Vi ønsker å gå så langt som mulig i VM. Til finalen og gjerne vinne, sier Norges forsvarskjempe Christian Sørum til NVBF.

Han skryter av makkeren Anders Mol som feiret 22-årsdagen med seier i puljefinalen mot Brasil på centercourten på Rothenbaum Arena i Hamburg tirsdag. Hvem de norske verdensenerne møter i 16-delsfinalen i VM-sluttspillet avgjøres når dagens innledningsrunder og lucky looser-kamper blant puljetreerne er ferdigspilt.
– Det så kanskje lettere ut enn det var mot Brasil. Vi kom oss inn i sideoutspillet og satte opp bra blokk-forsvar. Men vinden var ekkel og det var vanskelig å sette sideout. Det var en god bursdagsgave å få puljeseier, sier Anders.
Norge har vist fryktinngytende form så langt i mesterskapet og knust Cuba, Tyskland og Brasil i tur og orden. Mot Brasil (21-15, 21-14) hadde Norge 86 prosent sideout og 40 prosent score på overgangsballer. Anders satte 5 spektakulære killblokker mens Christian plukket 26 baller i forsvar!
– Det gikk overraskende lett. Anders og Christian spilte veldig god sideout. I siste sett slo Anders kun ut en ball, den nest siste. Nå får vi se på trekningen. Vi kan møte gode treere. Det som betyr mest er at vi klarte å flytte nivået litt opp i forhold til tidligere. Anders har klart å forbedre timingen sin. Vi spiller neste kamp i 16-delsfinalen og det er mange lag igjen i turneringen, sier trener Kåre Mol.
De norske guttene er også nøkterne:
– Ser du rundt oss så er det mange gode lag, og til og med lavere seeded par som slår noen av favorittene. Så det blir spennende å se utviklingen vår, og hvor langt vi kan nå her i VM, sier Christian Sørum.Følg VM her: https://hamburg2019.com/

Kampene sendes på TV2 sport 2.

Samarbeidspartnere

Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP
Cloudnames Mikasport Mizuno Thon Hotels Norwegian Antidoping Norge Aker BP Aker BP

Start typing and press Enter to search

volleyyball-2019n-mr-frode-50-10