Foto: Svein Aam, Møre-Nytt

To 14 åringer debuterte i Mizunoligaen

Som de fleste kanskje hadde regnet med vant Koll herrene og BK Tromsø kvinner i helgen og befestet deres plass i toppen av tabellen. Koll er fortsatt ubeseiret og har en 3 poengs ledelse over Førde på 2.plass og 7 poeng foran TIF Viking på 3.plass med en kamp mindre spilt. For BK Tromsø ble seierne over Førde og TIF Viking 6 viktige poeng som gir dem en 3 poengs ledelse over Randaberg på 2.plass og 7 poeng foran Koll på 3.plass med 3 kamper mindre spilt.

Herreserien er jevnt og tøft i toppen der 3 lag skiller seg ut og kriger om pallplassene. Det er ikke mindre jevnt og tøft på den nederste delen heller. Her skiller kun 5 fattige poeng de 4 nederste lagene. Med kun en serierunde igjen før juleferien inntrer er det flere som kan håpe på en «Christmas Miracle».

Som nevnt ovenfor vant Koll oppskriftsmessig over byrivalen OSI, mens Førde og TIF Viking sendte laget fra Nordens Paris, BK Tromsø, hjem tomhendt etter to 0-3 tap. Før helgen hadde Asker fortsatt til gode å vinne et poeng og bedre ble det ikke mot Randaberg der hjemmelaget slo gjestene klart 3-0. NTNUI hadde spillefri mens ToppVolley Norge fortsatt ikke kan ta imot gjester på grunn av lokale covid-19 restriksjoner og dermed fikk sine kamper utsatt.

Blant damene er det også ganske tett og tøft i toppen. 7 poeng skiller de 4 beste lagene der Koll kan fort klatre oppover når de får spilt de 3 kampene de har til gode på de andre 3 lagene. Nederst finner man Skjetten som, i likhet med Asker på herresiden, har fortsatt til gode å vinne et poeng. ToppVolley Norge står med kun 2 poeng, men har også bare spilt 2 kamper. Når de får lov til å spille igjen vil man sikkert se et lag som er svært sugen på å vise hvor tøffe de er. De 3 lagene som ligger frå 5. -7.plass skilles med kun 2 poeng, men her er det også kamper som ikke er spilt enda og som kan endre plassering. Det som er mest utfordrende er at det er nettopp disse 3 lagene som ligger på kvalikplassen og plassene rett over på tabellen. Siste serierunden før jul vil være viktig til å skape et lite «pusterom» til de som er bak.

Ingressen nevner 14 åringer som debuterte i Mizunoligaen. Runa Redse-Arset debuterte for KFUM Volda i helgens kamp mot Oslo Volley, og Selma Vassdal debuterte for Førde i kampen mot BK Tromsø. Kan disse være Mizunoligaens yngste spillere? Begge to fikk komme inn og delta i noen ballvekslinger, og dette er spillere klubbene forventer mye av i fremtiden.

Etter 42 år var helgens kamp den aller siste kamp klubben skal spille i Voldahallen. Her har en opplevd europacupkamper, landskamper og elitekamper. Fra og med neste serierunde vil man finne laget i den nye Volda Campus Arena.

I innledningen ble det skrevet at BK Tromsø tok 2 svært viktige seier på turen til Førde og TIF Viking. Laget er relativt «ung» i forhold til fartstid i Mizunoliga, men viser at det som satses på i Tromsø høster veldig gode resultater. I tillegg viser Ragni Steen Knudsen seg som en viktig brikke i alle deler av spillet, og med seg har hun et lag som aldri gir opp og plukker mange baller i forsvar, både de mulige og de «umulige» Om laget fortsetter som nå vil serieavslutning mot eventuelt Koll kunne bli sesongens største oppgjør. Skjetten reiste til Randaberg og som Asker tapte 3-0. Laget høster gode erfaringer i hver eneste kamp og vil sikkert være tøffere i neste kampen som er hjemme mot KFUM Volda. Oslo Volley tapte den historiske kampen i Volda og trenger sårt poeng før juleferien, men vil få det tøft når de reiser til Tromsø og få dager etter møter Koll før julefreden inntar serien.

 

Til helgen er det en pause i Mizunoligaen da det er tid for 1.semifinalene i helgen som kommer. En god anledning for lagene lengre nede på tabellen å finjustere spillet. For lagene som skal i aksjon blir det viktig å skaffe seg overtaket før returkampene skal spilles i januar.

Start typing and press Enter to search