Medaljevinnerne fra U17 og U21. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

Junior-NM 2021 – for ei uke!

Tirsdag 27. juli til søndag 1. august var norsk sandvolleyballungdom samlet i Oslo for et av årets definitive høydepunkt –  Norgesmesterskap for klassene U15, U17, U19 og U21. Årets junior-NM samlet totalt hele 276 lag, noe som nok en gang er ny deltakerrekord. Etter at nærmere 900 kamper er ferdigspilt på Voldsløkka, Koll Arena og på NIH er nye norgesmestere kåret i alle klasser.

For fjerde år på rad har Koll IL vært vertskap for junior-NM i sandvolleyball. Og nok en gang har klubben levert et arrangement til toppkarakter. En dyktig arrangørstab har arbeidet hardt for å skape trygge rammer både for deltakere og publikum. NVBF er stolt over måten klubben har håndtert utfordringene på. Tusen takk til både turneringsledelse og til alle frivillige for strålende utført jobb.

Flott idrettsungdom, spennende kamper og masse hyggelige kjentfolk i trivelige omgivelser gjør at junior-NM i sandvolleyball er en perfekt møteplass for volleyballfamilien. Og denne gangen var det flere lag og familier enn noensinne tidligere som la en sommeruke til Oslo for å bli med på moroa. En stor takk rettes herved til alle spillere, supportere og lagledere som har bidratt til at vi har hatt en herlig uke i Oslo. Det har vært god stemning og blide fjes overalt, både i ruskevær, styrtregn og i strålende sol.

LINKER

Alle kamper som ble spilt på bane 1 og 5 på Voldsløkka og på bane 1 og 4 på Koll Arena ble streamet, og de ligger på Direktesport.no.
Alle resultater fra Junior-NM 2021 ligger her: NM U15 og U19 og NM U17 og U21
Koll ILs dyktige fotografer, Halvor Molland og Nigel Boyce, tok bilder under hele mesterskapet. Bildene deres finner du HER.

ÅRETS VINNERE

Sølvvinner fra EM U20, Jo Gladsøy Sunde, ble mesterskapets eneste dobbeltvinner med seier i både GU19 og GU21. Melina Mol vant gull i U17 og sølv i U19, en imponerende prestasjon. Benjamin Utvik vant gull i GU21 og bronse i GU19, sistnevnte ble vunnet sammen med lillebror Jonah. Mesterskapet har gitt oss mange tette og spennende kamper i alle klasser, og både nivået og bredden er svært gledelig å følge med på.

Under presenteres alle medaljevinnere i junior-NM 2021. NVBF gratulerer så mye!

U15-KLASSEN

U15-klassen ble spilt tirsdag 27. juli til torsdag 29. juli. Totalt 39 lag deltok, og kampene for denne klassen gikk på Koll Arena.

Jenter U15:

Gull: Lilly Tuften Aksnes-Øystese og Emma Sandvik Rødal
Sølv: Zara Vaigafa og Tiril Våg Skjold
Bronse: Magdalena Steffensen og Vilde Odine Sandvik

Seierspallen i JU15-klassen. Foto: Nigel Boyce.

Gutter U15:

Gull: Sebastian Lyngaas Kjemperud og Johannes Ringøen
Sølv: David Stenberg og Mathias Tayawa Remoquin Lønning
Bronse: Jakob Grydeland og Thomas Roness

Seierspallen i GU15-klassen. Foto: Nigel Boyce.

U19-KLASSEN

U19-klassen ble arrangert tirsdag 27. juli til torsdag 29. juli. Hele 96 lag deltok i denne klassen. De to første dagene gikk alle kamper i U19-klassen på Voldsløkka, mens alle finalekamper torsdag 29. juli ble spilt på Koll Arena.

Jenter U19:

Gull: Maja Windelstad og Eiril Isachsen
Sølv: Sofia Melina Mol og Terian Kaelo
Bronse: Ariel Vaigafa og Paulina Ewa Korkus

Seierspallen i JU19-klassen. Foto: Nigel Boyce.

Gutter U19:

Gull: Halvor Sæther og Jo Gladsøy Sunde
Sølv: Adrian Mol og Håvard Solheim
Bronse: Jonah Utvik og Benjamin Utvik

Seierspallen i GU19-klassen. Foto: Nigel Boyce.

U17-KLASSEN

U17-klassen ble arrangert fredag 30. juli til søndag 1. august, og i årets mesterskap deltok 60 jentelag og 37 guttelag. De to første dagene ble kamper i denne klassen spilt på Voldsløkka og på Idrettshøgskolen. Finalekampene på søndag 1. august ble spilt på Koll Arena.

Jenter U17:

Gull: Sofia Melina Mol og Bertine Skipevåg Tveit
Sølv: Tale Adine Fosselie og Ingrid Marie Ekeland
Bronse: Ida Sofie Solvang og Una Kennethsdatter Nordheim

Seierspallen i JU17-klassen. Foto: Andreas Kristoffer Berge.

Gutter U17:

Gull: Even Stray Aas og Mads Roness
Sølv: Jonah Utvik og Emil Severin Olsen
Bronse: Falk Eidså Tjetland og Jonatan Majak Gundersen

Seierspallen i GU17-klassen. Foto: Nigel Boyce.

U21-KLASSEN

U21-klassen ble spilt fredag 30. juli til søndag 1. august. 46 lag deltok, og kamper i denne klassen ble avholdt på Koll Arena og på Idrettshøgskolen.