CEV Coaches Convention 2022 ble avholdt i Skopje, Nord-Makedonia, 16.-18. september. Hovedtema i år var Volleyball i skolen og minivolleyball. Her fikk man muligheten til å møte og utveksle erfaringer med trenere og andre som jobber med volleyball i det daglige.

Årets Convention hadde med seg et par svært meritterte foredragsholdere; John Kessel, en av pionerene for volleyballutvikling i USA og Kiattipong Radchatagriengkai fra Thailand som har en imponerende liste over utmerkelser som trener.

Se foredragene og de praktiske øktene som ble holdt under årets CEV Coaches Convention her: https://inside.cev.eu/development/coaches-convention/#videos

160 deltakere var påmeldt, og både trenere og representanter fra forbund over hele verden var til stede i Skopje. Fra Norge deltok Eivind Rudaa fra NVBF som har minivolleyball og Volleyball i skolen som arbeidsområder, og Peter Bjerg Jørgensen fra trenerutvalget som samarbeider tett med Rudaa om Volleyball i skolen.

Det var en god blanding av foredrag og praktiske økter i løpet av helga. I den teoretiske delen delte trenerne John Kessel (USA) og Kiattipong Radchatagriengka (Thailand) sine erfaringer med å trene barn- og unge i klubb og på skolen. I den praktiske delen observerte deltakerne treninger holdt av Kessel og Radchatagriengka. De gikk gjennom hvordan de utfører øvelser med spesifikt fokus på hvordan vi skal utvikle den unge volleyballspilleren, unngå skader og skape et trygt og utviklende miljø.

De beste volleyballpedagoger fra USA og Asia
John Kessel er en av pionerene for volleyballutvikling i USA, og er et stort navn innen coaching fra grasrotnivå og opp til landslagsnivå. I 2013 ble han innført av American Volleyball Coaches Association (AVCA) som det 60. medlemmet av AVCA Coaches Hall of Fame. Ved siden av sitt arbeid med grasrota så vel som på elitenivå, har Kessel publisert flere trener- og ungdomsfokuserte bøker. Han var utviklingsdirektør for World ParaVolley (tidligere kjent som World Organization Volleyball for Disabled, WOVD) fra 2012 til 2016.

Kiattipong trente Thailands kvinnelandslag i volleyball fra 1998 til 2016. Han har en imponerende liste over utmerkelser som trener, som inkluderer to gull- og to bronsemedaljer i de asiatiske volleyballmesterskapene, en gull/sølv/bronsemedalje i Asian Cup, og seks gullmedaljer i de sørøstasiatiske lekene. Han er nå generalsekretær for Asian Volleyball Confederation.

Volleyball i skolen
NVBF har fått bekreftet at vi er på god vei når det gjelder Volleyball i skolen og allerede har opparbeidet gode erfaringer med tilrettelegging for volleyballaktivitet for barn og unge i skolen.
Vi er også på god vei i etterutdanning av nye kroppsøvingslærere, som vi bidrar inn på universiteter over hele Norge.

Start typing and press Enter to search