter to search