Helgens Covid-19-restriksjoner var ingen hindring for Koll som slo Førde VBK og forblir ubeseiret i Mizunoliga for både menn og kvinner.

Før helgen ble det snakket mye om det store oppgjøret i Oslo mellom Koll og Førde. Dette gjaldt like godt menn som kvinner da begge Koll-lag var ubeseirete før kampene skulle spilles. Kunne laget fra Kringsjå holde unna for de sultne gjestene fra Sogn&Fjordane og ta et lite grep på motstanderne? Eller ville det bli en skikkelig «battle» som gjestene kunne vinne på lik linje som vikingene når de herjet på sitt verste i Europa? Resultatene taler for seg, og Koll er fortsatt eneste ubeseirete lag i Mizunoliga!

Mizunoliga
Kampen i Kringsjåhallen ble like spennende og tette mellom Koll og Førde herrene som vi trodde, håpet og ønsket. Begge lag nektet å gi seg og hadde gode perioder der de tok tak i spillet kampen igjennom. Tilslutt, og når det gjaldt mest, kunne Koll vise hvilken enorm bredde de har i troppen. I femte sett fikk Koll inn noen viktige blokkpoeng, noe som senket gjestene og sendte dem hjem med årets første tap. I Trondheim ble studentoppgjøret noe mindre spennende enn det man hadde håpet på før helgen når NTNUI tok kontroll av kampen fra starten av. Begge lag består egentlig av NTNUI-spillere da gjestene OSI har fått flere overganger før sesongen. Dette gjorde oppgjøret enda mer spennende og skapte mye liv på tribunen. NTNUI, anført av en god opplegger i Elias Vølstad Bogen og libero Mathias Strømmen, viste at studenthegemoniet i volleyball fortsatt er i Trondheim. De siste kampene blant herrene ga beskjed om at TIF Viking og Førde hadde bra kontroll. 3-0 til Førde over Asker og 3-1 til TIF Viking over Randaberg sier sitt.
På kvinnesiden viser resultatene at Førde fikk to kjempetøffe oppgjør som de tapte begge 2-3. Først var det Oslo Volley på lørdag der 5.sett ble avsluttet 19-17 i favør hjemmelag, mens søndagens kamp mot Koll fikk 15-11 i 5.sett. Tøft å reise så langt og ikke kunne dra hjem med en seier, men 2 poeng i bagasjen er bedre enn ingen. For Koll var det en fin mulighet å vise at de blir et lag å regne med også i år. Laget har kun spilt 3 kamper, men til gjengjeld er samtlige av disse vunnet, og laget kan skryte av å være eneste ubeseirete lag blant kvinnene. Randaberg på 2.plass på tabellen slo TIF Viking klart 3-1, mens BK Tromsø sendte gjestene Skjetten tilbake til Østlandet med 0-3 i bagasjen. Dette gjør at BK Tromsø fortsatt ligger øverst på tabellen og gir klare signaler om at de ikke skal slås lett, i hvert fall ikke i Tromsø.
1.divisjon
I likhet med Mizunoliga-lagene var også herrene til Førde 2 på reise med to kamper som skulle spilles. Begge kampene var mot NTNUI 2 og resultatene kunne ha stor betydning for tabellplasseringen. Resultatene viser at Førde 2 fikk en meget god helg i Trondheim. Begge kampene bølget en del frem og tilbake, men i grunn så har Førde mer trøkk i sitt angrepsspill, ledet av en solid Martin Fauske og svært god legging av Mads Søreng. NTNUI 2 har all grunn til å være misfornøyd, for veldig lite fungerte for dem, og de har attpåtil mistet kontakt med lederlagene. Askim viser sin styrke, og klubbens mål om å rykke opp til Mizunoligaen igjen ser ut til å være innenfor rekkevidde, med en klar 3-1 seier i Tromsø, mens TIF Viking 2 har et solid grep på 1.plass i serien etter en 3-0-seier over Sandnes VBK. Det gjør at de 4 beste lagene; TIF Viking 2, Førde 2, Askim og NTNUI 2, har nesten sagt takk for seg til resten av serien da nærmeste lag ligger hele 11 poeng bak med 4 kamper mindre spilt.
Før helgen hadde ikke Koll 2 damelag vært i aksjon i noen dager da laget kom nettopp ut av karantene etter påvist smitte. Det var spørsmål om dette kunne prege lagets muligheter til å spille tøft både lørdag og søndag. Resultatene viser at Oslolaget fikk det litt vel tøft og reiste hjem med kun 1 poeng i bagasjen.  På lørdag spilte de en lang kamp i Grong mot Lierne der hjemmelaget etter en 2,5t lang batalje kunne juble for seier. Dagen etter var det kamp i Trondheim mot serieleder NTNUI. Kreftene holdt bra i et meget jevnt 1.sett som gjestene tapte 28-26. Men dessverre for Koll jentene så var det slutt og NTNUI sa at nok var nok. Andre settet åpnet hjemmelaget med 10-0 og fra det tidspunktet ut var det i realiteten over. NTNUI hadde gjort en meget god jobb i sine forberedelser, og klarte å stoppe Kolls Ingrid Stavner Sørensen (med sterke 4,8 poeng per sett i snitt før kampen) med godt blokkspill og eminent liberospill fra Tora Føyen. Sandnes virker å finne formen og sender TIF Viking 2 hjem til Bergen med en klar 3-0 tap. Siste kampen i runden mellom BK Tromsø 2 og OSI ble ikke spilt da Oslolaget ikke reiste til Tromsø. Laget hadde for få spillere til å kunne spille kampen og har fått bokført deres første tap 3-0.
Veien videre
Som nevnt før helgen er det mye oppmerksomhet rettet mot de nye restriksjonene som regjering har kommet med og som mange lokale myndigheter følger opp med, til tider, enda tøffe restriksjoner. Kan man spille kamper? Skal man spille kamper? Foreløpig er det bestemt at både Mizunoliga og 1.divisjon er definert som toppidrett og kan fortsette å konkurrere. Dette er gode nyheter for de som legger ned så mye arbeid for å kunne spille volleyball på høyeste nivå. Det er også en utfordring for de som ønsker å spille volleyball på høyeste nivå mensliter med mulighetene.Det som er viktig å holde fast ved er at vår idrett gir mye glede og liv til de som driver den og ser på den. Og så lenge det er forsvarlig å trene og konkurrere, så skal vi tilby topp volleyball der vi kan. Med håp om en god, trygg og smittefri uke til alle våre lesere!