Forrige helg ble grunnserien i Mizunoligaen avgjort, og det er nå klart for kvartfinaler i sluttspillet. Alle kvartfinalene spilles i Randaberg 1.-3.mars!

 

På kvinnesiden var det ikke mye spenning knyttet til hvem som kapret en sikker semifinaleplass, hvor Førde VBK, TVN og Oslo Volley allerede var sikret de tre øverste plassene. Tre av lagene hadde forøvrig fortsatt mulighet til å sikre seg 4. plassen og hjemmebanefordel i kvartfinalene. Den var det Randaberg som kapret med seier over NTNUI, da Koll måtte se seg slått av TIF Viking i 5.sett. Dermed blir det kvartfinaler hos Randaberg, som endte på ett poeng mer enn Koll i grunnserien. NTNUI og TIF Viking havnet på henholdsvis 6. og 7. plass, og er dermed med videre til kvartfinalene. Lierne endte på den sure sisteplassen, og får ikke delta i sluttspillet.

 

På herresiden var det derimot langt mer åpent før siste serierunde ble servet i gang. Koll kunne sikre seg seieren i grunnserien med tre poeng i siste runde, og fikset det greit med seier 3-0 over både BK Tromsø og Askim VBK. BK Tromsø kunne sikret seg 3.plassen med seier over Koll, men den plassen var det Førde som endte opp på med seier 3-0 mot TVN, på tross av tap 2-3 mot Randaberg. Med den seieren klatret Randaberg forbi BK Tromsø på tabellen med en seier mer, og sørget for at det blir feststemning i Randaberg til helgen med hele 12 kamper som skal spilles på øverste nivå. Askim og Stod IL får også ta turen til Randaberg med 9 poeng hver, mens TVN endte sist i grunnserien.

 

 

Kvartfinaler sluttspill Mizunoligaen 18/19

DagKampstartKvinnerMenn
Fredag 1.mars18.00Randaberg - NTNUIBK Tromsø - Stod
20.00Koll - TIF VikingRandaberg - Askim
Lørdag 2. mars14.00Randaberg - TIF VikingBK Tromsø - Askim
16.00Koll - NTNUIRandaberg - Stod
Søndag 3.mars11.30Randaberg - KollAskim - Stod
13.30NTNUI - TIF VikingRandaberg - BK Tromsø

 

Sluttspillet videre

Semifinalene spilles 16.-17. mars og 23.-24. mars. Hos herrene har Koll fordel av hjemmebane i siste semifinalekamp på grunn av best plassering i grunnserien, og møter vinneren av kvartfinalene. TIF Viking og Førde møtes i den andre semifinalen, i Førde første helgen og Bergen den andre. For kvinnene sin del er det Førde som skal besøke kvartfinalevinneren i første semifinalekamp, mens TVN og Oslo Volley møtes i Oslo første semifinalehelgen.

Finalene spilles 30.-31. mars og 6.-7- april. Her følges samme prinsipp som i semifinalene når det gjelder hjemmebane – laget med best plassering i grunnserien får fordelen av hjemmekamp den siste finalekampen. Vinneren av sluttspillet kåres til seriemester og kan delta i Champions League neste sesong. 3. plassen går til taperen av semifinalene som hadde best plassering i grunnserien.

 

Start typing and press Enter to search

volleyball-19-generellt-nyhetsbilde-bvb-fivb