Ragni Steen Knudsen i aksjon for BK Tromsø. Foto: Eivind Rinde/BK Tromsø

Koll og BK Tromsø tar juleferie på tabelltopp

I helgen fikk vi servert de siste seriekampene i 2020, og lagene i vår øverste serie kan ta seg en velfortjent juleferie. Noen har kanskje litt mer å jobbe med enn andre, men antagelig passer det godt med litt fri nå etter en hektisk høstsesong.

Volda vant mot Skjetten

Skjetten – KFUM Volda 0-3 (21-25, 12-25, 24-26)

Skjetten jaget fortsatt sine første poeng etter opprykket til Miznuoligaen i år, men må innse at det ikke skjer i 2020. De klarte aldri helt å få i gang sin stjernespiller Edyta Szynalik, og da blir det tøft mot enhver motstander i årets serie. Volda spilte godt i sitt blokk/forsvarspill og gjorde jobben svært vanskelig for Skjetten sine angrepsspillere, mens Voldas Ralitsa Emilova Georgieva slo i ball etter ball. Det er noe vi etterhvert er blitt vant til å se i år, og resten av lagene som skal møte Volda har alltid en utfordring med hvordan de skal stoppe henne.

Kampens toppscorer ble Voldas Georgieva med 20 poeng.

Statistikk

«Vesterålslaget» BK Tromsø befester sin posisjon på toppen av tabellen

BK Tromsø – Oslo Volley 3-0 (25-17, 25-17, 25-15)

Det ble en meget grei dag på jobben for Tromsøjentene. Etter 6-0 i første sett så de seg aldri tilbake, og Oslo Volley ble mer eller mindre nesten servet av banen. Det ble stadig tunge situasjoner å komme seg ut av og ting så ut som det fløt mye bedre for Tromsølaget. Da serverekkene kom i hvert sett rant poengene fort inn.

Kampens toppscorer ble BK Tromsøs Nikoline Rinde med 14 poeng.

Helgens høydepunkt

TIF Viking – Førde VBK 2-3 (13-25, 29-27, 25-23, 14-25, 12-15)

Det var mange som trodde at det kanskje skulle bli herrekampen mellom lagene som skulle bli den tette og svært jevne kampen henne helgen, men i stedet var det damene som sto for den skikkelige godbiten. Det så ut som Førde skulle ha full kontroll etter et overbevisende førstesett, og hadde en god ledelse i andre, men så kom Viking altså sterkt tilbake. En knallsterk opphenting før lagene fulgte hverandre tett ble kulminert av et serveess fra Lisa Walle og ved påfølgende serve tvang hun frem en angrepsfeil. En meget omdiskutert situasjon som Førde nok var helt sikker på var via blokka, men settet gikk til Viking.

I tredje sett tok Viking kommandoen tidlig med flere gode serverekker og spilte seg opp til en solid 11-3 ledelse. Den ledelsen trengte de, for Førde spiste seg stadig mer og mer innpå og det ble til slutt svært spennende. Men hjemmelaget holdt så vidt unna. Det var nok en smakebit på hva som var i vente for de neste to settene, for nå hadde Førde blod på tann. Selv om lagene fulgte hverandre tett i starten gikk ting litt lettere for bortelaget, og da de først fikk en luke gav de bare full gass med godt forsvarspill, stor jobbing og gode overgangsballer.

Siste sett ble akkurat så jevnt som en nøytral tilskuer kunne håpe på, med lag som fulgte hverandre sideout til sideout. Det var først etter sidebytte at Førde fikk den luken de trengte etter en god blokk og en litt heldig, men god nettrulle på påfølgende serve. Den tre poengs ledelsen holdt helt ut og Førde tar dermed ferie på 3.plass.

Kampens toppscorer ble Førdes Karoline Bjerkreim med 20 poeng.

Statistikk

BK Tromsø med stålkontroll

BK Tromsø – OSI 3-0 (25-16, 25-17, 25-15)

Etter en litt tung periode med vanskelige bortekamper var det nok godt for Tromsø å kunne komme tilbake til eget gulv. Og med flere nøkkelspillere tilbake i troppen sikret de seg viktige poeng mot tabellnabo OSI i kampen om kvartfinaleplassen. Allerede i første sett viste Bergheim/Østvik duoen at kjemien stemmer godt og det var aldri noe særlig tvil om at hjemmelaget var et par hakk mer skjerpet enn bortelaget. OSI slet med å ta poeng i eget angrep, og det ble etter hvert mange feil. I tillegg hadde Tromsøblokka en god dag på jobben. Oslostudentene har altså litt å jobbe med gjennom ferien.

Kampens toppscorer ble BKTs Kristoffer Østvik med 13 poeng.

Statistikk

Asker ekstremt nære sin første settseier

NTNUI – Asker 3-0 (25-15, 25-15, 34-32)

I Trondheim var det aldri stor tvil om hvor poengene kom til å gå denne helgen. NTNUI hadde god kontroll gjennom de to første settene og laget kunne la flere spillere som ikke har fått så mye spilletid tidligere i sesongen få sine minutter på sportsgulvet. Utover i tredjesett derimot kom Asker stadig nærmere, og det ble et lite nervedrama mot slutten. Begge lag slet med å ta poeng på egen serve, og det måtte spilles hele 66 poeng før en settvinner kunne kåres. Asker kjempet godt, men måtte til slutt gi tapt etter en god serve fra Fredrik Opdal. Selvfølgelig meget bittert for Asker, men fortsetter de slik vil settene helt sikkert komme utover vårsesongen.

Kampens toppscorer ble NTNUIs Stian Endresplass med 18 poeng.

Statistikk 

Vikinggutta i storform

TIF Viking – Førde VBK 3-1 (25-21, 20-25, 25-23, 25-17)

Det var knyttet stor spenning til klassikeren Viking – Førde, og kampen leverte som alltid. Begge lag gikk inn i kampen med stor selvtillit etter svært gode kamper i cupen. Det ble en kamp preget av til tider svært høyt servepress og mange gode handlinger i blokk. Spesielt var Viking gode på å få hender på ballen i blokk som gjorde at ballen kunne spilles videre, og Førde klarte aldri å etablere noen trussel gjennom midten. I tillegg klarte Viking å stoppe Førdes kaptein Martin Olimstad, og holdt han til bare 7 angrepspoeng på 29 legg. Det gjorde at til slutt kunne Viking juble for 3 svært viktige poeng i toppen av tabellen, og det begynner å bli tett mellom lagene i toppen.

Så må det også nevnes at Isak Helland-Hansen spilte en svært god kamp igjen for Viking, og trener Ivar Bakken kan fort få en vanskelig jobb med laguttaket fremover når Kristian Bjelland kommer tilbake for fullt etter sin skade.

Kampes toppscorer ble Førdes Bjarne Nicolai Huus med 20 poeng.

Statistikk

To lag ubeseiret

Alt i alt, nok en spennende helg i Mizunoligaen er over, og vi kan konstatere at Koll er ubeseiret på herresiden. Men det er tett i toppen der, med Førde og Viking jagende rett bak. Også på damesiden er Koll ubeseiret, men med bare fire kamper spilt så er luken naturlig nok stor enn så lenge opp til BK Tromsø. Det blir spennende å se hvordan ting ser ut når de får spilt noen av de kampene de har til gode, og sammen med Randaberg er det flere gode lag da som kommer til å kjempe helt inn om de øverste plassene.

Tabell herrer

Tabell kvinner

Kampene ser du i opptak på direktesport.no

Konkurranseavdelingen vil med dette ønske alle lag god jul og en god ferie, og så gleder vi oss til nye kamper og masse spenning i 2021. 

Start typing and press Enter to search