Bildet er hentet fra Randaberg Volley sin Facebook-side.

Mizunoliga menn

Både ØKSIL og BK Tromsø gjorde gode kamper i helga som var. ØKSIL vant mot NTNUI og tok poeng fra fjorårets medaljefavoritter Koll, mens BK Tromsø tok med seg 6 poeng fra Torvastad og ToppVolley Norge til tabelltopp. Og det er nettopp disse lagene Randaberg IL skal møte på sin Nord-Norge-turne til helga, for sine første seriekamper sesongen 23/24. Einar Øglænd Torjusen ble med Randaberg mot slutten av sesongen i fjor og bidro mye i angrep. Han kan vise seg viktig på diagonalen til helga. Det meldes også om at Håvard Aarrestad er i storform, med bedre knær enn på lenge. Med muligheter for en tung helg med mye reising, kan det være fint for Randaberg IL at de har en bredere og forsterket tropp fra fjoråret. Dette blir nok kamper det er verdt å se, og dersom Randaberg IL ønsker å gjøre det like godt på herresiden som på damesiden, må de virkelig slå til i helga.

Sesongåpningen til Førde Volleyballklubb var nok det de har drømt om. Etter sunnfjordingenes overraskende kontrollerte 3-0 seier over fjorårets cup- og serievinnere TIF Viking, må nok Torvastad skru på et ekstra gir, dersom de ønsker å ta poeng i helgens kamp. Det å miste stjernespilleren Oskar Espeland kan vise seg å bli skummelt for Torvastad, men de har fått forsterkninger gjennom blant annet Adrian Mol, Eirik Lysen og Ulrik Jacobsen, og det blir spennende å se hva disse kan bidra med for Torvastad. I tillegg blir det spennende å se om klubbens nysignering fra Montenegro, Fedis Kardovic, blir spilleklar til kampen.

Mizunoliga kvinner

Nyopprykkede ØKSIL fikk vist seg frem i åpningshelgen, og med fem sett i Trøndelag fikk de mye volleyball for reisen. En jevn kamp mellom ØKSIL og Lierne IL endte med 3-2 til førstnevnte, som også skal ut i ilden til helga. Da møter de et sultent Oslo Volley-lag på hjemmebane. Begge ønsker å etablere sin plass som nykommere i eliteserien, så dette kan bli en spennende kamp. De to oppgjørene i fjorårets sesong endte med seier til hjemmelagene. Men Oslo Volley stiller med forsterket kamptropp, med Frida Eklöf-Flugstad som storspilte for Førde forrige sesong, og opplegger Guen Silang tilbake i eliteserien, blir det spennende å se om de slå fra seg foran en fullsatt Øksneshall!

I tillegg skal Lierne IL på tur, og de møter KFUM Volda på bortebane. I fjor var dette oppgjør som begge strakk seg til 5 sett i favør Volda, og med ny spennende kamptropp på begge lag, kan kampen fort vippe i begge retninger. Edna Vladislavova Todorova var et viktig angrepspunkt for KFUM Volda forrige sesong, og hun fikk gjort seg mange erfaringer i eliteserien som kan vise seg viktige i årets sesong. Uten Ralitsa Emilova Georgieva i kamptroppen faller det nok mer ansvar på den unge kantspilleren. Også Lierne har endringer på kantplass. Denne sesongen stiller Lierne IL uten Maren Moe og Arjola Prenga, som begge var viktige kantspillere og poengplukkere forrige sesong. Dette kan gjøre nysigneringen, Maja Lind Sande, som var et av NTNUI hovedangrepspunkt i fjor, ekstra avgjørende i kommende kamp.

Denne teksten er produsert av Norsk ToppVolleyball (NTV).

Start typing and press Enter to search