Etter to relativt magre klubbutviklingsår – vi orker ikke snakke om årsaken – har det løsna skikkelig på klubbutviklingsfronten. Klubbene har fått hodet over vannet etter bråstarten i august, og nå er det tid for å tenke de «lange tankene».

Askøy Volleyballklubb var først ute i november-rushet, og i løpet av to dager fikk vi både til startmøte og et opplæringsmøte med klubbens styre. Fra å være en klubb med ett damelag på trimstadiet, har det nå strømmet til ungdommer og dermed måtte det ny innsats og giv til i styret. Ungdommene på Askøy spiller teenvolleyball, og er levende opptatt av å spille mer, lenger og bedre. Et flott tilskudd til Hordalands gryende teen-aktivitet!

Askøy-ungdommen lagde flere gode planer for framtida

Uka etter var det Sarpsborg VBK og Askim VBK sin tur. Sarpsborg-klubben har akkurat rykket opp i 1. divisjon for første gang, og jobber hardt for å oppfylle alle de organisatoriske kravene rundt deltagelse i nest høyeste divisjon. Det er allikevel viktig å også gjøre ting ut av lyst og ønske, og framtida ser lys ut for både nye og etablerte medlemmer i klubben.

Gruppearbeid med mål å finne 3 tiltak som kan gjøre Sarpsborg VBK til en enda bedre klubb

Askim Volleyballklubb satte post-covid-rekord på deltagersiden med 61 tilstede på deres startmøte. Ekstra gledelig var det at så mange foreldre også hadde tatt turen, for vår idrett drives jo først og fremst av frivillig voksne. Ungdommenes fokus er aktivitet – heldigvis! – mens foreldregenerasjonen også tenker klubb og organisasjon. Det er plass til begge deler, og utviklingsviljen er tydelig begge steder.

 

Startmøte er èn måte å utvikle klubben på. Når man samler utøvere, trenere, foreldre og styret er det masse kompetanse på veldig mange områder samlet i et rom. Målet med startmøte er å høre hva medlemsmassen ønsker seg av klubben, og så la de samme menneskene lage realistiske og gode planer for hvordan man kan oppnå ønsket. Alle som lager planer må også ta på seg oppgaver, for det holder ikke å bare ønske noe – det må jo gjøres oppgaver knyttet til å få ønsket oppfylt. Klubbens styre har gjerne mer enn nok av MÅ-ting å ta tak i, så vil man ha treningsleir, reise på turneringer, starte med minivolleyball eller få flere arrangement, ja da må også flere trå til å bidra. Det aller beste med startmøte er allikevel den tida man bruker sammen, for det å bli kjent med hverandre på tvers av lagene har en kjempestor verdi i seg selv.

Siste uka har Larvik VBK, Fræna VBK og Tønsberg VBK stått for tur. Larvik og Tønsberg har hatt besøk av klubbveilederen, og i begge klubbene brukte vi kortstokken «Alle kort på bordet» for å identifisere hva klubben gjør bra og hva som må jobbes litt ekstra med. Denne metoden fungerer godt, for jammen er det fint å også se hva man faktisk får til; altfor ofte fokuserer vi kun på det som ikke er helt på stell. Begge klubbene har valgt seg 3 kort med utsagn de skal jobbe videre med fokus på den nærmeste framtida. Fræna VBKs styre møtte denne gangen på teams, først og fremst for å finne ut hva slags klubbutviklingsvalg de skal ta. I januar blir det både kurs for styret og et startmøte på Fræna, da tar klubben et organisatorisk jafs og klatrer ett hakk lengre opp mot ønskemålene.

Har din klubb lyst til å høre mer om klubbutvikling, eller booke klubbveilederbesøk? Ta kontakt med [email protected]. Les mer om klubbutvikling og se klubbutviklingskalenderen her: https://volleyball.no/klubbutvikling/

Slik kan et startmøte oppleves fra deltagernes side

 

 

 

 

 

 

Start typing and press Enter to search