Vi ønsker å gå så langt som mulig i VM. Til finalen og gjerne vinne, sier Norges forsvarskjempe Christian Sørum til NVBF.

Han skryter av makkeren Anders Mol som feiret 22-årsdagen med seier i puljefinalen mot Brasil på centercourten på Rothenbaum Arena i Hamburg tirsdag. Hvem de norske verdensenerne møter i 16-delsfinalen i VM-sluttspillet avgjøres når dagens innledningsrunder og lucky looser-kamper blant puljetreerne er ferdigspilt.
– Det så kanskje lettere ut enn det var mot Brasil. Vi kom oss inn i sideoutspillet og satte opp bra blokk-forsvar. Men vinden var ekkel og det var vanskelig å sette sideout. Det var en god bursdagsgave å få puljeseier, sier Anders.
Norge har vist fryktinngytende form så langt i mesterskapet og knust Cuba, Tyskland og Brasil i tur og orden. Mot Brasil (21-15, 21-14) hadde Norge 86 prosent sideout og 40 prosent score på overgangsballer. Anders satte 5 spektakulære killblokker mens Christian plukket 26 baller i forsvar!
– Det gikk overraskende lett. Anders og Christian spilte veldig god sideout. I siste sett slo Anders kun ut en ball, den nest siste. Nå får vi se på trekningen. Vi kan møte gode treere. Det som betyr mest er at vi klarte å flytte nivået litt opp i forhold til tidligere. Anders har klart å forbedre timingen sin. Vi spiller neste kamp i 16-delsfinalen og det er mange lag igjen i turneringen, sier trener Kåre Mol.
De norske guttene er også nøkterne:
– Ser du rundt oss så er det mange gode lag, og til og med lavere seeded par som slår noen av favorittene. Så det blir spennende å se utviklingen vår, og hvor langt vi kan nå her i VM, sier Christian Sørum.Følg VM her: https://hamburg2019.com/

Kampene sendes på TV2 sport 2.

Start typing and press Enter to search

volleyyball-2019n-mr-frode-50-10