Klart for sluttspillfinale i Mizunoligaen

Helgene 23.-24. april og 30. april-1. mai er avsatt til finaler i sluttspillet i Mizunoligaen. Finalen for menn skal stå mellom Koll IL og TIF Viking, mens i kvinneklassen er det Randaberg IL og BK Tromsø som skal møtes.

Sluttspillfinalen spilles best av fem kamper, eller førstemann til tre seire. Siden TIF Viking (menn) og BK Tromsø (kvinner) vant grunnserien i Mizunoligaen, er de gitt fordelen å lede 1-0 i kamper før start. Dermed kan det kreves mellom to og fire kamper å kåre en sluttspillmester, og disse kampene skal altså spilles de kommende helgene. Det er laget med lavest plassering fra grunnserien, det vil si Koll IL  og Randaberg IL, som har hjemmekamper første helg. Dersom TIF Viking og BK Tromsø vinner både lørdag og søndag, er sluttspillfinalen avgjort. Men om hjemmelagene vinner minst en av kampene sine, faller avgjørelsen helgen etter, i henholdsvis Bergen og Tromsø.

Koll IL tar imot TIF Viking på hjemmebane i Kringsjåhallen lørdag 23. april kl. 16.30 og søndag 24. april kl. 16.00. Denne sesongen har det vært utrolig jevnt mellom lagene, og de står oppført med en seier hver fra grunnserien. Riktignok satt Koll IL igjen med fire poeng, mens TIF Viking fikk to poeng. Men kampene vippet og var spennende helt til siste slutt, og vi spår mye mer moro i finalekampene som venter.

Randaberg IL vant overbevisende tre strake seire mot Koll IL i semifinalen, og ungjentene fra vest har utvilsomt vist en stigende formkurve utover sesongen. I grunnserien har BK Tromsø vunnet begge oppgjørene lagene mellom, men spesielt den siste seieren satt svært langt inne. Da knep Tromsø-jentene seieren med minste mulige margin og 22-24 i femtesett. Vi gjetter at BK Tromsø skal få to harde kamper i Randaberghallen, og vi gleder oss til å følge med. Kampene spilles lørdag 23. april kl. 17.00 og søndag 24. april kl. 15.00.

TV2 Play streamer kampene HER.

Start typing and press Enter to search