Kampene har vist at integrering av spillere med og uten funksjonshemning på samme lag mot ordinære stående lag har vært meget vellykket. Det har vært en stor inspirasjon for sittevolleyballaget å få konkurrere i ordinært seriespill i Rogaland.

KFUM Stavanger Sittevolleyball har i år, for første gang i norsk volleyballhistorie, debutert i seriespill i 3. divisjon for menn i Rogaland.  Laget spilte nylig den siste ordinære seriekampen mot Randaberg 3 og vant 3-0.  Laget har utført den bragden å gå gjennom serien ubeseiret. Det er en stor prestasjon at et sittevolleyball-lag har slått alle ordinære stående lag i divisjonen. Nå gjenstår kun en rankingturnering for 3. divisjon i region Sydvest søndag 22. april i Sandnes.

Det har vært en stor inspirasjon for KFUM Stavanger Sittevolleyball-lag å få konkurrere i ordinært seriespill i Rogaland.  Det har gitt en ekstra motivasjon for spillergruppen å ha seriekampene å se fram til utover i sesongen.  Laget har lenge hatt lyst til å spille kamper som betyr noe, så det å få muligheten til å være med i seriespill i 3. divisjon for menn i Rogaland, har vært en stor opplevelse for alle.  Det har også ført til at laget har fått nye aktive spillere (med og uten funksjonshemning) det siste året, og enda flere er på gang.

Før hver seriekamp har motstanderlag og dommere fått innføring i spillereglene i sittevolleyball.  Laget har forklart og veiledet spillere og dommere om unntakene fra reglene i sittevolleyball i forhold til ordinær stående volleyball.  Motstanderne har også blitt tilbudt å spille et oppvarmingsett før kampstart, noe lagene har satt pris på.  Dommerne har vært veldig positive, og de har lært mye om reglene i sittevolleyball.

Tilbakemeldingene til både regionskontoret og til KFUM Stavanger Sittevolley fra de andre lagene har utelukkende vært positive. De synes det har vært kjekt og spennende, og ikke minst lærerikt å sette seg ned på «rumpa» å spille sittevolleyball.  KFUM Stavanger har hatt en fordel av å ha spilt sittevolleyball siden oppstarten i 2014, og har dermed mer erfaring enn motstanderne.  Flere kamper har vært jevnspilte, og noen har forsterket laget sitt før returkampene for å prøve å slå KFUM Stavanger.  Spillegleden og konkurranseinstinktet har vært på topp i hver kamp.  Kampene har vist at integrering av spillere med og uten funksjonshemning på samme lag mot ordinære stående lag har vært meget vellykket.

Den første historiske seriekampen mot Randaberg 4 i Vikinghallen ble fyldig dekket av Solabladet som laget en fin reportasje fra den historiske kampen.  I andre seriekamp mot Austrått var TV2 tilstede og dekket begivenheten. En seriekamp ble lagt til Expo Forum Hallen i Stavanger i forbindelse med arrangementet Grenseløs Møteplass (tidligere Paralympics Møteplass). Til denne kampen fikk vi klubbesøk av sittevolleyball-ansvarlig i Norges Volleyballforbund, Malin Mørk, som var med på å stå på stand og dele ut informasjonsmateriell om sittevolleyball.

Fire spillere på laget deltok på felles lag med Koll Sittevolleyball i den internasjonale klubbturneringen «Lavia Cup» i København.  Det ble en fin 5. plass i turneringen i skarp konkurranse fra mange sterke europeiske lag.

Det har alt i alt vært en begivenhetsrik sesong for KFUM Stavanger Sittevolleyball-lag. Takk til NVBF Region Sydvest som gjorde det mulig for laget å delta i ordinært seriespill i Rogaland i sesongen 2017/2018.  Dette vil vi ha mer av.

Start typing and press Enter to search