Alle medaljevinnere i U15 og U19 sammen med Anders og Christian. Foto: Nigel Boyce

En eventyrlig uke med herlig idrettsglede, flott ungdom, strålende sommervær, smil, svette og spennende sandvolleyball er over.

Tirsdag 26. til søndag 31. juli var norsk sandvolleyballungdom samlet i Oslo for sommerens definitive høydepunkt – Norgesmesterskap for klassene U15, U17, U19 og U21. Etter 1050 spilte kamper på Voldsløkka, Koll Arena og Norges Idrettshøyskole (NIH) er nye norgesmestere kåret i alle juniorklasser.

Årets junior-NM samlet hele 356 lag. Dette er åtti lag mer enn forrige deltakerrekord som ble satt i fjor, og organiseringen av et slikt mesterskap er neimen ikke for pyser. Koll IL var i år vertskap for femte gang, og NVBF er mektig imponert over klubben. Nok en gang har Koll IL levert et arrangement til toppkarakter. En svært dyktig arrangørstab har arbeidet hardt for å skape de beste rammer både for deltakere og publikum. Tusen takk til både turneringsledelse og alle frivillige for strålende utført jobb. Neste junior-NM skal også spilles i Oslo med Koll IL som arrangør, og vi gleder oss allerede!

Glad idrettsungdom, spennende kamper på alle nivå, flotte rammer og deilig sommervær gjør junior-NM i sandvolleyball til en perfekt møteplass for volleyballfamilien. En stor takk rettes herved til alle spillere, supportere og lagledere som har bidratt til en fantastisk uke i Oslo.

I løpet av uka har vi fått se imponerende spill i alle klasser. Det er gøy å se hvordan det spirer og gror bak Norges sandvolleyballstjerner. Våre nybakte verdensmestre, Anders Mol og Christian Sandlie Sørum, bidro selv sterkt til å gjøre NM-festen komplett. I strålende sol og for fullsatte tribuner på Koll Arena spilte de torsdag oppvisningskamp med hver sin dyktige U15-spiller, August og Hedda. Under junior-NM har våre beste spillere vært aktivt til stede, de har sett på kamper, lekt og spilt ball med ungdommen, delt ut premier, og de er til stor inspirasjon for alle. Vi har noen unike forbilder!

LINK TIL STREAM, RESULTATER OG BILDER

Stream fra kamper spilt på bane 1 og 5 på Voldsløkka og på bane 1 og 4 på Koll Arena ligger på Direktesport.no.

Alle resultater ligger i Profixio, her: NM U15 og U19 og NM U17 og U21.

På arrangementets Facebook-side finnes mange flotte bilder fra mesterskapet tatt av fotograf Nigel Boyce med flere.

ÅRETS VINNERE

Sofia Melina Mol ble mesterskapets eneste dobbeltvinner med seier i både U17- og U19-klassen. Hun har dermed rukket å vinne totalt fire NM-gull i sandvolleyball. Under presenteres alle medaljevinnere i junior-NM 2022. NVBF gratulerer så mye!

U15-KLASSEN

U15-klassen ble spilt tirsdag 26. juli til torsdag 28. juli. Totalt 55 lag deltok, og kampene ble avholdt på Koll Arena og NIH.

U19-KLASSEN

U19-klassen ble arrangert tirsdag 26. juli til torsdag 28. juli. Hele 69 guttelag og 50 jentelag deltok i denne klassen. De to første dagene gikk kampene i U19-klassen på Voldsløkka og på bane 1 og 4 på Koll Arena, mens alle finalekamper torsdag 28. juli ble spilt på Koll Arena.

U17-KLASSEN

U17-klassen ble arrangert fredag 29. juli til søndag 31. juli, og i årets mesterskap deltok 71 jentelag og 63 guttelag. Kampene i denne klassen ble spilt både på Voldsløkka, NIH og Koll Arena. Finalekampene på søndag 31. juli ble spilt på Koll Arena.

U21-KLASSEN

U21-klassen ble spilt fredag 29. juli til søndag 31. juli. 44 lag deltok, og kampene i denne klassen ble avholdt på Koll Arena og på NIH. Finalene på søndag 31. juli ble spilt på Koll Arena.