Her er en kort oppdatering om de ulike Europamesterskapene  i volleyball og sandvolleyball sommeren-/høsten 2020 og om hvordan dette berører de norske landslagene.

Volleyball
NVBFs landslag U18 gutter, U19 jenter og U20 gutter var alle klare for kvalifiseringsturneringer i april/mai i henholdsvis Bulgaria, Finland og Hellas. Pga koronapandemien ble kvalifiseringsrundene i første omgang flyttet til august.
CEV (Det Europeiske Volleyballforbundet)  har de siste ukene gjennomført flere møter på Teams med alle deltakende nasjoner for å se om det kunne være mulig å gjennomføre kvalifiseringene som foreslåttt. Dessverre var konklusjonen til slutt at det fortsatt ikke er mulig å gjennomføre konkurranser av dette formatet og at Europa-rankingen i de ulike klassene nå vil avgjøre hvilke lag som får delta i de ulike finalerundene.
Norge har dessverre ikke god nok ranking i noen av klassene og EM-eventyret er dermed over for denne gang for disse aldersgruppene.

Landslagsledelsen er nå igang med å planlegge aktiviteter for de neste årene og vil, så snart dette er klart, komme med oppdatert informasjon.

Sandvolleyball
EM U18, EM U20 og EM U22 er juniorlandslagenes hovedaktivitet hver sesong. Opprinnelig skulle de ulike mesterskapene spilles i juni/juli men er nå utsatt til september da man håper det vil være lettelser i restriksjonene for reiser til/fra ulike land.
Pr i dag er det planlagt at EM U20 spilles 9.-13.september i Tyrkia (by ikke bestemt) og at EM U18 spilles i Brno, Tsjekkia, 23.-26.september. Nederland, som opprinnelig skulle arrangere EM U22, har pga koronapandemien, måtte si fra seg arrangøransvaret og vi venter i disse dager på tilbakemelding på om det kommer en ny arrangør på plass til dette mesterskapet.

Det vil, i løpe av kort tid, kalles inn til landslagssamlinger for de ulike juniorlandslagene i sandvolleyball
Her er en oversikt over de ulike landslagsgruppene.

Start typing and press Enter to search

volleyball-eirik-srdahl